وزیر علوم با بیان این که "رتبهبندی دانشگاهها توسط غربیها را قبول نداریم" مدعی شد: برخی دانشگاههای ایران در ردیف دانشگاههای برتر دنیا هستند.
به گزارش مهر، کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه یازدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور که امروز دوشنبه در سالن اجلاس سران برگزار شد، در جمع خبرنگاران به شرایط برگزاری آزمون متمرکز دکتری اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری آزمون متمرکز به معنای سلب اختیار از دانشگاهها در انتخاب دانشجوی دکتری نیست و اختیارت کافی و وافی برای دانشگاهها نیز در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در این روش سه تا پنج برابر ظرفیت پذیرش هر دانشگاه به دانشگاه معرفی میشود و آنگاه دانشگاهها دانشجویان دکتری خود را از میان افراد معرفی شده انتخاب میکنند.
وزیر علوم همچنین به تشریح جزئیات اجرای طرح دورکاری در دانشگاهها پرداخت و گفت: اکنون مراحل آغاز شناسایی شغلهایی در دانشگاهها که میتوانند به شیوه دورکاری انجام شوند، آغاز شده است.
وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه شاخصهای غربی برای رتبهبندی دانشگاهها را خیلی قبول نداریم، اظهار داشت: شاخص نهادهای غربی مثل نمایه ISI، نمایههای داخلی و شاخصهای ما را قبول ندارند، به هر حال ما شاخصهای دیگری را قائل هستیم و فکر میکنیم که رتبهبندیها باید بر مبنای آن شاخصها صورت گیرد.
دانشجو در همین زمنیه اضافه کرد: اگر دانشگاهی ایرانی در رتبهبندیهای غربی رتبه 500 کسب کند، قائل نیستیم که واقعا رتبه اش 500 است، بلکه قائل به این هستیم که در ردیفهای اول دنیا است چون دیدگاه غربیها تک بعدی و مادی است در حالی که دیدگاه ما دو بعدی یعنی مادی و معنوی است.
وی با بیان اینکه "غربیها با شاخصهای خودشان و بر مبنای جهانبینی و دیدگاه خود دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر، علم و صنعت، فردوسی مشهد و ... را در رتبه بندیشان معرفی میکنند"، گفت: ما فعالیتهای تربیتی، فرهنگی، پژوهشی و اجرایی را در رتبه بندی دانشگاههایمان در نظر میگیریم و آن را اصل میدانیم.
0 comments:
ارسال یک نظر