هشت نفر در ایران اعدام شدند

اعدام در ایران

ایران از لحاظ صدور و اجرای احکام به نسبت جمعیت در رده اول جهانی قرار دارد

قوه قضاییه ایران از اعدام هفت نفر در یک روز خبر داده است.

روز چهارشنبه، 22 دیماه (12 ژانویه)، دادسرای عمومی و انقلاب تهران با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که "به دنبال برخورد قاطعانه قوه قضاییه با عاملان انحطاط و فساد در جامعه" هفت نفر از کسانی که در ارتباط با جرایم مربوط به تجارت و نگهداری مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند به دار آویخته شدند.

در این گزارش آمده است که احکام اعدام این هفت نفر توسط شعبه های مختلف دادگاه های انقلاب اسلامی تهران صادر شده بود.

اطلاعیه دادسرای عمومی و انقلاب تهران اسامی این هفت نفر و اتهامات آنها را نیز ذکر کرده است که شامل نگهداری یا فروش مقادیر متفاوتی از انواع مواد مخدر بوده است.

براساس این اطلاعیه، محاکمه این هفت نفر در سال گذشته (1388) با حضور نمایندگان دادستان و وکیلان مدافع متهمان برگزار شد و احکام صادره مراحل مختلف قانونی را طی کرده است.

همچنین، دادسرای عمومی و انقلاب تهران از اعدام یک نفر دیگر به جرم تجاوز به عنف خبر داده است.

به گفته پایگاه اطلاع رسانی دادسرای تهران، این شخص با همدستی دو نفر دیگر یک دختر نوجوان را هنگام بازگشت از مدرسه وادار کرد تا سوار یک خودرو مسافرکش شود و او را به منطقه ای در جاده ملارد برد.

این سه نفر سپس راننده خودرو را که در صدد جلوگیری از اقدام آنان بود مضروب و از خودرو به بیرون پرتاب کردند و در صدد تجاوز به دختر دانش آموز برآمدند.

در اطلاعیه دادسرا آمده است که راننده مضروب با مراجعه به نیروی انتظامی، ماجرا را گزارش رد و متهمان "در یکی از باغ های اطراف تهران در حین ارتکاب عمل منافی عفت" دستگیر شدند.

این سه نفر سپس محاکمه و یکی از آنان به اتهام ارتکاب زنای به عنف به اعدام محکوم شد که این حکم مورد تایید دیوانعالی کشور قرار گرفت.

از سرنوشت دو متهم دیگر این پرونده گزارشی در دست نیست.

خبر این اعدام ها در حالی انتشار می یابد که اخیرا دادستان کل جمهوری اسلامی هشدار داده بود که به منظور ریشه کن کردن قاچاق مواد مخدر در ایران، قوه قضاییه در صدد برخورد سریع و قاطعانه با کسانی است که به این اتهام دستگیر می شوند.

در عین حال، برخی از کارشناسان با اشاره به آمار مربوط به گسترش میزان اعتیاد در جمهوری اسلامی، به خصوص در میان جوانان، این سیاست را کارآمد نمی دانند و برخورد با ریشه های تمایل به اعتیاد را موثرتر قلمداد می کنند.

ایران، با جمعیتی حدود هفتاد میلیون نفر، از لحاظ شمار اعدام ها در جهان در رده دوم بعد از جمهوری خلق چین، با بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون جمعیت قرار دارد و در نتیجه، به نسبت جمعیت، دارای بالاترین میزان اعدام هاست و به همین دلیل هم با انتقاد نهادهای مدافع حقوق بشر مواجه بوده است.

در جمهوری اسلامی، احکام اعدام برای انواع مختلفی از اتهامات مانند قتل، سرقت مسلحانه، قاچاق مواد مخدر، برخی جرایم جنسی، زنای محصنه (گاه از طریق سنگسار) صادر می شود و اعدام کسانی هم که قبل از سن قانونی مرتکب جرم شده اند رواج داشته است.

همچنین، صدور و اجرای احکام اعدام برای اتهامات سیاسی تحت عنوان "محاربه و فساد در ارض" نیز کاملا رایج بوده است.

منتقدان نظام قضایی جمهوری اسلامی در مواردی، نحوه رسیدگی قضایی در دادگاه های این کشور را با موازین مورد قبول جهانی منطبق نمی دانند و علاوه بر انتقاد از قوانین مربوط به مجازات اعدام، نحوه صدور این احکام را نیز مردود دانسته اند.

در حال حاضر، بسیاری از کشورهای جهان مجازات اعدام را رسما لغو کرده و یا اجرای چنین احکامی را متوقف ساخته اند و در کشورهایی هم که این مجازات همچنان قانونی و رایج است، گرایش عمومی قضات به اجتناب از صدور این احکام است.

0 comments:

ارسال یک نظر