شهردار تبریز: برنامه پنجم توسعه، فاتحه مدیریت واحد شهری را خوانده است

در واکنش به مفاد تدوینی و مصوب برنامه پنجم توسعه، شهردار تبریز گفت: متاسفانه در برنامه پنجم توسعه کشور جمله واره "دولت مجاز است" به حدی تکرار شده است که با این حساب باید فاتحه مدیریت واحد شهری را خواند.
 

اشاره وی به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص برنامه پنجم می باشد، که براساس تغییرات اعمال‌شده، عبارت‌های "دولت مكلف است" و "دولت موظف است" از ابتدای اكثر مواد برنامه حذف شده و به جای آنها، عبارت "دولت مجاز است" نشسته است.
 

به گزارش ایسنا، علیرضا نوین با بیان اینکه "ما امروزه در مدیریت شهری دغدغه‌های سنگینی به خصوص در بعد فرهنگی داریم"، خاطرنشان کرد "امیدواریم مطالبات فرهنگی دو مجموعه شهروندان و سیاست گذاران و سکانداران شهر در تقابل قرار نگیرد که بخشی از این خواست به کمیسیون‌های فرهنگی شوراها برمی گردد. ما یک سری از برنامه‌های فرهنگی را داریم که با مطالبات مردم همسو نیست؛ مردم را هم در برنامه‌های فرهنگی در نظر بگیریم و مشارکت دهیم."

وی افزود: ما باید در کاهش آسیب‌های اجتماعی از قبیل کاهش جرم، فرزندان فرار، کارتن خواب ها و... دخیل باشیم و در این بحث مردم از ما انتظار دارند. مردم از ما انتظار دارند هویت فرهنگی شهرهایمان را از بین نبریم.
 

دولتی که دیگر مکلف نیست، بلکه مجاز است

در رابطه با "حق محوری برای دولت" به جای تاکید بر "تکلیف و وظیفه قانونی اش" در برابر شهروندان، یك عضو كمیسیون تلفیق مجلس که در بررسی برنامه پنجم، آنرا به اتمام رسیده و نظرات دولت را "تامین شده" ذکر کرده بود، می گوید : براساس تغییرات اعمال‌شده، عبارت‌های "دولت مكلف است" و "دولت موظف است" از ابتدای اكثر مواد برنامه حذف شده و به جای آنها، عبارت "دولت مجاز است" نشسته است.
 

به گزارش دنیای اقتصاد، جعفر قادری در این زمینه خاطرنشان کرد "در بسیاری از مواد، تکالیف و وظایف دولت به اجازه تبدیل شده است ."
 

وی که از اتمام بررسی موارد اختلاف دولت و مجلس در لایحه برنامه خبر می داد، تصریح نمود "نهایتا نظرات دولت تا حد زیادی تامین شده و تکالیف و وظایف آن، در مواد بسیاری از لایحه برنامه به ارائه مجوز تبدیل شده است."
 

همان زمان محمد مهدی مفتح، سخنگوی تلفیق از كاهش ۶۶ تكلیف و وظیفه دولت در طول برنامه پنجم خبر داده و گفته بود "کارگروه مشترک دولت و مجلس، ٣۵ مورد از تکالیف و ٩ مورد از وظایف موجود در مصوبه قبلی کمیسیون را به مجوز تبدیل کرده و ۱۵مورد از تکالیف و ٧ مورد از وظایف دولت در مصوبه قبلی کمیسیون را به کلی حذف کرده است.
 

سخنگوی تلفیق در نشست مذکور گفته بود که احتمالا تمام این موارد به تصویب کمیسیون تلفیق می‌رسد، تا خواسته‌های برنامه‌ای دولت تامین شود، اما جعفر قادری (عضو کمیسیون) بعد از چند روز موضوع را خاتمه یافته اعلام کرد و در این باره گفت: بر اساس تصویب مجلس، اکثر موادی که کمیسیون تلفیق، دولت را مکلف یا موظف کرده بود تغییر کرد و براساس این تغییر، عبارت دولت مجاز است گنجانده شد.
 

همان زمان سامانه خبری - تحلیلی الف، وابسته به احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، در انتقاد به این امر، خاطرنشان کرده بود "دولت با ادعای اصلاح و تحول، در صدد انحراف از اصول برنامه ریزی صحیح است."
 

ادعای دولت عکس عملکرد آن است

ارگان وابسته به رییس مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح می ساخت "در حالی‌که دولت از یک سو ادعا می‌کند ساختار فعلی برنامه‌ریزی بیمار بوده و نیاز به اصلاح دارد، عملکرد دولتی‌ها در جریان تدوین و بررسی و تصویب برنامه پنجم، عکس آن را نشان می‌دهد. دولت که تاکنون توانسته با تبدیل بسیاری از تکالیف و وظایف به اختیار، عملا از بازخواست قوای نظارتی شانه خالی کند، برای نهادهای نظارتی نیز برنامه ویژه دارد.سایت توكلی نتیجه‌گیری می‌كند كه دولت درصدد است فرآیند نظارتی مجلس و نهادهایی مانند دیوان محاسبات بر اجرای قانون توسعه پنجم را تضعیف كند."
 

چک سفید مجلس به دولت

البته معدود نمایندگانی نیز به این تمامیت خواهیِ دولت و امتیاز دهیِ حامیانِ دولت اعتراض کردند، از جمله اقبال محمدی نماینده مریوان، ارائه این همه مجوز به دولت را، در تداخل با حوزه اختیارات مجلس در قانون گذاری بر شمرد و محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان نیز در اظهار نظر دیگری به کنایه گفت که مجلس در حال ارائه چک سفید امضا به دولت است تا هرکاری که خواست انجام دهد و هرچه را نخواست، انجام ندهد. به این ترتیب مجلس هرگز نمی‎تواند از دولت بازخواست کند.
 

اما نکته حائز اهمیت را جواد آرین منش نماینده مشهد بیان کرد و در اعتراض به ارائه مجوز به دولت به جای اعمال تکلیف برای آن، خاطرنشان ساخت "اگر تا آخر، از عبارت مجاز است، چنین استنباطی داشته باشیم، دیگر برنامه معنی و مفهوم نخواهد داشت."

  

0 comments:

ارسال یک نظر