باید موازین را شناخت و از موازین پیروی کرد نه اشخاص!

بررسی سخنان آیت الله العظمی بهجت در دیدار وزیر وقت اطلاعات در زمان حیات ایشان، نشان می‌دهد توصیه‌های مذکور در عین سادگی چه میزان مهم و کاربردی بوده‌اند.

به گزارش آینده ، حجت‌الاسلام والمسلمین دری نجف آبادی می‌نویسد:

در زمانی که مسئولیت وزارت اطلاعات به عهده اینجانب بود روز پنجشنبه ۲۱/۳/۷۷ در قم به محضر مراجع عالیقدر و گرانسنگ از جمله مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی (رض)، مرحوم آیت الله حاج شیخ جواد تبریزی (رض) و مرحوم آیت الله بهجت (رض) شرفیاب شدم و از محضر پر فیض بزرگان و علمای ربّانی و فقهای عظیم الشأن و مربیان بزرگ اخلاق و معرفت استفاده نمودم.

اینک به مناسبت دومین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بهجت (رض) خلاصه ای از سخنان نورانی آن بزرگوار را که برای همه ما می تواند ره توشه هدایت و درس مراقبت و محاسبه نفس باشد، یادآور می‌شوم. انشاءالله برای همه ما مفید و سرمایه راه باشد و خداوند بر علّو درجات آن بزرگواران بیفزاید .

او به حق یکی از اولیای الهی و اصحاب یقین و اهل زهد و قناعت و وارسته بود . او آزاد به معنی واقعی و آزاده از تعلّقات و تمنیّات بود . در دل او جز محبت و عشق دوست نبود و در جانش جز شعله ایمان و معرفت و اخلاص تلألو نداشت. هجم بهم العلم علی حقیقة البصیرة و باشروا روح الیقین.

او با چشم تیزبین خود بسیاری از حقایق را می دید . او عالم ربّانی به تعبیر حضرت امیرالمؤمنین (ع) بود؛ یادش بخیر باد و راهش پر رهرو باد.

اینک سخنان حضرت آیت الله بهجت تقدیم می گردد.

۱- هر شب محاسبه نفس کنید، حاسبوا قبل ان تحاسبوا ، قبل از اینکه به حساب شما برسند خود به حساب خود برسید.

۲- من عمل بما علم، علّمه الله علم ما لم یعلم .هر کس به آنچه می داند عمل کند خداوند دانش آنچه را نمی داند به او خواهد آموخت.

۳- هر کس محاسبه نفس کند و نیز به علمش عمل کند، خداوند محاسبه آخر عمر را به او الهام خواهد کرد.

۴- قدم به قدم انسان باید مستغفر و تائب باشد تا خداوند او را نجات دهد.

۵- میزان خود انسان است، افتراها نبندند.

۶- هیچ شاگردی نباید به استادش نگاه بکند در بهشت و جهنم رفتن. شاگرد به استاد رفتن سّم است.« باید خود انسان فکر بهشت و جهنم خود باشد و به دیگران نگاه نکند . ببیند تکلیف او چیست و به تکلیفش عمل نماید . و ملاک حق و باطل است . اعرف الحق تعرف اهله ، نه تبعیت مطلق از دیگران، باید موازین را شناخت و از موازین پیروی کرد نه اشخاص! »

۷- در کلیات با معیارهای دینی و در مصادیق با مشورت باید عمل گردد .

۸- مشورت با آدمهایی امین انجام دهید تا چنانچه زهر می خورید به شما بگویند.

۹- برای چهار تا شاهی حقوق نباید انسان خود را بفروشد . خدایی که رزّاق است حیوانات را روزی می دهد. ( فراموش نکند )

۱۰- چه بکنیم که خودمان را فراموش بکنیم : خدا را هرگز فراموش نکن.الّا اینکه انسان در ظاهر و باطن مراقب باشد ، فکر این را بکنیم که خودمان می توانیم یک کاری بکنیم.

۱۱- اگر خدا را نصرت نکردی ، خداوند هم شما را یاری نخواهد کرد. اگر خدا را یاری نکردید و به کسی ظلم کردی بعداً دیگری در حق تو ظلم می کند.

۱۲- عامل بودن غیر عالم بودن است.

۱۵- خدا کند در روشنایی راه برویم ، در تاریکی، در حین عصای احتیاط در علم عمل و حرکت هیچ پشیمانی ندارد.

۱۶- درس را رها نکن.

۱۷- رشوه بلای بزرگی است، باید هوشیار بود، فلسطین را رشوه به باد داد. آتاتورک و رضاخان به وسیله رشوه پدید آمدند.

دری نجف آبادی در ادامه می نویسد:

منظور ایشان این بود که ساخت و پاخت با انگلیسها و غربیها و تجزیه دولت عثمانی به دست ترکان جوان و حکومت سکولار و کودتای سیّد ضیا و رضاخان و مزدوری برای انگلیسها و دوران سیاه دودمان ننگین پهلوی و اسلام ستیزی آنها در سایه وابستگی به اجانب و استکبار و صهیونیزم و تعامل سیاسی و تبانی با دشمنان اسلام و قرآن بوده است.

0 comments:

ارسال یک نظر