جــرس: بعد از تحریم سه تن از مقامات ارشد سپاه توسط اتحادیه اروپا به دلیل "مشارکت در سرکوب معترضان در سوریه"، دولت ایالات متحده نیز، روز چهارشنبه، نيروی انتظامی جمهوری اسلامی، اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده اين نيرو به همراه احمدرضا رادان، جانشين فرمانده نيروی انتظامی را به اتهام همکاری با حکومت بشار اسد در سرکوب معترضان در سوريه تحريم کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خزانه داری امريکا اعلام کرده است علاوه بر نيروی انتظامی ايران، ژنرال جميل حسن، رئيس سازمان اطلاعات نيروی هوايی ارتش سوريه، و اداره امنيت سياسی سوريه نیز به اتهام سرکوب مخالفان تحريم کرده است.
در بيانيه وزارت خزانه داری آمريکا آمده است: احمد رضا رادان در ماه آوريل سال جاری به دمشق سفر کرده است تا در زمينه نحوه سرکوب مخالفان به حکومت بشار کمک کارشناسی ارائه کند.
ديويد کوهن معاونت وزير خزانه داری در امور تروريسم و اطلاعات مالی، در همين زمينه گفته است:«با (تحريم های) امروزما کمک نظامی و نيروهای امنيتی ايران به حکومت سوريه برای سرکوب مردم سوريه را افشا کرديم.»
وی همچنين گفته است تحريم ها عليه مقامات سوريه در راستای افزايش فشار بر حکومت بشار اسد برای پايان دادن به خشونت و سرکوب در سوريه و آغاز گذار به سيستمی مبتنی بر رعايت حقوق جهانشمول مردم اين کشور است.
مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، نيز در پاسخ پرسشی در خصوص تاثير اين تحريم ها گفت: "اين (تحريم ها) توانايی های آنها در همکاری با شرکت ها و سرمايه گذاران بين المللی محدود خواهد کرد، بنابراين دامنه اين تحريم ها گسترده است."
بنا براين تحريم کليه اموال اين افراد و نهاد مورد تحريم درقلمرو آمريکا توقيف شده و همکاری شهروندان آمريکا با آنها ممنوع است.
مارک تونر همچنين گفته است:"نکته مهم تر اين است که ما با این اقدامات به اين افراد پیام می دهیم که ما رفتار انها را زير نظر داريم و در اين خصوص نيز اقداماتی انجام می دهيم."
در همین زمینه، اتحادیه اروپا هفته گذشته محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه، قاسم سليمانی، فرمانده سپاه قدس، و حسين طائب، فرمانده اطلاعات سپاه ايران، را به اتهام همکاری در سرکوب معترضان سوری تحریم کرده بود.
اتحاديه اروپا گفته بود این افراد به اتهام "تهيه تجهيزات و کمک به حکومت سوريه برای سرکوب اعتراضات" در فهرست تحريمها قرار گرفتهاند.
در واکنش به این اقدام اتحادیه اروپا، روز سه شنبه هفتم تیرماه (بیست و هشتم ژوئن)، سفیر مجارستان (رئیس دوره ای اتحادیه اروپا)، به وزارت امور خارجه ایران احضار شده بود.
پيشتر ايالات متحده نيز در چارچوب اقدامات خود برای وادار ساختن رهبران سوريه به توقف سرکوب خشونتآميز اعتراضها در اين کشور، علاوه بر بشار اسد و مقامهای بلندپايه اين کشور، دو فرمانده عالیرتبه سپاه پاسداران را تحريم کرده بود.
وزارت خزانهداری آمريکا نام اين دو فرمانده را قاسم سليمانی، فرمانده نيروی قدس سپاه، و محسن چيذری، يکی ديگر از فرماندهان عالیرتبه سپاه قدس، اعلام کرد.
به گزارش منابع حقوق بشری، از زمان آغاز نارامی ها در سوريه دست کم ۱۳۰۰ نفر در تظاهرات ضددولتی کشته و در حدود ۱۲ هزار نفر نيز بازداشت شده اند.
لازم به ذکر است روسیه، چین، ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران، از معدود کشورهای جهان هستند که ضمن حمایت از حکومت سوریه و اقدامات آن، مانع اقدامی جهانی جهت توقف سرکوب و کشتار مردم شده اند.
ارتش سوریه مجهز به آخرین موشکهای روسی است و تنها پایگاه نظامی روسیه در خارج نیز در خاک سوریه و شهر تارتوس قرار دارد و گزارش های بین المللی نیز، حاکی از کمک های قابل توجه جمهوری اسلامی در زمینه های سرکوب به دولت سوریه است.
درحالیکه مقامات جمهوری اسلامی، علیرغم مستندات و شواهد بین المللی، همچنان حضور خود در رخدادهای سوریه و سرکوب معترضان آن کشور را تکذیب کرده بودند، رسانه های خبری به نقل از "آوارگان سوری زخمی" که به ترکیه پناه بردهاند، از نقش و حضور فعالانه نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، در سرکوب اعتراضات سوریه خبر داده اند.
طی هفته های اخیر، سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که اسناد و مدارک و شواهدی در دست دارد که نشان می دهد جمهوری اسلامی در ارسال تسلیحات و ادوات سرکوب به حکومت سوریه نقش جدی ایفا می کند و در سرکوب اعتراضات مردمی آن کشور، دخالت دارد.
0 comments:
ارسال یک نظر