فلج شدن نیروی هوایی و پدافند حکومت لیبی در جریان دخالت نظامی نیروهای ائتلاف
جــرس: همزمان با اوج گیری حملات نیروهای ائتلاف علیه تحرکات نظامی حامیان معمر قذافی در لیبی، یک فرمانده نظامی بریتانیایی اعلام کرد که نیروی هوایی لیبی توان جنگی خود را از دست داده و بخش مهمی از پدافند هوایی این کشور نیز منهدم شده است.
همچنین شورای ملی مخالفان حکومت لیبی، محمود جبرئیل از رهبران مخالفان و از سیاستمداران اصلاحطلب لیبی را بهعنوان رئیس دولت انتقالی این کشور معرفی کرده است.
خبرگزاری های غربی روز پنجشنبه اعلام کرده اند که اهدافی نظامی در طرابلس، پایتخت لیبی مورد حمله هوایی قرار گرفته و در مصراته نیز همچنان نبرد سنگینی جریان دارد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، بامداد روز پنجشنبه (۲۴ مارس/۴ فروردین) اهدافی در شهر طرابلس از سوی نیروهای ائتلاف بار دیگر بمباران شد و چندین نقطه در طرابلس مورد اصابت موشک و بمب قرار گرفته است.
به گفته شاهدان عینی، صدای انفجارهای مهیب از بخش جنوبی شهر تمامی پایتخت لیبی را لرزانده است. تلویزیون دولتی لیبی تایید کرد که حمله هوایی شبانه به شهر "جفره" در جنوب غربی طرابلس نیز صورت گرفته است. در گزارشات رسمی تصاویری از ساختمانهای به آتش کشیده و خودروهای نظامی منهدم شده به نمایش گذاشته شده است. دولت لیبی مدعی است که در حملات هوایی بینالمللی مردم غیرنظامی نیز آسیب دیدهاند، اما تصویر یا مستنداتی در این مورد ارائه نکرده است.
مصراته، سومین شهر بزرگ لیبی، در شامگاه چهارشنبه و بامداد پنجشنبه صحنه نبردهای شدید بوده است. به گفته شاهدان عینی و سخنگوی شورشیان، طرفداران قذافی با تانک و توپخانه ساختمانهای شهر را بمباران میکنند. به گفته شورشیان، اوضاع در این شهر بسیار وخیم است. پیشتر نیروهای بینالمللی ارتش قذافی را در کنار شهر مصراته مورد حمله قرار داده بودند.
به گفته منابع غربی، نیروهای ائتلاف در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مواضع ارتش لیبی در نزدیکی مصراته و اجدبیه را مورد حملات هوایی قرار دادهاند. به گفته یک ژنرال ارتش بریتانیا، تاثیر حملات هوایی آشکار شده است. به گفته این مقام نظامی، "نیروی هوایی لیبی به عنوان یک واحد جنگی دیگر وجود ندارد".
به گفته این ژنرال بریتانیایی، واحدهای زمینی ارتش لیبی نیز مستمراَ تحت نظارت نیروهای ائتلاف قرار داشته و در صورت تهدید شهروندان لیبیایی از سوی هواپیمای ائتلاف مورد حمله قرار میگیرند. از آغاز نبردها تاکنون نیروهای بینالمللی بیش از ۳۰۰ عملیات هوایی داشته و ۱۶۲ موشک "توماهاوک" به سوی اهدافی در لیبی پرتاب کردهاند.
انتخاب رئیس دولت انتقالی در لیبی
به گزارش شبکهی تلویزیونی الجزیره، شورای ملی مخالفان دولت لیبی محمود جبرئیل را بهعنوان رئیس دولت انتقالی این کشور معرفی کرد. جبرئیل از رهبران مخالفان و از سیاستمداران اصلاحطلب لیبی است که پیش از این هم برای ایجاد دمکراسی در کشورش فعالیت میکرد.
مقر اصلی مخالفان دولت لیبی شهر بنغازی است که در هفتههای اخیر هدف نهایی نیروهای هوادار معمر قذافی، دیکتاتور لیبی، بوده است. جنگندههای فرانسوی در آخرین لحظات توانستند با انهدام واحدهای زرهی ارتش لیبی، از ایجاد فاجعهای انسانی در بنغازی جلوگیری کنند. فرانسه پیشتر تشکل مخالفان در بنغازی را به عنوان نماینده اصلی کشور لیبی به رسمیت شناخته بود.
توافق درباره نقش ناتو و ورود کشورهای جدید به ائتلاف
به گزارش خبرگزاری آلمان، شامگاه چهارشنبه (۲۳ مارس/۳ فروردین) باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا گفتوگویی تلفنی با نیکلا سارکوزی، رئیسجمهور فرانسه داشت، که به گفته منابع دیپلماتیک در این تماس تلفنی پیرامون فرماندهی عملیات نظامی در لیبی گفتوگو شده و از اختلافات میان متحدان غربی در اینباره کاسته شده است.
آلن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد که سهشنبه آینده (۲۹ مارس/۹ فروردین) کنفرانسی از وزیران امور خارجه کشورهایی که در جنگ شرکت دارند برگزار خواهد شد. نمایندگان اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا نیز به این نشست دعوت شدهاند. به گفته ژوپه، پس از این نشست، پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو میتواند درباره نقش خود در مناقشه لیبی تصمیم بگیرد.
وزیر خارجه فرانسه لندن را به عنوان محل برگزاری کنفرانس پیشنهاد کرده، که به گفته تحلیلگران سیاسی، این امر نشانگر آنست که سارکوزی از رهبری ائتلاف به تنهایی صرفنظر کرده و خواهان ایجاد نهادی متشکل از کشورهای مختلف است.
به گزارش خبرگزاری ها، در حالیکه فرانسه و کشورهای عضو ائتلاف اعلام کرده بودند که از شرکت تمام کشورها در ائتلاف نظامی علیه قذافی استقبال میکنند و مایلند که نمایندگان این کشورها نیز در کنفرانس آتی شرکت جویند، روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نوشته است دیوید كامرون اعلام كرد كه كویت و اردن نیز برای پشتیبانی از حملات كشورهای غربی به لیبی، تجهیزات لوجستیك ارسال میكنند.
كامرون روز گذشته در مجلس عوام این كشور گفت: میتوانم اعلام كنم كه قطریها روز گذشته (دو روز گذشته) جنگندههای میراژ را در اولین مشاركت خود و همچنین هواپیماهای پشتیبانی خود را اعزام كردند. همچنین ما حمایت لوجستیك از كشورهایی مانند كویت و اردن نیز دریافت خواهیم كرد.
نخست وزیر انگلیس همچنین اعلام كرد كه "امیدوار است كه حمایت كشورهای دیگری را نیز به دست آورد."
در همین حال، منابع سیاسی در كویت به روزنامه الرأی این كشور اعلام كردند كه آنچه نخست وزیر انگلیس گفته است، دقیق نیست و كویت تاكنون حمایت لجستیك از عملیات نظامی غربی در لیبی اعزام نكرده است.
به گفته منابع سیاسی در كویت، طرفهای بینالمللی با اعلام چنین مطلبی در حقیقت خواستهاند كه نظر كویت را درباره مشاركت در این عملیات بسنجند.
این منابع همچنین اعلام كردند كه تصمیم نهایی در این خصوص به وزیر دفاع و سران سیاسی و نظامی كشور كویت باز میگردد.
این در حالی است كه اتحادیه عرب پیش از این از اعمال منطقه پرواز ممنوع در آسمان لیبی حمایت كرده بود و قطر نیز با اعزام چهار هواپیما نخستین كشور عربی شد كه عملا وارد جنگ غربیها علیه لیبی شد.
لازم به ذکر است در حال حاضر کشتی های ناتو عملیات گشتی زنی در سواحل لیبی را برای اجرای تحریم های تسلیحاتی حکومت سرهنگ قذافی آغاز کرده اند.
این درحالیست که معمر قذافی مجددا در طرابلس گفته است "ما آنها را به هر وسیله ای آنها را شکست می دهیم . ما برای جنگیدن آماده ایم چه در کوتاه مدت چه در دراز مدت. ما در نهایت پیروز خواهیم شد."
يکی از ساکنان ليبی به رویترز گفته است: "همه اش تقصير معمر قذافی است. در ابتدا کسانی که اعتراض می کردند يک خواسته مشروع و مشخص داشتند ولی او به جای پاسخ، به سوی آن ها شليک کرد. حالا ديگر همه خواهان تغيير هستند."
0 comments:
ارسال یک نظر