جــرس: یک هفته پس از برگزاری مرحله آغازین مانور موشکی سپاه پاسداران موسوم به "پیامبر اعظم ۶" و رونمایی از سیلوهای زیر زمینی پرتاب موشک و آزمایش چهارده موشك دوربرد زمین به زمین، مرحله دوم این مانور، روز چهارشنبه ١۵ تیرماه ١٣٩۰، با آزمایش های موشکی زمین به دریا و انهدام اهداف متحرک دریایی انجام شد.
به گزارش ایسنا، سرهنگ پاسدار اصغر قلیچ خانی، سخنگوی رزمایش موسوم به «پیامبر اعظم ۶»، در آغاز مرحله دوم و پایانی از این رزمایش موشکی، از "موفقیت کلیه پرتاب های ده روزه در این مانور موشکی" خبر داد و اظهارداشت: در مرحله اول این رزمایش موشکها به اهداف زمینی و در خشکی اصابت نموده، ولی در مرحله دوم اهداف متحرک دریایی در آبهای سرزمینی و آزاد مدنظر بودند.
وی افزود: در مرحله دوم و پایانی، سه فروند موشک مدرن و رادار گریز از نوع خلیج فارس و تندر که هوشمند و بهینه سازی شده بودند، به سمت اهداف دریایی متحرک و از پیش تعیین شده شلیک شدند.
پاسدار قلیچ خانی در پایان گفت: فن آوری، طراحی، ساخت و تولید کلیه سامانههای به کار گرفته شده در مراحل مختلف رزمایش، بومی بوده و به دست توانای متخصصین متعهد داخلی به اجرا در آمده است.
گفتنی است روز سه شنبه هفته گذشته (هفتم تیرماه) در اولین مرحله از رزمایش فوق، ٩ موشك زلزال، ٢ موشك شهاب یک، ٢ موشك شهاب دو و ١ موشك شهاب سه از نوع قدر«اس» پرتاب شد، که تمامی آنها از نوع موشكهای زمین به زمین، دوربرد و هوشمند بودند كه با حجم انبوه و قدرت تخریب بالا مورد آزمایش قرار گرفتند.
در همین رابطه یکی از فرماندهان ارشد سپاه و مقامات رزمایش، با اعلام اینكه "برد موشكهای سپاه تا دو هزار كیلومتر است"، اظهار داشت: "این مساله بدین معنی نیست كه ما تكنولوژی و فناوری تولید موشكهای با برد بیش از دو هزار كیلومتر را نداریم بلكه به برد بیش از دو هزار كیلومتر نیازی نداریم، چرا که فاصله اسراییل بیش از ١٢۰۰ كیلومتر نیست و میتوان این رژیم را مورد اصابت قرار داد... آمریکا نیز زحمت ما را کم کرده و پایگاههایش اطراف ماست."
طی روزهای اخیر، فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه "علاوه بر در دستور کار بودن بستن تنگه هرمز در شرایط خاص، بدنبال امکان استفاده از توان دفاعی در آبهای آزاد هستیم"، گفته بود: "با توجه به موقعیت استراتژیک تنگه هرمز، این موضوع هیچ وقت از دستور کار ما خارج نمی شود، ضمن اینکه ما صرفا به این موضوع هم اکتفا نکرده و در این نقطه متوقف نشده ایم."
گفتنی است برنامه موشک های بالستیک جمهوری اسلامی، از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریم شده و این شورا به ویژه انجام آزمایش های مرتبط با فن آوری موشک های بالستیک توسط ایران را ممنوع اعلام کرده است.
در همین رابطه یک هیات بازرسی شورای امنیت که درباره موارد نقض تحریم ها توسط ایران تحقیق کرده، اخیرا در گزارشی به این شورا اطلاع داده بود که جمهوری اسلامی طی یک سال گذشته شش آزمایش موشک های بالستیک انجام داده که دو مورد آن از دید رسانه ها دور بوده است.
0 comments:
ارسال یک نظر