اظهارات هماهنگ مسئولین حکومتی در جهت ارعاب معترضین

اظهارات هماهنگ مسئولین حکومتی در جهت ارعاب معترضین

مژگان مدرس علوم -

 

در حالی که طبق آمار اعلام شده توسط رسانه های دولتی، از زمان آغاز اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و سپس گسترده‌تر شدن اعتراضات مردم، تاکنون دهها نفر کشته شده اند، مقامات قضایی و امنیتی دولت در اظهاراتی هماهنگ شده، برای سرپوش گذاردن بر جنایات اتفاق افتاده توسط نیروهای دولتی،  برتهدیدات خود نسبت به هوادران جنبش سبز افزوده و سعی در ارعاب معترضین دارند.

 

 

ممنوعیت همکاری با رسانه ها جهت "اطلاع رسانی"

 

در تازه ترین اظهارات حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات با اشاره به کم بودن  میزان خسارت به اموال عمومی در روز عاشورا گفت: " اما بهره برداری و جنگ روانی که از این ماجرا صورت گرفته بسیار زیاد و نقش عمده خارجی ها هم در همین راستا بوده است. مواردی از دستگیر شدن اتباع بیگانه داشته ایم که تنها دو روز مانده به عاشورا به همین منظور وارد ایران شده اند و دوربین ها و وسایلی که در اختیارشان بوده کشف شده است."

 

وی با بیان این که عوامل فتنه نیروهای سلطنت طلب ها و منافقین هستند ادامه داد: " اما این به این معنا نیست که اینها در قدرتند، بلکه این جریان از بستری که فتنه برایش فراهم کرده، استفاده و بهره برداری کرده است."

 

همچنین معاون خارجی وزارت اطلاعات با معرفی اسامی برخی از بنيادها و موسسات فعال بين المللی در حوزه جنگ نرم عليه جمهوری اسلامی ايران، خاطرنشان کرد: "شبکه‌های رسانه‌ای، ماهواره‌ای و اينترنتی معاند و مخالف نظام جمهوی اسلامی مانند BBC، VOA راديو زمانه، راديو فردا، راديو رژيم صهيونيستی، همچنين شبکه‌های ماهواره‌ای ضدانقلاب همچون منافقين، سلطنت طلب، پاريس، رنگارنگ، کانال يک و سايت‌های اينترنتی ضد انقلاب و همسو با جريان فتنه مانند "جرس" جنبش راه سبز مصداق سازمان های برانداز بيگانه محسوب می‌شوند.

 

این مقام امنیتی افزود: "هرگونه ارتباط، عقد قرارداد و اخذ امكانات از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی با این موسسات و بنیادهای جریان جنگ نرم غیرقانونی و ممنوع است."

 

 

خویشتنداری و "رافت" نظام !

 

این گونه اظهارات در حالی بیان می گردد که انتشار عکسها و تصاویر ویدئویی از صحنه خشونت ماموران امنیتی و لباس شخصی ها با مردم عزادار انعکاس جهانی پیدا کرده است. ابعاد این اقدامات خشونت آمیز علیه مردم معترض چنان گسترده بوده است که علاوه بر فعالان سیاسی و حقوق بشر در داخل، کشورهای حامی دولت ایران هم خواستار رعایت حقوق بشرتوسط رهبران سیاسی ایران شدند.

 

پیشتر نیز مصطفی محمد نجار وزیر کشور با انتساب اعتراضات گسترده مردمی در روز عاشورا به کشورهای انگلیس و آمریکا گفته بود: " تاکنون عده ای از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران که در تظاهرات اعتراضی مردم شرکت داشته اند دستگیر شده اند و دادگاه شان نیز به زودی برگزار خواهد شد."

 

محمد نجار در ادامه افزود: " روز عاشورا كه مردم مشغول عزاداري بودند، اغتشاشگران با طراحي قبلي از اين شرايط سوء استفاده كردند و به اغتشاش و هتك حرمت مقدسات پرداختند و اموال عمومي را نيز تخريب كردند."

 

وی سپس با بیان اینکه از خویشتنداری و رافت نظام سوء استفاده شده است گفت که به نیروهای پلیس دستور داده شده که هیچ مدارایی با افرادی که وی از آنان با عنوان اغتشاشگران نام برد نکنند.

 

محمد نجار در پایان اعلام کرد: "تظاهرکنندگان بر اساس نظر برخی روحانیان و مسئولان قضایی كه در چند روز گذشته اعلام كردند، حكم معاند و اقدام كننده عليه امنيت كشور را دارند و محارب هستند و تكليف محارب هم كاملا روشن است."

 

گفتنی است احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، حوادث روز عاشورا در این کشور را "جنگ قطعی و صریح" میان حزب خدا و  حزب شیطان خوانده بود و تظاهرات کنندگان روز عاشورا را مشتی بزغاله و گوساله و محارب نامیده بود.

 

 

تایید زیر گرفتن معترضین توسط خودرو انتظامی

 

همزمان اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران در سخنانی هماهنگ با دیگر مسئولین حکومتی در سرکوب مردم معترض گفت: " در روز عاشورا حدود ۵۰۰ نفر تنها توسط مأموران پلیس بازداشت شده اند که این بار قرار بر این است که با دستگیر شدگان که شعارهای تند داده اند و محارب محسوب می شوند، مثل سابق مدارا نشود."

 

این اظهارات در حالی بیان می شود که فقط در حوادث روز عاشورا سی و هفت تن بر اثر اصابت گلوله ماموران و زیر گرفتن معترضین توسط ماشین پلیس جان خود را از دست داده اند.

 

احمدی مقدم در گفت و گوی با خبرنگاران، از اشاره یکی از آنها به انتشار فیلمی در سایت یوتیوب که یک خودروی پلیس را در حال زیرگرفتن معترضان نشان می دهد، خشمگین شده و گفت: "این هم از همان دروغ ها است و شما هم این را تکرار نکنید، خبرنگاران هم حق ندارند هر چیز بی ربطی را سئوال کنند. شما این مسئله را ثابت کنید و تصاویر خودروی نیروی انتظامی را بیاورید و دروغ نگویید، هیچ تصویری وجود ندارد".

 

پس از حوادث روز عاشورا در تهران، فیلم منتشر شده که در آن یک خودروی نیروی انتظامی در حال زیرگرفتن یکی از معترضان و عبور از روی بدن او نشان می دهد بازتاب جهانی پیدا کرد. که بعد از آن رئیس پلیس ایران آنرا تایید کرده

 

و با صدور اطلاعیه ای، اصل وجود فیلم حاوی تصاویر زیرگرفته شدن معترضان توسط خودروی دارای آرم نیروی انتظامی را پذیرفته است. در همین حال پلیس کشته شدن دست کم ۸ نفر از مخالفان دولت در جریان حوادث روز عاشورا را تأیید کرده است.

 

 

در واکنشی دیگر عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران خبراز برخورد با مردم معترض که از آنان به عنوان ساختارشکنان روز عاشورا نام برده بود، داد.

 

 

اثرات جبران "ناپذیر" خشونت با مردم

 

این در حالی است که میرحسین موسوی روز یازدهم دی ماه در بیانیه ای در باره حوادث عاشورا، اعتراضات آن روز را نشانه وجود شبکه های وسیع اجتماعی و مدنی که در طول انتخابات و بعد از آن به صورت خود جوش شکل گرفته است دانسته و نوشت: "باز همه ملت ها و جهانیان شاهد بودند که در میان طوفانی از تهدیدها و تبلیغات و تکفیرها و اهانتها، عزاداران حسینی در این روز مقدس حسین حسین گویان به صورت مسالمت آمیز و بدون شعارهای تند روانه میدانها و مسیرهایی شدند که خود انتخاب کرده بودند و این بار نیز چون دفعات گذشته با اعمال تحریک آمیز مواجه شدند، خشونت های غیرقابل باور چون زیر کردن راهپیمانان، تیراندازی نیروهای لباس شخصی که امروز هویت آنها بر کسی پوشیده نیست و روز بروز پرده از چهره آنان و سرانشان کنار زده می شود، فاجعه ای را آفرید که اثرات آن به این زودی از صحنه سیاسی کشورمان رخت برنخواهد بست."

 

همچنین مهندس موسوی مباح کردن خون معترضان را فاجعه خوانده و گفت تا زمانی که وجود یک"بحران جدی" در کشور به رسمیت شناخته نشود، راهی برای خروج از مشکلات و مسائل پیدا نخواهد شد.

 

 

ادامه دستگیری ها و فضای "بحرانی" کشور

 

بر اساس گزارش های رسیده، مقامات وزارت اطلاعات در دیدار با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، آنچه را اغتشاشات روز عاشورا خواندند به نیروهای سلطنت طلب نسبت دادند. این در حالی است که میرحسین موسوی نسبت دادن اعتراضات عمومی در ایران به کشورهای خارجی را توهین به مردم ایران توصیف کرد.

 

این دیدار در حالی صورت می گیرد که وزارت اطلاعات روز دهم دی ماه هشدار داده بود که در صورت تداوم حوادثی مشابه روز عاشورا، با معترضان و مخالفان حکومت "بدون هیچ مماشاتی" برخورد خواهد کرد.

 

احمد رضا رادان، روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران از ارسال پرونده ۳۰۰ تن از دستگیرشدگان روز عاشورا به قوه قضاییه خبر داد و گفت که دستگیری ها ادامه خواهد یافت.

 

در حالیکه در روزهای اخیر لحن مسئولان انتظامی و قضایی درباره برخورد با معترضان نسبت به گذشته تندتر شده و بارها اتهام "محاربه" علیه آنها مطرح شده است، فضای سیاسی کشور همچنان بحرانی است.

 

همچنین ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضاییه ایران، در باره رهبران معترضان دولت را که او "خواص" نامیده است گفت: "اگر برخی خواص درباره حرمت شکنی های روز عاشورا اعلام مواضع و برائت نکنند در همه جرایم شریک هستند و بر این اساس حتما مجازات خواهند شد."

 

وی درباره اتهام دستگیرشدگان روز عاشورا گفت: "از نظر عنوان جرم، حداقل ایجاد اخلال و ناامنی و حداکثر عنوان محاربه خواهد بود".

 

 

قاضی باید سیاسی کار باشد نه "بی حال"

در میان این اظهارات، تهدیدات و خط دهی دبير شوراي نگهبان به مسئولین قضایی از همه قابل توجه تر است. وی در سخنانی تلویحا خواستار برگزاری دادگاههای بعد از انقلاب شده است.  

 

احمد جنتی، دبير شوراي نگهبان در حالیکه معترضین را "مفسد فی الارض" خوانده از قوه قضاییه خواست تا با آنان برخورد کند و گفت: "افرادي كه بايد دستگير شوند سريعا بازداشت شوند و اگر كسي هم دستگير شد پس از گذشت چند روز آزاد نشود تا به فتنه‌گري خود ادامه دهد اين افراد ديگر هدايت نمي‌شوند."

وي در ادامه خطاب به مسئولین اطلاعاتی و امنیتی گفت: " دستگاه‌هاي اطلاعاتي و امنيتي هم بايد به وظايف خود عمل كنند و اگر اين افراد بخواهند دوباره پررو شوند و در خيابان‌ها حرمت‌شكني كنند نبايد امانشان داد و بايد سريعا دستگير و محاكمه شوند، همچنين براي رسيدگي به پرونده‌هاي آنها بايد از قاضي‌هايي مانند قاضي‌هاي سال 57 استفاده كرد نه قاضي‌هاي بي‌حال."

 

همزمان صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه دراظهاراتی تاکید کرد: "قضات گرچه نبايستي در حكم، سياسي كاري كنند ولي بايستي سياسي باشند."

 

وی با طرفداری از هواداران دولت ادامه داد: " پیام آنها را شنیده است و در همین راستا در اسرع وقت با قاطعیت به مجازات هتاکان و مسببین ناآرامی های اخیر خواهد پرداخت."

 

گفتنی است رییس قوه قضاییه بعد از انتخابات بارها با موضع گیری سیاسی در برابر مخالفان دولت، آنها را مورد حمله قرار داده  که از جمله آنها می توان به موضع گیری وی در حوادث بعد از انتخابات اشاره کرد که معترضین نتایج انتخابات را  قانون گریز نامیده بود.

0 comments:

ارسال یک نظر