مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی عملکرد دولت در زمینه تدوین آییننامههای اجرایی مربوط به قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی را در فاصله مهرماه ۱۳۸۷ تا پایان اسفندماه ۱۳۸۸ مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس، دفتر مطالعات حقوقی این مرکز با اشاره بررسیهای خود، اعلام کرد: نتیجه بررسی انجام شده نشان میدهد، از مجموع ۱۹۵ موردی که تکلیف تصویب آییننامه یا تصویبنامه برای دولت در قوانین مصوب مجلس هفتم مقرر شده بود، دولت در ۱۱۵ مورد به تکلیف خود عمل کرده است. همچنین تصویب آییننامه یا مصوبه برای برخی از قوانین، به دلایلی سالبه به انتفای موضوع شده است؛ به این ترتیب که به عنوان نمونه، دیگر برای تصویب آییننامههای اجرایی مورد نیاز قوانین بودجه سالهای پیشین محملی وجود ندارد.
همچنین از مجموع ۱۱۲ موردی که قانونگذار برای تصویب آییننامه یا مصوبه مهلت تعیین کرده است، دولت صرفاً در ۶ مورد در مهلت قانونی تکلیف خود را به انجام رسانده است. در ۵۸ مورد خارج از مهلت اقدام کرده و در ۴۸ مورد نیز تا پایان سال ۱۳۸۸ هیچ اقدامی صورت نداده است.
همچنین از مجموع ۸۳ موردی که قانونگذار برای تصویب آییننامه یا مصوبه مهلت مقرر نکرده است، دولت در ۵۱ مورد اقدام لازم را انجام داده و در ۳۲ مورد به تکلیف مقرر عمل نکرده است.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، افزود: در مجموع ۲۵ قانون از ۶۹ قانون مصوب مجلس هفتم که تکلیف وضع آییننامه اجرایی در آنها مقرر شده بود، همچنان توسط دولت مورد توجه قرار نگرفته است.
در این ۲۵ قانون، مجموعاً در ۸۰ مورد، تکلیف تصویب آییننامه یا تصویبنامه اجرایی توسط دولت همچنان مشخص نشده است.
0 comments:
ارسال یک نظر