اوباما: مرزهای ۱۹۶۷ مبنای مذاکرات اسرائیل و فلسطینی ها باشد

اوباما: طرفین گفتگو درباره 'قلمرو' و 'مسائل امنیتی' را آغاز کنند

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در یک مصاحبه اختصاصی با بی بی سی، گفته است که مرزهای سال ۱۹۶۷ باید مبنای مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطینی ها در آینده باشد.

در جنگ شش روزه ژوئن سال ۱۹۶۷ ارتش اسرائیل کرانه باختری رود اردن از جمله بیت المقدس شرقی را در کنار نوار غزه، به تصرف خود در آورد.

باراک اوباما به بی بی سی گفت که طرفین باید در نظر بگیرند که شرایط در دو سوی مرز تغییر کرده است و باید به معاوضه مبادرت ورزند.

او گفت که اسرائیل باید در مورد امنیتش از ناحیه کرانه باختری رود اردن اطمینان حاصل کند.

آقای اوباما خواهان این شد که طرفین گفتگو درباره "قلمرو" و "مسائل امنیتی" را آغاز کنند و سپس به موضوع های مورد اختلاف دیگر از جمله آینده شهر بیت المقدس و پناهندگان فلسطینی بپردازند.

این اظهارات در حالی بیان می شود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز جمعه به آمریکا سفر می کند.

او در کنفرانس سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (ایپک) شرکت خواهد کرد.

این گروه یکی از با نفوذترین گروهای لابی سیاسی در آمریکاست که از منافع اسرائیل حمایت می کند.

آقای اوباما در حالی بر احیای روند مذاکرات صلح تاکید کرد که جورج میچل، نماینده ویژه او در امور صلح خاورمیانه چند روز پیش از مقام خود استعفا داد.

پافشاری اسرائیل بر عدم تمدید تعلیق فعالیت های ساختمانی در اراضی اشغالی باعث شده است که بسیاری از تحلیلگران درباره توانایی آمریکا در میانجیگری در روند صلح ابراز تردید کنند.

در پی پایان یافتن تعلیق ده ماهه شهرک سازی اسرائیل در اراضی اشغالی در ماه سپتامبر و عدم تمدید آن، محمود عباس از ادامه مذاکرات مستقیم با بنیامین نتانیاهو خودداری کرد.

حدود نیم میلیون شهروند اسرائیل از زمان اشغال اراضی فلسطینی در سال ۱۹۶۷، در بیشتر از یکصد شهرک یهودی نشین در این مناطق ساکن شده اند.

شهرک سازی اسرائیل در سرزمین های اشغالی با قوانین بین المللی مغایرت دارد ولی اسرائیل این موضوع را قبول ندارد.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، سه شنبه از جامعه بین‌المللی خواست که تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

آقای عباس در مطلبی که در نشریه نیویورک تایمز منتشر شد، خواست تا کشورها در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

0 comments:

ارسال یک نظر