محمد علی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد ایران روز دوشنبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) در مصاحبه مطبوعاتی خود با خبرنگاران از توقف ارسال تذکرکتبی به روزنامه ها و انتشار علنی آن از طریق خبرگزاری رسمی کشور (ایرنا) خبر داد.
آقای رامین گفته است که طی دو ماه گذشته برخوردهای صورت گرفته با مطبوعات به منظور "تلطیف" فضای رسانه ها صورت گرفته است و چنانچه یک روزنامه "با تذکر متوجه نشود توقیف خواهد شد، چون اگر توقیف نشود کل فضای رسانه ای را آلوده می کند."
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) آقای رامین در عین حال با اشاره به ماده ۴ قانون مطبوعات ایران گفته است که هیچ مقام دولتی و غیر دولتی حق ندارد برای چاپ مطلب و یا مقاله ای در صدد "اعمال فشار به مطبوعات و سانسور و کنترل نشریات مبادرت ورزد."
آقای رامین پیش تر در سخنانی در مورد وضعیت مطبوعات ایران گفته بود:"شرایط امروز مطبوعات ما به شدت نامطلوب است. مسئولان از وضعیت مطبوعات ناراضی هستند. حاکمیت از مطبوعات راضی نیست، این وضعیت باید اصلاح شود و اصلاحشدنی است."
دروغ و افترا خلاف قانون مطبوعات است
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد ایران با اشاره به قانون مطبوعات ایران گفته است:"تحقیر و کوچک سازی شخصیت های بزرگ حقوقی و نهادها کاری خلاف قانون است. خلاف گویی، دروغ و توهین به افراد حقیقی و حقوقی از هر روشی خلاف قانون است. کوچک سازی بزرگان و بزرگ سازی دیگران امری خلاف قانون است."
محمد علی رامین در بخش دیگری از این مصاحبه گفته است مطبوعاتی که در طول تاریخ انتشارشان هرگز خود را مقید به معارف اسلامی و مروج آنها نشان نداده اند و مخاطبان خودشان را به "تقلید از مرجعیت دعوت نکرده اند"، اگر از شخصیت علما "برای ضربه زدن به حیثیت و امنیت ملی سوء استفاده کنند خلاف قانون است".
سخنان آقای رامین درحالی مطرح می شود که با ادامه نارضایتی ها در ایران و پس از درگذشت آیت الله منتظری، از مراجع تقلید شیعه، و حوادث روز عاشورا در این کشور، محدودیت رسانه ای افزایش یافته است.
انتشار سخن و تصویر"ضد انقلاب" ممنوع
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد با اشاره به تبصره ۸ ماده ۹ قانون مطبوعات از ممنوع بودن مصاحبه، درج سخنان و یا پخش تصاویر کسانی که او "ضد انقلاب" خوانده است در تمامی رسانه های این کشور خبر داده است.
برخورد با رسانه های ایران در ماه های اخیر و پس از انتصاب آقای رامین به عنوان معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، شدت یافته است و طی این مدت روزنامه هایی نظیر "حیات نو"، "اعتماد ملی"، "سرمایه"، "فرهنگ آشتی"، "آرمان" توقیف موقت شده اند و نیز چندین تذکر برای روزنامه های مخالف دولت ارسال شده است.
منتقدان دولت می گویند که برخوردهای هیات نظارت بر مطبوعات و معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد تبعیض آمیز است و به عنوان نمونه به انتشار سخنان مریم رجوی در صفحه نخست روزنامه "وطن امروز"(از روزنامه های حامی دولت) اشاره می کنند که با واکنشی از جانب معاونت مطبوعاتی تحت امر آقای رامین مواجه نشد.
مخالفان دولت همچنین به رعایت نکردن قانون مطبوعات و رسانه ها توسط رادیو و تلویزیون ایران معترض اند و اتفاقاتی که در جریان مناظره های انتخاباتی میان محمود احمدی نژاد و رقبای او رخ داد را مصداقی از "نشر اکاذیب و توهین و افترا به مقامات رسمی" از طریق تلویزیون این کشور می دانند.
چندی پیش سازمان گزارشگران بدون مرز با صدور بیانیه ای درباره ادامه بازداشت روزنامه نگاران ایرانی ابراز نگرانی کرد و هشدار داده بود که وضعیت آزادی مطبوعات در ایران "هر روز بدتر می شود."
منبع: BBC فارسی
0 comments:
ارسال یک نظر