بعد از انتصاب یکی از مقامات نظامی بعنوان مدیریت جهاد دانشگاهی، یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاكید بر این كه "دولتی كردن جهاد دانشگاهی مضر و مخرب خواهد بود".
گفتنی است انتصاب میررضا طاهری - که یکی از فرماندهان سپاه می باشد و البته سابقه تدریس در دانشگاه هم در کارنامه خود دارد - به عنوان رئیس جهاد دانشگاهی، انتقادات و بحث های فراوانی را در بر داشته و رسانه ها و صاحب نظران معتقدند جهاد دانشگاهی، با توجه به جایگاه بالا در بین دانشگاهیان و گستردگی آن برای تغییر کارکرد و ساختار، مورد توجه عدهای قرار گرفته تا از این عنوان و ساختار در راستای اهداف بسیج و سپاه در دانشگاه استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، صادق واعظزاده، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه، در آستانه سیامین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی، با بیان این نکته که "هر نهالی ممكن است دچار آفت شود و آفت جهاد دانشگاهی، كم توجهی به تحول و تحولآفرینی در طراز انقلاب است"، تصریح کرد "یعنی اینکه قدم گذاشتن در راهی كه ممكن است آن را به چیزی مشابه یك دستگاه دولتی و بوروكراتیك تبدیل كند، یك خسران خواهد بود."
این استاد دانشكده فنی دانشگاه تهران گفت: امروز بازتبیین جامعیت، كفایت و حقانیت اسلام به عنوان نظریه برتر و راهنمای عمل برای همه ابعاد حیات فردی و اجتماعی و به عنوان مكتبی پاسخگو به مقتضیات پیچیده عصر از رسالتهای ضروری جهاد دانشگاهی در محیطهای دانشگاهی و روشنفكری است زیرا متاسفانه این ویژگیهای اساسی اسلام كه موجب افتخار روشنفكران مسلمان در برابر مكاتب الحادی بوده و هست تحت عناوینی مثل این كه "دین را حداكثری نكنید" و "مطلق گرایی نكنید" زیر سوال میرود.
وی تاكید كرد: جهاد و مجموعههایی مثل جهاد نباید اجازه دهند آنچه جوان دانشجوی ما از تئوری نظام دینی درك میكند ناشی از اقتباس و ترجمه ناقص برخی از نقد و انتقادهای غربیها از حكومت كلیسا در غرب باشد.
واعظ زاده در خصوص تغییر رییس جهاد دانشگاهی و انتصاب فردی كه موجب آزردگی عموم بچههای جهاد شود گفت: مطابق اساسنامه، تغییر رییس جهاد از اختیارات هیات امناء جهاد و شورای انقلاب فرهنگی است كه میتواند با رعایت عرف و سنت جهاد و در مشورت با نیروهای جهادی انجام شود. اما اینكه برخی از سر دلسوزی یا هر علت دیگر و بدون رعایت جوانب امر به فكر اعمال تغییرات نامعمول در جهاد برآیند البته گم كردن سوراخ دعاست زیرا این تغییرات در حد جا به جا كردن چند مدیر بیشتر نمیتواند باشد كه ممكن است موجب سلب انگیزه از نیروهای جهاد برای تحرك و تحول درونی و تحول آفرینی شود و تبعات نامناسب داشته باشد.
این فعال اصولگرا مدعی شد "در دولتهای قبل، كم یا بیش گرایشی برای دولتی كردن جهاد و وابسته كردن اسمی یا رسمی آن به وزارت علوم وجود داشت كه مضر و مخرب بود و تكرار آن هم امروز مضر و مخرب است.
واعظ زاده گفت: این گرایش را در این دولت تاكنون برجسته ندیدهام و تا آنجا كه شناخت دارم، آقای احمدی نژاد روحیه ضد بروكراسی دارد و فارغ از جهتگیریهای متداول، نوعی احساس نزدیكی و صمیمت با بچههای نهادهای انقلابی میكند؛ بنابراین، معلوم نیست چنین سناریویی را اگر وجود داشته باشد، موفق بپندارد و از آن حمایت كند.
0 comments:
ارسال یک نظر