انتقاد احمدی نژاد از شیوه "مدیریت جهانی" در سازمان ملل

برخی از تحلیگران مسایل سیاسی ایران می گویند که آقای احمدی نژاد در سفرهای پیشین خود علیرغم اختلافاتی که با آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران دارد اما در زمینه سیاست خارجی از حمایت وِیژه آیت الله خامنه‌ای برخوردار بوده است

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در شصت و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرده است.

رئیس جمهور ایران در ابتدای نطق خود گفت که "علت اصلی مشکلات بشر را باید در شیوه کنونی مدیریت جهانی جستجو کرد".

علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه، حمید بقایی معاون اجرایی رئیس‌جمهور، هاشمی ثمره دستیار ارشد رئیس‌جمهور، مریم مجتهدزاده مشاور رئیس‌جمهور در امور زنان و عبدالرضا شیخ‌الاسلام وزیر کار، رفاه و تعاون آقای احمدی‌نژاد را در صحن سازمان ملل همراهی می‌کردند.

آقای احمدی نژاد گفت که از این فرصت استفاده می کند و "یاد جانباختگان حوادث طبیعی مانند زلزله ژاپن، قحطی در سومالی و سیل در برخی دیگر از کشورهای جهان را گرامی می‌دارد" و خواهان "گسترش کمک های بشر دوستانه کشورهای جهان به آسیب دبدگان این حوادث شد."

آقای احمدی نژاد در ادامه سخنان خود گفت که بسیاری از ملتهای جهان از وضعیت کنونی بین المللی راضی نیستند. او گفت که تقریبا ۳ میلیارد نفر از مردم جهان با چیزی کمتر از دو نیم دلار زندگی می‌‌کنند و حدود یک میلیارد نفر بدون داشتن یک وعده غذای کافی روزانه، زندگی خود را ادامه می دهند.

آقای احمدی نژاد با انتقاد از وضع موجود در جهان گفت شورای امنیت سازمان ملل که مسئول امنیت جهان است در سیطره چه کسانی است؟

رئیس جمهوری ایران سپس سوال کرد که آیا ریشه اصلی مسایل و مشکلات جهانی را نباید در نظام کنونی جهانی و یا نحوه اداره جهان، پیدا کرد؟ و در این رابطه سوالات دیگری را مطرح کرد از جمله اینکه چه کسانی جنگ اول و دوم جهانی را شروع کردند؟ جنگی که باعث کشته شدن ۷۰ میلیون نفر شد و میلیونها زخمی و بی خانمان به جا گذاشت.

وی گفت اقتصاد چه کشوری بر پایه جنگ افروزی و فروش سلاح قرار دارد و چه کسانی صدام را در حمله به ایران و تحمیل ۸ سال جنگ و استفاده از بمب شیمیایی و حمله به شهر ا تجهیز و تشویق کردند.

آقای احمدی نژاد سپس به ۱۱ سپتامبر و هلوکاست اشاره کرد و گفت "کشورهای سلطه‌گر با استفاده از شبکه استعماری رسانه ها در برابر سوال از هلوکاست سوال کننده را مورد هجمه و تهدید قرار می دهند و در برابر سوال از ۱۱ سپتامبر تهدید به تحریم و حمله نظامی می کنند."

وی گفت: "سال قبل، پس از طرح ضرورت تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای روشن شدن زوایای پنهان ماجرای تلخ ‌١١ سپتامبر که خواست دولتها و ملتهای مستقل و حتی ملت آمریکاست، به جای ارائه پاسخ روشن، اینجانب و ملتم توسط دولت آمریکا مورد تهدید و فشار قرار گرفتیم. به جای تشکیل کمیته حقیقت‌یاب ‌١١ سپتامبر، متهم اصلی را که از مدتها قبل تحت نظر آنان بود کشتند و به دریا انداختند."

رئیس جمهوری ایران پرسید: "آیا نمی‌بایست با محاکمه علنی متهم اصلی، عوامل تامین‌کننده فضای امن برای هواپیماهای مهاجم به برجها، شناسایی و معرفی می‌شدند."

با شروع اظهارات آقای احمدی نژاد در باره ۱۱ سپتامبر و هلوکاست، تعدادی از کشورهای حاضر در سالن سخنرانی، از جمله آمریکا و هیات‌های کشورهای اروپایی، محل را ترک کردند.

آقای احمدی نژاد در انتهای سخنرانی خود از ترکیب کنونی شورای امنیت سازمان ملل انتقاد کرد و گفت که "ترکیب شورای امنیت ناعادلانه" است و افزود که "تغییرات و اصلاحات برای تشکیل کامل و واقعی سازمان ملل نیاز اصلی و اساسی است که مجمع عمومی باید به آن بپردازد."

آقای احمدی نژاد از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴ هر ساله در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک سخنرانی داشته و یک بار نیز برای شرکت در اجلاس بین المللی خلع سلاح به این شهر سفر کرده است.

برخی از صاحبنظران معتقدند که سفر این بار آقای احمدی نژاد به نیویورک برای سخنرانی در سازمان ملل متحد، با سفرهای قبلی او متفاوت است.

به گفته برخی صاحب نظران، آقای احمدی نژاد بویژه در صحنه داخلی سیاسی ایران در موقعیت تضعیف شده ای قرار گرفته است.

برخی از تحلیگران مسایل سیاسی ایران می‌گویند که آقای احمدی نژاد در سفرهای پیشین خود علیرغم اختلافاتی که با آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران دارد اما در زمینه سیاست خارجی از حمایت وِیژه آیت الله خامنه‌ای برخوردار بوده است.

ناظران معتقدند تحولات داخلی ایران از جمله ظهور جریانی که در صحنه سیاسی ایران از آن با نام "انحرافی" نام برده می شود و همچنین فشار کشورهای غربی بر ایران بویژه در خصوص برنامه های هسته‌ای این آن، آقای احمدی نژاد را در موقعتی بسیار ضعیفتر در مقایسه با سالهای گذشته قرار داده است.

0 comments:

ارسال یک نظر