ادامه تنش میان ایران و بحرین با اخراج دیپلمات ها

اعتراضات در بحرین بیش از یک ماه قبل شروع شد

تنش میان ایران و بحرین بر سر ناآرامی های این کشور کوچک جنوب خلیج فارس، با اخراج های تازه دیپلمات ها از دو کشور ادامه یافته است.

به گزارش خبرگزاری فارس رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است که در پی اخراج کاردار ایران از بحرین، دستور اخراج یک دیپلمات این کشور از تهران صادر شده است.

ایران به شدت از برخورد دولت بحرین با معترضان و همچنین اعزام نیروهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی به آنجا برای حمایت از دولت بحرین انتقاد کرده است.

بحرین این انتقادها را دخالت در امور داخلی خود خوانده است.

این کشور سه شنبه هفته پیش (15 مارس) سفیر خود در تهران را با ذکر "دخالت های فاحش" ایران در امور داخلی خود فراخواند.

تهران یک روز بعد "در اعتراض به کشتار مردم بحرین توسط دولت این کشور" واکنش مشابهی نشان داد.

اواسط هفته گذشته و در پی چند هفته تظاهرات دموکراسی خواهی در بحرین، پادشاه این کشور برای سه ماه در کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.

تظاهرکنندگان خواستار اصلاحات گسترده سیاسی در این نظام پادشاهی هستند.

ائتلاف شیعه مخالفان خواهان یک سلطنت مشروطه و سایر اصلاحات دموکراتیک است، اما سایر گروه ها می خواهند که سلسله پادشاهی سنی این کشور ساقط شود.

در خبر اعلام وضعیت اضطراری آمده است که رئیس نیروهای مسلح کشور اجازه یافته است همه تدابیر لازم را برای "حفاظت از امنیت کشور و شهروندان آن" اتخاذ کند.

روز دوشنبه گذشته به درخواست دولت بحرین حدود هزار سرباز از عربستان سعودی و 500 نفر دیگر از امارات متحده عربی در منامه، پایتخت بحرین، مستقر شدند. گفته می شود که قصد آنها حفاظت از تاسیسات مهم مانند نفت و گاز و مراکز مالی باشد.

آن اقدام واکنش انتقادآمیز ایران را در پی داشته است.

ناظران می گویند که کشورهای عربی و ایران هر دو سعی دارند نتیجه تحولات بحرین را به نفع خود تغییر دهند، با این حال در مورد میزان نفوذ کشورهای خارجی در تحولات این کشور تردید هست.

اعتراضات بحرین روز 14 فوریه با شعار شیعیان این کشور - که 70 درصد جمعیت را تشکیل می دهند - برای مقابله با تبعیض شروع شد. حاکمان بحرین سنی مذهب هستند.

آن اعتراضات با سرکوب خشن روبرو شده است و تعدادی کشته شده اند.

برخی ناظران می گویند که در طرفداری شیعیان بحرین از ایران اغراق شده است.

از سوی دیگر عربستان سعودی با دقت اوضاع بحرین را دنبال می کند و نگران است که در صورت فائق آمدن معترضان، ایران نفوذ خود در منطقه را گسترش دهد.

روز شنبه هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا درباره دخالت در امور داخلی بحرین و سایر کشورهای منطقه به ایران هشدار داد.

خانم کلینتون که روز شنبه در پاریس صحبت می کرد گفت آمریکا خود را در رابطه با امنیت منطقه خلیج فارس متعهد می داند و از نگرانی مشترک این کشور و متحدانش درباره رفتار ایران صحبت کرد.

خانم کلینتون گفت: "ما این دیدگاه مشترک را داریم که فعالیت های ایران در خلیج (فارس)، مانند تلاش های این کشور برای پیش بردن اهدافش در کشورهای همسایه، صلح و ثبات منطقه را به خطر می اندازد."

آمریکا از کاربرد خشونت علیه معترضان در بحرین انتقاد کرده است.

خانم کلینتون در سخنان خود گفت حاکمان بحرین از حق درخواست کمک نظامی از همسایگان خود برخوردار است اما هشدار داد خشونت راه حلی برای ناآرامی های این کشور نیست.

خانم کلینتون همچنین خواهان برگزاری گفت و گوی ملی برای حل مشکلات بحرین در فضای صلح آمیز و مثبت شد.

آمریکا پیشتر هشدار داده بود مسیری که بحرین در پیش گرفته، راه درست مواجهه با ناآرامی سیاسی در این کشور نیست.

بحرین یکی از متحدان نزدیک آمریکا در خلیج فارس و میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی این کشور است.

0 comments:

ارسال یک نظر