خانواده امیر جوادی فر در آستانه دومین سالگردِ امیر که در راهپیمایی اعتراضی روز هجده تیر دستگیر و سپس به دنبال شکنجه و ضرب و شتم در کهریزک جان باخته بود، از عدم صدور قرار تعقیب برای سعید مرتضوی دادستانِ وقت تهران به عنوانِ متهمِ اصلی این پرونده سخن می گویند.
به گزارش سایت سرخ سبز، بابک جوادی فر طی گفتگویی در آستانۀ دومین سالگرد شهادت برادرش، همچنان از اینکه آمران فجایع بازداشتگاه کهریزک مورد تعقیب و بازخواست یا حتی پرسش قرار نگرفته اند، سخن گفت و خاطرنشان ساخت "ما امیدوار بودیم که این قضیه در دادگاهی که قرار بود برای متهمان قضایی برگزار شود مورد پیگری قرار گیرد تا سعید مرتضوی احضار شود و در مورد این اتهام پاسخ بگوید."
بازداشتگاه کهریزک یکی از بازداشتگاههای زیر نظر نیروی انتظامی بود که براساس گزارشهای کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس و سازمان قضائی نیروهای مسلح محمد کامرانی، امیر جوادیفر، محسن روحالامینی و رامین آقازاده قهرمانی بر اثر شکنجه در این بازداشتگاه جان خود را از دست دادند.
بر اساس این پرونده، متهمان کهریزک اگر چه با برگزاری چند دادگاه غیر علنی همراه بود اما این پرونده نیز همانند پرونده سایر کشته شدگان حوادثِ پس از انتخابات باز است.
گفتگوی سایت سرخ سبز با بابک جوادی فر، برادر امیر جوادی فر در آستانه دومین سالگرد جان باختن این دانشجوی معترض، به شرح زیر است:
جان باختگان کهریزک تنها کسانی بودند که برای شناسایی قاتلان آنها در داخل کشور دادگاه هم برگزار شده بود، ممکن است بگویید آخرین خبر شما از روند قضاییِ این پرونده چیست و آیا به نتیجه روشنی هم رسیده است؟
پرونده کهریزک در مراحل رسیدگی قضایی دو قسمت داشت. یک قسمت مربوط می شد به پرسنل نیروی انتظامی که دادگاهش سال گذشته برگزار شد و نتیجه اش را هم رسانه ها منتشر کرده اند اما قسمت مهمترِ آن مربوط به مقامات قضایی بود که دستور انتقال بازداشت شدگان هجده تیر را به کهریزک داده بودند. هنوز هیچ دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات مطرح شده ی مقاماتِ قضایی برگزار نشده است و به ما می گویند که پرونده در حال تحقیقات است.
چه کسانی مشخصا این پاسخ را به شما می دهند؟
وکلای ما بارها به مراجع قضایی مراجعه کردند به آنها گفته اند پرونده در حال رسیدگی مقدماتی است. در واقع برای دادیار پرونده و دادستان وقت تهران که دستور انتقال بچه ها به کهریزک را داده بودند هنوز قرار مجرمیت صادر نشده است.
همان زمان هم خانواده شما و هم خانواده آقای محمد کامرانی و محسن روح الامینی نام سعید مرتضوی را بارها به عنوان کسی که دستور انتقال بازداشت دشگان را به کهریزک داده بود، مطرح کرده بودند آیا در پیگیری هایتان به پاسخ روشنی در مورد اتهاماتِ ایشان رسیده اید؟
ما خانواده ها هنوز نمی دانیم که در واقع ایشان و دادیار پرونده با چه قرار تامینی آزاد هستند. زمانی که می خواستند بازداشت شدگان را به کهریزک اعزام کنند برای آنها قرار بازداشت موقت صادر کردند. قرار بازداشت موقت را هم دادیار پرونده صادر می کند و تمام قرار بازداشت های موقت باید به تایید دادستان و یا معاون ایشان برسد، در نتیجه در آن تاریخ آقای مرتضوی این قرار بازداشت هایی که برای امیر و سایر بچه ها صادر شده بود را تایید کرده و در جریان بودند که چنین اتفاقی افتاده بود. از طرفی از مراجع قضایی بالاتر اعلام کردند که دو روز قبل از انتقال بازداشت شده ها از کهریزک به اوین به آقای مرتضوی دستور داده بودند که بچه ها را هر چه سریعتر به اوین منتقل کنید اما متاسفانه اینکار انجام نشد. یعنی به جای اینکه روز ۲۳تیر به اوین انتقال پیدا کنند روز بیست یا بیست و یکم تیر منتقل شده بودند شاید بچه ها در کهریزک شهید نمی شدند. همان زمان پزشکانِ پزشکی قانونی به ما گفته بود اگر یک یا دو روز دیرتر به اوین منتقل می شدند ممکن بود بیشتر از این چهار نفری که در کهریزک کشته شدند، چند نفر دیگر نیز کشته می شدند.
آیا بعد از گذشت دوسال و پاسخ هایی که مراجع قضایی به شما داده اند، شما امیدی به روند قضایی پرونده دارید و پیگیر این پرونده هستید هنوز؟
بله ما همچنان امیدوار هستیم که به هر صورت هر چه زودتر قرار مجرمیت برای آمران پرونده کهریزک صادر شود. آمرانی که دستور انتقال را داده بودند و در سازمان قضایی هم تصویب شد که دستور از جای دیگر صدور شد. دادگاهی که برای پرسنل قضایی برگزار شد مربوط به مباشرین بوده و پرونده آمرین هنوز باقی مانده است. کما اینکه به جز دستور انتقال بچه ها به کهریزک ، اتهامِ دیگری نیز متوجه آقای مرتضوی است که باید پاسخگو باشد.
اتهام دیگری مرتبط به همین پرونده کهریزک منظورتان است؟
بله، سعید مرتضوی بعد از اینکه بچه ها در کهریزک شهید شدند به مقام های انتظامی شفاها دستور داده بود تا نامه ای تهیه کنند و گواهی دهند که بازداشت شدگان در اثر مننژیت فوت کردند، درنتیجه اتهام دیگری که متوجه ایشان است آمریت در تهیه ی گزارش خلافِ واقع است.
آیا همین نکته از سوی شما و یا وکلای پرونده در دادگاه هم مطرح شده بود؟
بله هم وکلای ما در دادگاه این موضوع را مطرح کردند و هم خود پرسنل نیروی انتظامی ادعا داشتند نامه ای که آنها نوشته بودند مبنی بر اینکه بچه ها در اثر بیماری مننژیت فوت کرده اند را با دستور شفاهی مرتضوی تهیه کرده بودند و برای همین وکلای ما خیلی اصرار داشتند دادستان وقت تهران را به عنوان مطلع در دادگاه احضار کنند که متاسفانه عملا این اتفاق در دادگاه مربوط به پرسنل نیروی انتظامی نیافتاد و ما امیدوار بودیم که این قضیه در دادگاهی که قرار بود برای متهمان قضایی برگزار شود مورد پیگری قرار گیرد تا ایشان احضار شود و در مورد این اتهام پاسخ بگوید.
با توجه به اینکه چند تن از نمایندگان مجلس هم در کمیته تحقیق و تفحص و پیگیری وضیعت دستگیرشدگان حوادث پس از انتخابات عضو بودند آیا مجلس به عنوان یک نهاد ناظر بر عملکرد دستگاه قضایی هم در این زمینه یاریگرِ شما بود؟
تا آنجایی که ما اطلاع داریم بعد از اینکه مرتضوی تعلیق شده بود، فکر می کنم نزدیک به صد و پنجاه تا دویست نماینده نامه ی تشکر نوشته بودند و استقبال کرده بودند از اینکه ایشان به عنوان متهم پرونده ی کهریزک از دستگاه قضایی کنار گذاشته شد و ظاهر امر اینطور است که نمایندگان هم پیگیر بودند ولی اینکه به چه شکلی دارند این پیگری ها را انجام می دهند واقعیتش این است که جزئیاتش را اصلا نمی دانم.
با توجه به فضایی که بر جامعه حاکم است و از شور روزهای نخست اعتراضات خبری نیست آیا هیچگاه پشیمانی از اعتراض و حضور امیر در راهپیماییِ اعتراضیِ روز هجده تیر به سراغ شما و یا سایر اعضای خانواده آمده است؟
امیر اعتراضِ مدنی را به عنوان یک انتخابِ آگاهانه برگزیده بود و فکر نمی کنم هرگز پشیمانی در مورد یک انتخابِ آگاهانه وجود داشته باشد . به این دلیل که امیر در ذهنش یک سری اعتراضاتی وجود داشت و برای یک اعتراضِ مدنی و طبق قانون اساسی کشور خودمان بدون حمل سلاح به خیابان رفته بود. اگر دیگران قانون را زیرِ پا گذاشتند و باعت شدند که امیر جانش را از دست بدهد فکر نمی کنم انتخابِ همراه با آگاهیِ امیر ایرادی داشته باشد که ما بخواهیم برای این حضورِ آگاهانه پشیمان شویم.
آیا در آستانه دومین سالگرد امیر حرف و نکته ی ناگفته ای باقی مانده است که مایل باشید آن را بگویید؟
از روز اولی که فاجعه ی کهریزک اتفاق افتاد ما در چهارچوبِ قانون پیگیر شدیم و هدف ما از پیگری این پرونده این بود که از تکرار فجایعِ تلخ در داخل کشور جلوگیری شود و این اتفاق رخ ندهد که اگر کسی در خیابان به هر دلیلی دستگیر می شود به جایی منتقل نشود که مثل کهریزک اصلا زیر نظر سازمانِ زندان ها نبود. به هر صورت حداقلش این است که اگر کسی دستگیر شد به خانواده اش اطلاع داده شود، مثل ما نشود که دو هفته نمی دانستیم امیر کجاست و دو هفته سرگردان جلوی اوین می گشیتم و هیچ کس جواب ما را نمی داد. روز بیست و سوم تیر امیر کشته شد ولی به ما سوم مرداد اطلاع داده شد، همه هدف ما این بود که این اقدامات مشابه برای خانواده های دیگری هرگز رخ ندهد.
تنها خواسته ی ما این است که در یک دادگاه علنی به اتهامات مباشیرن و آمرینِ پرونده ی کهریزک در یک دادگاه علنی رسیدگی شود.
آیا مراسمی هم برای سالگردش برگزار می کنید؟
ما مثل سال گذشته مراسم سالگرد امیر را عصر بیست و سوم تیر ماه در پارکینگ منزل خودمان برگزار می کنیم و همینجا هم تشکر می کنم که هیچ یک از مراسم هایی که برگزار کرده ایم تا کنون با مشکلی مواجه نشده است. همواره در چهارچوب قانونی صحبت کرده ایم و پیگیر پرونده بوده ایم و در همین راستا از همه ی رسانه ها هم که صدای ما را چه در داخل و چه خارج کشور بدونِ سانسور پوشش می دهند تشکر می کنیم.
0 comments:
ارسال یک نظر