هشدار مطهری به احمدی‌نژاد در مورد 'مکتب ایرانی' و حجاب

علی مطهری

علی مطهری می‌گوید دعوت از سران کشورهای دیگر برای برگزاری جشن نوروز، یادآور جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی است

علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس ایران می‌گوید اگر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری این کشور، همچنان تز 'مکتب ایرانی' را مطرح کند و به 'بی‌حجابی' بی‌توجه باشد، سوال از او در دستور کار مجلس قرار می گیرد.

آقای مطهری در نطق میان دستور روز چهار شنبه ۱۸ اسفند (۹ مارس) گفت: "برای جشن‌های نوروز امسال از سران دوازده کشور برای حضور در تخت جمشید دعوت شده است و یکی از آن‌ها پادشاه اردن است که مردم این کشور در حال حاضر به وی اعتراض دارند."

او این جشن‌ها را یادآور جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران دانست و گفت که هم اکنون تز مکتب ایرانی، انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند.

این نماینده مجلس گفت که آقای احمدی نژاد، "فهم ایرانی از اسلام" را مطرح کرده است، "حال اگر بعدا فهم عربی، مصری و اندونزیایی از اسلام مطرح شود چه بلایی سر اسلام خواهد آمد"؟

علی مطهری در ادامه سخنانش در مجلس گفت: "تا بحث مکتب ایرانی و گزارش کوی دانشگاه و بودجه مترو را پیش می کشیم می گویند بحث فرعی است. پس چه چیزی اصلی است؟ حتما باقی ماندن من و دوستانم در قدرت."

آقای مطهری مطرح کردن بحث های "مکتب ایرانی، منشور نوروز و برتری نژاد ایرانی" را در زمان اوج نهضت های اسلامی در منطقه اشتباه دانست و گفت که مبدع مکتب ایرانی رحیم مشائی است که آقای احمدی‌نژاد به دلیل "ضعف بینش اسلامی و ارادت به مشائی" آن را مطرح می کند.

سخنان آقای احمدی‌نژاد درباره نقش ایران و ایرانیان در اسلام و تمجید او از کوروش، شاه هخامنشی به عنوان نمونه مدیریت ایرانی در جهان، بار‌ها با انتقاد‌های تند محافظه کاران رو به رو شده است.

او در سخنرانی پنج شنبه هفته گذشته خود در لرستان بار دیگر "شناخت ایرانیان از مفهوم ولایت" را بر اساس "فهم ایرانی از اسلام" دانست بود و گفته بود که نتیجه این فهم از اسلام در طول ۱۴۰۰ سال فردی مانند آیت الله خمینی است، "در حالیکه اسلام دیگران، نتیجه دیگری داشته است".

منتقدان آقای احمدی‌نژاد می‌گویند که او و اطرافیانش با تأکید بر ملی گرایی ایرانی، از جمله تجلیل کم سابقه از کورش هخامنشی، قصد دارند آرای مخالفان حکومت مذهبی ایران را در انتخابات آینده ریاست جمهوری، به نفع طیف خود جذب کنند.

این گونه انتقاد‌ها به ویژه پس از آن شدت گرفت که اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر آقای احمدی‌نژاد از "مکتب ایرانی" در اسلام سخن گفت و آن را ستایش کرد.

'بی اعتنایی رئیس جمهوری به بی‌حجابی'

آقای مطهری در ادامه سخنان خود در مجلس گفت: "بعد از مصاحبه چند ماه پیش آقای احمدی‌نژاد درباره حجاب، پوشش اسلامی رو به انحطاط نهاد و این روز‌ها حتی به بلوز و شلوار رسیده است."

این نماینده مجلس ایران گفت که اگر تغییری در مسائل مطروحه ایجاد نشود، طرح سوال از رئیس جمهوری که به دلیل اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها متوقف شده بود، مجددا در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

سخنان آقای مطهری درباره حجاب در حالی مطرح می‌شود که پنجشنبه گذشته محمد تقی رهبر، رئیس فراکسیون روحانیون مجلس هم با انتقاد از وضع حجاب در کشور گفته بود که نمایندگان مجلس ممکن است برای اجرای قانون حجاب و عفاف، تا سوال از رئیس جمهوری هم پیش بروند.

آقای رهبر در مصاحبه با سایت خبر آنلاین گفته بود: "متاسفانه نگاه دولت به مسئله بد حجابی قابل قبول نیست و هر بار که فشار می‌آوریم می‌گویند کار فرهنگی می کنیم. دولت اصولا نگاه نظارتی حکومتی بر حجاب را قبول ندارد."

او با انتقاد از نقش آقای رحیم مشایی در این رویکرد دولت گفته بود: "وقتی رئیس دفتر رئیس جمهور با هنرپیشه های هزار قلم رنگ و لعاب می‌نشیند و می‌گوید و می‌خندد و پول می‌دهد، چه انتظاری باید از دولت داشته باشیم؟"

رئیس فراکسیون روحانیون مجلس به گلایه علما و مراجع درباره وضعیت حجاب در جامعه اشاره کرد و گفت: "من الان که زمستان است و هوا سرد، زن‌ها را با بلوز کوتاه و شلوار تنگ چسبان و موهای افشان در حال قدم زدن در خیابان‌ها می‌بینم و متاسفانه هیچ کس، چه مردم و چه پلیس به این زنان نیمه برهنه تذکر نمی دهد."

او سکوت فعلی نمایندگان مجلس را ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها دانست و گفت: "خانواده‌های خود آقایان دولتی محجبه و چادری هستند و فقط نصف صورتشان پیدا است، آنوقت همین آقایان در برابر زنانی که بجای اینکه محجبه باشند مکشفه هستند، سکوت می‌کنند."

طرح 'عفاف و حجاب'

اجرای طرح موسوم به "عفاف و حجاب "در ایران، طی سالهای گذشته، محل مناقشه در بین جناح‌های سیاسی ایران بوده است.

پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، برخی منابع محافظه کار از بی‌میلی رئیس جمهوری ایران به اجرای طرح جامع گسترش فرهنگ حجاب و عفاف و نارضایتی رهبر جمهوری اسلامی از عدم اجرای این طرح خبر داده بودند.

این در حالی است که اجرای طرح "توسعه فرهنگ عفاف و حجاب"، که در سال ۱۳۸۲ با وجود نظر نامساعد دولت محمد خاتمی به تصویب "شورای عالی انقلاب فرهنگی" رسیده بود، با روی کار آمدن دولت آقای احمدی‌نژاد دوباره در دستور کار قرار گرفت.

مطابق قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، طرح جامع گسترش فرهنگ حجاب و عفاف شامل محورهای مختلفی می‌شود که از برخورد نیروی انتظامی با افراد "بدحجاب "گرفته تا تلاش برای "بالا بردن فرهنگ عفاف" توسط سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف را در بر می‌گیرد.

0 comments:

ارسال یک نظر