با ادغام پنج وزارتخانه، دو وزارت جدید تشکیل شد

جــرس: با گذشت چند هفته از چالش میان دولت و مجلس در خصوص ادغام وزارتخانه ها، مجلس شورای اسلامی سرانجام لایحه ادغام پنج وزارتخانۀ «رفاه و تامین اجتماعی»، «صنایع و معادن»، «تعاون»، «کار و امور اجتماعی»،و «وزارت بازرگانی» را تصویب کرد و در عوض تشکیل دو وزارتخانۀ جدید «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «صنعت، معدن و تجارت» را مورد بررسی و موافقت قرار داد.


ماه گذشته تصمیم دولت در ادغام هشت وزارتخانه صنايع و معادن در وزارت بازرگانی، وزارت نفت در وزارت نيرو، وزارت رفاه و تامين اجتماعی در وزارت کار و وزارت مسکن و شهرسازی در وزارت راه و ترابری، با جنجال گسترده ای روبرو شد و نمايندگان مجلس اين اقدام را "غير قانونی" خواندند و خواستار ارائه لايحه از سوی دولت و تصويب آن توسط مجلس شدند.


به گزارش ایسنا، دو فوريت از لايحه ادغام وزارتخانه ها در نشست اول تيرماه هيئت وزيران به تصويب رسيده بود و مجلس نيز روز سه شنبه (هفتم تیرماه) به دو فوريت آن رای مثبت داد.


بر اساس این گزارش، نمايندگان مجلس در نشست روز چهارشنبه خود، با ۱۷۴ رای موافق، پنج رای مخالف و پنج رای ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماينده حاضر، ادغام پنج وزارتخانۀ «رفاه و تامین اجتماعی»، «صنایع و معادن»، «تعاون»، «کار و امور اجتماعی» و «وزارت بازرگانی» و تشکيل دو وزارتخانه «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «صنعت، معدن و تجارت» را تصویب کردند.


موافقان ادغام اين وزارتخانه ها، "تکليف به اجرای ماده ۵۳ قانون برنامه پنجم توسعه"، "کاهش هزينه ها" و "افزايش کارايی"، "حذف موازی کاری در وزارتخانه ها" و "کوچک سازی دولت" را از دلايل موافقت خود با اين لايحه دانستند.


مخالفان نيز "شتابزدگی" و "برخورد سطحی با ادغام وزارتخانه ها"، "عدم توجه به نامه ۲۰۰ نماينده برای تعويق موضوع ادغام ها" و "نداشتن فرصت برای اظهار نظر کارشناسی" را از دلايل مخالفت خود بيان کردند.
نمايندگان مجلس اواخر خردادماه نامه ای با ۲۰۰ امضا تهيه کردند که در آن خواسته شده بود تا ادغام وزارتخانه ها در دولت دهم ممنوع شود.


رهبری در مورد وزارت تعاون نظری ندارد، کار را ادامه دهید
در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس، علی لاريجانی در سخنانی به توزيع برگه هايی در ميان نمايندگان اعتراض کرد که در آن نوشته شده بود "رهبری مخالف ادغام وزارت تعاون است."


رييس مجلس اظهار داشت "صبح امروز ايشان (رهبر جمهوری اسلامی) در پيغامی به بنده اعلام کردند در اين خصوص هر چه مجلس تصويب کند، قبول دارند."


وی توزیع برگ‌هایی درباره نظرات رهبری در رابطه با وزارت تعاون را نادرست دانست و درخواست کرد که چنین کاغذهایی در مجلس توزیع نشود.


گفتنی است روز گذشته در جریان بحث پیرامون ادغام ها، قاضی‌پور نماینده ارومیه گفت: الان وزیر رفاه نداریم که یارانه ها را بدهد. وزیر صنایع هم نداریم که سهم یارانه ای صنعت را بدهد. باید این چهار وزارتخانه، دارای وزیر می بود و طرح یک فوریتی می آورند تا وقتی در مجلس با کار کارشناسی تصویب می شد، آنوقت وزرای جدید را تعیین می کردند. نه اینکه اول وزرا را عزل کنند و بعد به مجلس بگویند که فوریت دارد.


این تذکرات آنقدر ادامه یافت که محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت:نمایندگان مستحضر باشید که تا یک ماه دیگر که مهلت سرپرستی افراد تعیین شده از سوی رئیس جمهور به پایان میرسد، هم باید وزارتخانه های جدید تصویب شوند، هم وزیر معرفی شود و هم وزیر رای بیاورد.

0 comments:

ارسال یک نظر