آدرس گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ارسال گزارش و نامه

آدرس گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران برای ارسال گزارشها و نامه های شهروندان منتشر شد. 

 درحالیکه مقامات جمهوری اسلامی در اظهار نظرات رسمی و غیر رسمی خود، ورود گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران را "غیر قابل پذیرش" و "سیاسی" خوانده و از عدم صدور مجوز برای ورود و حضور وی در ایران و تهیه گزارش خبر داده بودند، منابع خبری جرس، آدرس تماس و ارسال گزارش به این گزارشگر ویژه را در اختیار کاربران و فعالان ایرانی قرار داده، تا بتوانند موارد نقض حقوق بشر و شهروندی را به آگاهی این مقام بین المللی برسانند.

 سایت جرس در همین راستا، آدرس مکاتبۀ آقای احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران را، به شرح زیر در اختیار کاربران قرار می دهد:

 Dr. Ahmed Shaheed
 UN Special Rapporteur for Human Rights in Iran
 Office of the UN High Commissioner for Human Rights
 Palais des Nations
 CH-1211 Geneva 10
 Switzerland


 گفتنی است درحالیکه وزیر خارجه جمهوری اسلامی دو هفته پیش و پس از اعلام نام احمد شهید، ادعا کرده بود که "هیچ نگرانی و ترسی از حضور گزارشگر ویژه‌ در ایران نداریم"، اما وی روز سه شنبه هفتم تیرماه سخن خود را تغییر داده و همراه با مقامات قضایی و مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که "جمهوری اسلامی گزارشگر ویژه حقوق بشر را نخواهد پذیرفت."

 همزمان با وی نیز رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه‌ی جمهوری اسلامی، در نشست هفتگی اخیر خود با خبرنگاران ادعا کرد، تعیین گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر برای ایران "با اهداف سیاسی و تحت فشارهای کشورهای غربی" انجام شده و این موضوع خارج از قاعده‌ای است که باید برای همه کشورها به شکل طبیعی انجام شود بنابراین تعیین چنین افرادی از نظر ما قابل قبول نخواهد بود."

 شورای حقوق بشر سازمان ملل ۲۷ خرداد سال جاری وزیر خارجه مالدیو را به عنوان گزارشگر ویژه‌ی خود معرفی کرد، که مقام‌های جمهوری اسلامی، از جمله رئس قوه قضاییه و مقامات ارشد مجلس، مخالفت‌ های جدی خود را با این اقدام اعلام کرده اند. 

بی‌اعتنایی جمهوری اسلامی به پیمان‌های بین‌المللی
جمهوری اسلامی بر اساس پیمان‌هایی که امضا کرده و به دلیل عضویت در سازمان ملل متعهد به همکاری با این نهاد و تبعیت از مقررات حقوق بین‌المللی شده است. یکی از این مقررات همکاری با گزارشگران ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل است که ایران از سال ۲۰۰۵ میلادی از ورود آنها به کشور جلوگیری کرده است.

 دسامبر سال ۲۰۱۰ مجمع عمومی سازمان ملل بان کی‌مون، دبیرکل این سازمان را موظف کرد هر سه ماه گزارشی از وضع حقوق بشر در ایران تهیه کند و به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه دهد. جمهوری اسلامی در تهیه‌ی این گزارش‌ها هیچگونه همکاری‌ای نکرده است.

 بان کی‌مون اسفند ماه سال گذشته در گزارشی به شورای یادشده نقص گسترده‌ی حقوق بشر در ایران را نگران‌کننده خوانده بود. گزارش‌های دبیرکل سازمان ملل با یاری اطلاعات و گزارش‌هایی تهیه می‌شود که از قربانیان شکنجه، زندانیان سابق، نهادهای بین‌المللی حقوق بشر و تشکل‌های ایرانی فعال در این حوزه به دست می‌آید.

0 comments:

ارسال یک نظر