تاکید مادران صلح ایران بر گفت‌وگو، مدارا و خردجمعی

جرس: مادران صلح ایران تاکید کردند، فرهنگ صلح، فرهنگ گفت و گو و مدارا و تفاهم  و خردجمعی است.

به گزارش جرس، «مادران صلح ایران» با انتشار بیانیه ای به مناسبت «روز جهانی صلح» تاکید کردند که راه حل مسائل قومی و زیست محیطی در ایران را اعمال خشونت و تحریک احساسات مردم علیه مردم نمی دانند؛ بلکه برایجاد فرصت های برابر برای بهره مندی از حوزه های گوناگون حیات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شهروندان تاکید دارند.

در این بیانیه همچنین آمده است: «برای جذب حمایت های مردمی از صلح باید به دغدغه های ملی و منافع مشترک و خرد جمعی مردم احترام گذاشت و به آنها اعتماد کرد.»

مادران صلح ایران در بیانیه خود تصریح کرده اند که با اعتقاد راسخ بر اصل و مشی عدم خشونت ، مصرانه از مسئولین سه قوه می خواهند با اولویت قرار دادن اصل گفتگو و تفهیم و تفاهم و تقویت روحیه مدارا گری از تعمیم نگرش امنیتی – پلیسی به اعتراضات مدنی کنشگران در عرصه مطالبات زیست محیطی- دانشجویی –زنان –و اقوام پرهیز کنند . زیرا آنان اخلاقا وظیفه دارند و قانوناً پذیرفته اند که اعتماد و امنیت و صلح را بین مردم با مردم و مردم با مسئولین و ملت ایران با سایر ملل جهان نهادینه سازند.

 

مادران صلح ایران ضمن «استقبال» از متقابل از«آزادی زندانیان سیاسی عقیدتی» ابراز امیدواری کرده اند که «این اقدام مبارک تا آزادی تمامی زندانیان سیاسی عقیدتی ادامه پیدا کند.»


متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

مادران صلح ایران با آرزوی صلح و امنیت پایدار برای ایران و جهان ، روز جهانی صلح را گرامی می دارند.
در دوران معاصرصلح به صورت پایه موجودیت و اساس هویت جوامع توسعه یافته در آمده است . از این رو قرن جدید را قرن صلح و عدم خشونت نامیده اند. بارزترین نماد صلح خواهی ملت ها را می توان در خیزش های مردمی ، تونس، مصر، سوریه، بحرین،یمن، الجزایر،مراکش، لیبی و اردن آشکارا مشاهده نمود.
تلاش های مردم از جان گذشته این سرزمین ها برای تحقق دموکراسی و تحمیل صلح به حاکمان تمامیت خواه، با استفاده از روش های مبارزاتی ضد خشونت، دلیل دیگری برای اثبات این نکته نغز است که مردم منطقه باور کرده اند که جنگ و کینه توزی عملی مقدس نیست زیرا تبعات جنگ چیزی جز نزول ارزش های اخلاقی و هنجارهای اجتماعی و فقر فزاینده ، بیکاری، فساد و تشدید خشونت علیه زنان و کودکان و ویرانی محیط زیست و نابودی کشاورزی و صنعت و غارت منابع و سرمایه های طبیعی و تخریب میراث تاریخی و فرهنگی در جامعه نمی باشد.


مادران صلح ایران با پایبندی به اصل نفی خشونت در تمامی اشکال آن و احترام به زندگی و شان هر انسان بدون تعصب یا تبعیض و بهره مندی عادلانه شهروندان از فرصت ها و منابع ملی و دفاع از آزادی بیان و تنوع فرهنگی و ترویج رفتارمصرف صحیح با حفظ تمامی اشکال حیات و طبیعت به همراه احترام به دموکراسی و مشارکت همگان و اولویت دادن به گفتگو و نفی تحقیر و بدگویی از دیگران همت خویش را بر گسترش فرهنگ صلح و آشتی استوار ساخته اند. زیرا مادران به تجربه دریافته اند هم چنان که اندیشه جنگ ابتدا در ذهن انسان شکل می گیرد و سپس در رفتار وی خود را می نمایاند، مفهموم صلح نیز ابتدا باید در اذهان آدمیان ساخته شود تا بتواند رفتار و گفتار و کردار آدمی صلح آمیز و مدارا گرانه شود و فرهنگ صلح گسترش یابد.
مفهوم فرهنگ نیز چون صلح مفهومی گسترده و پیچیده است. هم چنانکه معنای صلح به یک تعریف کوتاه و خلاصه " نه جنگ " محدود نمی گردد. معنای فرهنگ که بستر ساز همبستگی و هویت ملی است را نمی توان به تاریخ و ادبیات و زبان مشترک محدود کرد. بلکه جغرافیا و خاک نیز از جمله عناصر مهم در تقویت احساس همبستگی ملی محسوب می شود.


دریاچه ارومیه، قله دماوند، دریای خزر، خلیج فارس، جنگل های شمال، شیرکوه، مرداب انزلی، کویرلوت و زاینده رود و تفتان سازنده پیشینه ذهنی ایرانیان به عنوان ملت ایران می باشند. هم چنان که سعدی و حافظ و فردوسی و نیما و شهریار و شاملو هویت ملی ما را شکل داده اند.
از این رو مادران صلح ایران به حساسیت های زیست محیطی و تفاوت های فرهنگی مردم و اقوام احترام می گذارند و چنین حساسیت و تفاوتهایی را به فال نیک می گیرند. زیرا این حساسیت ها و تفاوت ها ی فرهنگی وقتی در بستر فرهنگ صلح و آشتی مورد توجه قرار گیرند، زندگی انسانی را به رنگین کمان زیبایی از اندیشه و فرهنگ تبدیل می کند و از نکنواختی کسالت بار و ابتذال روزمرگی خارج می سازند.
مادران صلح ایران، راه حل مسائل قومی و زیست محیطی در ایران را اعمال خشونت و تحریک احساسات مردم علیه مردم نمی دانند. بلکه برایجاد فرصت های برابر برای بهره مندی از حوزه های گوناگون حیات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شهروندان تاکید دارند.


ما باور داریم فرهنگ صلح، فرهنگ گفت و گو و مذاکره و تفاهم است. قطعا اختصاص دادن یک روز برای صلح، در سراسر جهان برای گسترش فرهنگ صلح کافی نیست. اما شاید بتوان با فشار افکار عمومی در چنین روزی رهبران سیاسی جهان را وادار ساخت تا برای مدت 24 ساعت به یک آتش بس جهانی تن بدهند، چه بسا در پرتو سکوت خلاق و اراده گرایانه صلح خواهان، فرصتی برای آنان برای تفکر در باره جهان بدون جنگ فراهم گردد.
بدون تردید صلح جویی را نمی توان تنها از سیاستمداران و رهبران کشورها انتظار داشت. صلح پایدار صلحی است که از حمایت های عقلانی و همکاری های متعهدانه عموم مردم و کنشگران مدنی در عرصه های اجتماعی و جهانی رخوردار باشد.


برای جذب حمایت های مردمی از صلح باید به دغدغه های ملی و منافع مشترک و خرد جمعی مردم احترام گذاشت و به آنها اعتماد کرد.
مادران صلح ایران در راستای اندیشه های صلح خواهانه و فرهنگ آشتی و اعتماد متقابل از آزادی زندانیان سیاسی عقیدتی استقبال می کنند و امید دارند این اقدام مبارک تا آزادی تمامی زندانیان سیاسی عقیدتی ادامه پیدا کند.
مادران صلح ایران با اعتقاد راسخ بر اصل و مشی عدم خشونت ، مصرانه از مسئولین سه قوه می خواهند با اولویت قرار دادن اصل گفتگو و تفهیم و تفاهم و تقویت روحیه مدارا گری از تعمیم نگرش امنیتی – پلیسی به اعتراضات مدنی کنشگران در عرصه مطالبات زیست محیطی- دانشجویی –زنان –و اقوام پرهیز کنند . زیرا آنان اخلاقا وظیفه دارند و قانوناً پذیرفته اند که اعتماد و امنیت و صلح را بین مردم با مردم و مردم با مسئولین و ملت ایران با سایر ملل جهان نهادینه سازند.

روز جهانی صلح بر مردم ایران و جهان مبارکباد
مادران صلح ایران 30/6/1390

0 comments:

ارسال یک نظر