در پی عملکرد ضعیف دفتر نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، در رسیدگی به پروندۀ پناهجویان ایرانیِ مستقر در ترکیه و وضعیت وخیم این پناهجویان، انجمن حمایت از پناهجویان ایرانی_ترکیه (در شهر نوشهیر)، در بیانیه چهارم خود خطاب به نهادهای بین المللی، خواستار دخالت و اقدام عملی آنان و تشکیل کمیته مستقلی برای رسیدگی در این زمینه شدند.
بنا به گزارش های رسیده، این انجمن مدنی در نامه خود که خطاب به ریاست کانون وکلای دادگستری بین الملل، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل دفتر ترکیه(UNHCR)، کمیساریای عالی حقوق بشری، کمیسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا، سازمان عفو بین الملل و دفتر هلسینکی واقع در استانبول ارسال کرده، پیرامون عملکرد ضعیف وکلای کمیساریای عالی نوشته است "... در سالهای گذشته، ایرانیان بی شماری به دلایل متعدد به ترکیه پناه آورده اند. برخی زندانی سیاسی سابق بوده و تعدادی زندانی سیاسی جاری، برخی از این افراد به خاطر فعالیت با احزاب و شخصیت های سیاسی و برخی دیگر به خاطر فعالیت مستقل حقوق بشری، شرکت در اعتراضات دانشجویی، اعتراضات کارگری، نویسندگی و خبرنگاری متواری شده اند. برخی بدلیل اعتقاد به ادیان زرتشتی، بهائی و مسیحی و اَهلِ حَق و یا به دلیل تغییر مذهب گریخته اند و به دفتر کمیساریای عالی پناهندگان/ترکیه پناه آورده و موردی بی مهری وکلای این سازمان قرار گرفته اند..."
در این بیانیه همچنین آمده است انجمن حمایت از پناهجویان ایرانی_ترکیه(نوشهیر) ضمن ابراز تاسف از عملکرد وکلای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل/آنکارا؛ بر این نکته تاکید دارد که در حال حاضر بیشتر پناهجویان در شرایط روحی و جسمی نامناسبی قرار دارند و از بی عدالتی که در حق شان شده؛ درمانده و گرفتار زندگی خود را دست خوش حوادثی نموده اند که اگر چنین روندی به طول انجامد، عواقب و فجایع ناگواری را در پیش خواهد داشت... هر چند حتی امروز هم برای حل چنین معضلی بسیار دیر است. چرا که جان بیشتر پناهجویان به خطر افتاده و تصمیم های آنی که بر اثر فشارهای روحی و روانی بر پناهجویان وارد می شود، نشان آن دارد که پناهجویان تاب و تحمل شرایط بغرنج دوران بلاتکلیفی را نداشته و بیشتر به مرگ می اندیشند تا به زندگی. اقدام به خودکشی، سامان مهدی پور، سیامند ساوج بلاغ، مهدی شیری،سمانه مرادی، مرتضی قمری در شهر کوچک نوشهیر خود حاکی از آن است که خطرات جدی برای پناهجویان به کمین نشسته و اگر سازمان های حقوق بشری در این زمینه اقدام جدی صورت ندهند، فجایعی شاید غم انگیزتر و دردآورتر از مبارزان سوری رخ دهد..."
گفتنی است هم اکنون هزاران پناهجوی ایرانی در شهرهای وان، اسکی شهیر، نوشهیر، آغری، آنکارا، استانبول، کایسری، باشکالا و... بدون پاسخی مشخص از سوی سازمان ملل، و تحت فشار دولت و پلیس ترکیه قرار دارند.
0 comments:
ارسال یک نظر