بهرام رفیعی
روزنامه نگار
اظهارات غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور درباره برخورد با زمین خواران و تمرکز روی مسئولان حكومتی كه در این امر با مفسدان و زمین خواران همكاری میكنند از جمله موضوعاتی است که با توجه به تاکید روز سه شنبه آیت الله خامنه ای در این باره در صدر اخبار بیشتر روزنامه های امروز قرار گرفته است.
گزارش مجلس از آخرین ارقام مربوط به مطالبات و معوقات بانکی با رقم 33 هزار و 566 میلیارد تومان و تیترهایی نظیر "مطالبات معوق بانکی از بودجه عمرانی کشور بیشتر است" و یا "هفت میلیون پرونده معوقات بانکی" در روزنامه هایی چون جام جم، دنیای اقتصاد، جهان صنعت و تهران امروز برجسته شده است. از جمله دنیای اقتصاد در این باره نوشته بر مبنای گزارش مجلس، مجموعا 7 میلیون و 262 هزار و 480 پرونده بدهی معوقه به سیستم بانكی وجود دارد که حجم بدهی 99.5 درصد از این پروندهها زیر 100 میلیون تومان است و حدود 39 هزار پرونده هم دارای بدهی معوقه بالای 100 میلیارد تومان است.
انتقادها از رواج هتاکی
بیشتر روزنامه های غیر دولتی امروز گزارش هایی درباره دیدارعلی اکبر هاشمی رفسنجانی با 60 نفر از اعضای مجلس خبرگان را با انتشار گفته های انتقادی رییس سابق مجلس خبرگان رهبری ازگسترش افراطی گری ها در فضای سیاسی کشور منعکس کرده اند.
مردم سالاری در این باره به نقل از هاشمی رفسنجانی نوشته متاسفانه روش ضدارزشی و زشتی توسط گروهی افراطی در بعضی مناطق در برخورد با برخی روحانیون انجام می شود و می گویند آن گونه که ما فکر می کنیم ائمه جمعه هم باید همان گونه بیندیشند و خلاف سخنان آنان سخنی نگویند.
به گزارش این روزنامه هاشمی رفسنجانی خطاب به اعضای خبرگان گفته خوشبختانه رهبری معظم انقلاب، دستور برخورد با افراطیون خاطی را که خارج از قانون، اقدام به توهین و افترا می کنند صادر کرده اند و امیدواریم این پدیده زشت و مضر در کشور متوقف شود. البته نقد و انتقاد کار پسندیده ای است ولی افترا و هوچی گری و تهمت زدن آن هم به بهانه دفاع از ارزش ها و اسلام، مذموم است.
همچنین روزنامه هایی چون ابتکار، خراسان و جمهوری اسلامی در همین باره به نقل از آیت الله ناصر مکارم شیرازی از جمله مراجع تقلید نزدیک به حکومت نیز نوشته اند كسانی كه خود را منتسب به حزبالله میدانند بیش از دیگران مراقب زبان خود باشند.
به گزارش جمهوری اسلامی آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از فحاشی عده ای به خانواده هاشمی رفسنجانی گفته طرف هركس میخواهد باشد ما در نظام اسلامی زندگی میكنیم، برادرها، خواهرها و به ویژه كسانی كه خود را منتسب به حزبالله میكنند باید خیلی مراقب زبانشان باشند. من فیلم این قضیه را دیدم كه بسیار زننده بود. این برادرها مراقب باشند زبان خود را حفظ كنند تا مبادا چیزی بر زبانشان جاری شود كه مخالف اسلام و آموزههای دین باشد.
کارتون مجید ادیبی در روزنامه جام جام
درخواست استراحت برادران ارزشی
ابرار هم در مطلبی کوتاه اما مرتبط با هاشمی رفسنجانی نوشته از حدود ۶ ماه قبل جریان موسوم به برادران ارزشى یا اصولگرایان حامى دولت بیشترین هجمه ها و تخریبها را براى حذف آیت الله هاشمى از ریاست خبرگان آغاز كردند و اكنون كه ظرف ۴ روز به دو هدف دیرینه خود دست یافته اند، این انتظار را در افكارعمومى ایجاد كرده اند كه كمى فضاى سیاسى و رسانه اى كشور با گشایش مواجه شده و از حجم حملات، تخریبها، توهین ها و هتاكى ها کم شود.
به نوشته این روزنامه این طیف در طول ۶سال گذشته با عنوان كردن اینكه حضور آیت الله هاشمى در ساختار جمهورى اسلامى مانع اقدامات وموفقیتهاى آنان است هر اتفاقى از قطع گاز در زمستان تا مشكلات در پرونده هسته اى ، توقف مونوریل ، گرانى میوه و سرماى شدید را به كارشكنیهاى پشت پرده آیت الله هاشمى نسبت مى دادند با دو موفقیت پیاپى برادران ارزشى در حذف آیت الله هاشمى از ریاست خبرگان و فرزند ایشان از مدیریت مترو این گروه در نهایت خوشحالى بسر برده و افكارعمومى نیز امیدوارند با خوشحال شدن این برادران موج هتاكى، تخریب درگیرى و اهانت دست كم براى چند هفته در جامعه فروكش كند.
ابرار اشاره کرده که هنوز یکسال از پست هاشمی رفسنجانی و ریاستش بر مجمع تشخیص مصلحت نظام مانده و با توجه به این که آیت الله خامنه ای در این باره تصمیم می گیرد دیگر نیازی به فضاسازی علیه هاشمی رفسنجانی نیست.
بیتوجهی به قانون و انتظارات جدید
جهان صنعت در سرمقاله امروزش اظهارات روزهای اخیر وزیر اقتصاد و دارایی را تعجب برانگیز خوانده و نوشته وزیر امور اقتصادی و دارایی این روزها بیش از همه دولتمردان اظهارنظرهای تعجببرانگیز میکند. یک روز از عدم محاسبه افزایش دستمزد بر اساس قانون دفاع میکند و از طرح تعیین حقوق با توافق کارگر و کارفرما پرده برمیدارد و روز دیگر ناتوان از تعیین نرخ سود بانکی نشان میدهد.
مهرداد میهن دوست در ادامه به نقل قول از وزیر اقتصاد پرداخته و نوشته شمسالدین حسینی دیروز گفت: انتظار داشتیم که طی امسال نیز بودجه مانند سالهای قبل به تصویب برسد. وی همچنین برآورده شدن انتظارش را هم مستلزم عزم و همت نمایندگان مجلس عنوان کرد.
نویسنده این مقاله سپس افزوده بد نیست جناب وزیر نیمنگاهی هم به انتظارات نمایندگان مردم در مجلس بیندازد. آنها هم انتظار داشتند بودجه در زمان تعیین شده به دستشان برسد نه اینکه با رکورد تاخیر به مجلس ارسال شود. بدون احتیاج به محاسبات سنگین ریاضی و تنها با چهار عمل اصلی میتوان دریافت که زمان باقی مانده تا پایان سال برای بررسی بودجه به سیاق سالهای گذشته به هیچوجه کافی نیست.
نویسنده این مقاله همچنین خاطر نشان کرده تصویب لایحهای که دولت به مجلس فرستاد یا باید چشم بسته و تماما بر اساس خواسته دولتیها انجام شود یا نمایندگان موفق شوند چند ساعتی به شبانه روز یا چند روزی به سال اضافه کنند! بهتر بود که جناب حسینی و مجموعه دولت دهم، زمان انجام کار کارشناسی در روند تدوین لایحه بودجه کمی به انتظارهایی که به هشدار تبدیل شد هم توجه میکردند تا بودجه به موقع ارسال و به موقع تصویب شود.
میزان صعود تورم در سال آینده
دنیای اقتصاد در گزارشی به نرخ تورم در ماه بهمن ماه و همچنین پیش بینی رییس کمسیون ویژه مجلس از روند سعودی نرخ تورم در سال آینده منتشر کرده و نوشته بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به بهمنماه 1389 را نسبت به دوازده ماه منتهی به بهمنماه 1388 معادل 11.6 درصد اعلام کرد.
این روزنامه در ادامه نوشته برخی از کارشناسان، اجرای قانون هدفمندی یارانهها را دلیل رشد صعودی نرخ تورم میدانند، اما آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که این رشد قبل از اجرای این قانون آغازشده بود. این درحالی است که غلامرضا مصباحی مقدم رییس کمیسیون ویژه مجلس در طرح تحول اقتصادی نرخ تورم سال 1390 ایران را با افزایش بین 10 تا 15 درصدی پیشبینی کرده است.
به گزارش دنیای اقتصاد مصباحی مقدم گفته تصور میکنم تورم در سال آینده 10 تا 15 درصد افزایش داشته باشد و این افزایش نیز به دلیل تزریق نقدینگی ناشی از درآمد نفتی است که هر ساله کشور با آن مواجه است.
به نوشته این روزنامه رییس کمیسیون ویژه مجلس در طرح تحول اقتصادی همچنین گفته تورم همچون یک بیماری است و موجب میشود که تخصیص منابع نابهنجار باشد و توزیع درآمد نیز به نفع طبقات ثروتمند و به زیان طبقات ضعیف باشد. باید هر چه زودتر روند تورمی در کشور کاهش پیدا کند و این موضوع نیز تنها با مدیریت روانی جامعه و کاهش تزریقی نقدینگی به سیستم اقتصادی کشور از سوی دولت و بانک مرکزی، محقق میشود.
نگرانی از خرید و فروش کلیه
خراسان در گزارشی با اشاره به این که 14 میلیون نفردر کشور به بیماری های کلیوی مبتلا هستند از نگرانی مقامات وزارت بهداشت از وجود بازارهای سیاه و افزایش خرید و فروش کلیه در کشور خبرداده است.
به نوشته این روزنامه محمد عقیقی رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره گفته وزارت بهداشت نگران خرید و فروش کلیه است. اما این موضوع چه از لحاظ علمی و چه از لحاظ اجرایی در حیطه اختیارات وزارت بهداشت نیست.
به گزارش خراسان این مقام وزارت بهداشت گفته وظیفه وزارت بهداشت، تامین بستر مناسب برای ارائه خدمات و آموزش نیروی انسانی لازم به منظور پیوند کلیه مانند پزشک جراح و فوق تخصص و تامین منابع مالی است و حمایت های ارائه خدمات درمانی بر عهده سازمان های بیمه گر و وزارت رفاه و تامین اجتماعی است و رسیدگی به تعامل بین بیمار و اهداکننده برای خرید و فروش کلیه خارج از ساز و کار دو وزارت خانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رفاه و تامین اجتماعی است.
این روزنامه اما از قول دکتر حسنی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان نیز نوشته کار خرید و فروش کلیه در نبود نظارت از سوی وزارت بهداشت تا آن جا بالا گرفته است که شاهد آگهی های خرید و فروش کلیه در بیمارستان ها هستیم و این مسئله به هیچ وجه زیبنده نظام سلامت نیست.
این عضو کمسیون بهداشت همچنین تاکید کرده که در حالی که رقم های کلان فروش کلیه باعث می شود که درصد زیادی از بیماران توان تامین و خرید کلیه را نداشته باشند و در این وضعیت که هر سال ۳۵ هزار نفر در نوبت دریافت کلیه هستند، هدیه ایثار کلیه سال هاست که در حد یک میلیون تومان ثابت مانده است. دولت باید با افزایش رقم هدیه ایثار با بازار سیاه فروش کلیه مقابله کند. علاوه بر این که اگر خرید و فروش کلیه با نظارت وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر باشد این مشکلات و بازار سیاه برطرف می شود.
0 comments:
ارسال یک نظر