ناكامی افراطیون در تعیین تكلیف برای مراجع درباره حوادث عاشورا

 به رغم برخی فشارهای گسترده تندروها و تعیین تكلیف برای مراجع عظام تقلید، تعدادی از این بزرگواران برای جلوگیری از سوء استفاده های یكجانبه، از دادن هر گونه پیامی در ارتباط با رخدادهای روز عاشورا خودداری كردند.

به گزارش خبرنگار "آینده" از جمله این مراجع، حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی بودند كه هرچند روز 8 دی ماه حدود دو هزار نفر در مقابل منزل ایشان اجتماع كرده و خواستار بیرون آمدن ایشان و گفتگو بودند، حاضر به عدول از موضع خود نشدند.

طبق اطلاعات رسیده، طی روزهای پس از عاشورا، دیدارها و فشارها و پیغام های فراوانی در این باره به ایشان واصل شده و حتی یكی از مراجع تقلید از ایشان خواسته بود تا اطلاعیه بدهند، اما گویا ایشان اظهار داشته اند با توجه به هتك حرمت محرم در روز سوم محرم در شیراز(سفر استانی) و سوت و كف زدن، اگر اطلاعیه ای بنویسند آن مطالب را هم خواهند نوشت اما نگرانند كه تنها بخشی از این بیانیه خوانده شود.

این موضوع تنها مربوط به ایشان نبود و در همان روزها عده‌ای با تجمع مقابل دفتر حضرت آیت‌الله وحید خراسانی شعار مراجع معظم ، بصیرت بصیرت سر داده و تلویحا از این كه ایشان در این موضوع اعلام موضع نكرده یا بیانیه ندادند، انتقاد كردند.

جالب آن كه این مرجع تقلید كه - چه بسا برای جلوگیری از برداشتهای خاص - پس از رحلت آیت‌الله منتظری به رغم سابقه دوستی در منزل یا ختم ایشان حضور نیافته بود، پس از این برخوردها به دیدار بیت این مرجع فقید رفت و به آنان تسلیت گفت.

اخبار رسیده به آینده حاكی است كه این فشارها محدود به قم نبوده و فشارهای زیادی نیز به یكی از مراجع تقلید در تهران وارد شده تا درخصوص این موضوع موضعگیری كنند كه با مخالفت ایشان مواجه شده است.

این در حالی است كه قطعا مراجع تقلید مذكور با هرگونه بی‌حرمتی مخالفند، اما بهره‌برداریهای سیاسی نادرست انجام‌شده از مواضعشان را درست نمی‌دانند.

گفتنی است دیگر مراجع نیز پیامهایی دو سویه داده اند مانند آیت الله سبحانی كه بر وحدت در جامعه تاكید كرده و ضمن محكوم كردن رخدادهای روز عاشورا از مسوولان خواستند تا باب مذاكره را برای وحدت همچنان باز نگاه دارند.آیت الله مكارم نیز ضمن محكومیت حرمت شكنی عاشورا، با تاكید بر وجود راه حل عاقلانه برای حل اختلافات پرسیدند چرا به این راه توجهی نمی شود و از دولت خواستند بهانه دست دیگران ندهد.

جالب آن كه در همان روز 8 دی ماه بخش خبری باصداقت! بیست و سی سیما، با سانسور بخش دوم پیام آیت الله جوادی آملی، تنها صدای بخش اول آن را پخش كرد.

ایشان در بخش دوم پیام خود اظهار كرده بودند:"در این جریان‌ها اگر به یك بی گناهی آسیبی رسید، آن هم خسارتش ترمیم بشود. تا برابر آیه «وامتازوا الیوم ایها المجرمون» مجرم از غیر مجرم جدا بشود هر كدام در برابر حكم الهی، به قانون سپرده بشود."

0 comments:

ارسال یک نظر