درحالیکه وزارت نیرو اعلام کرده بود "گاز ۱۵ نیروگاه قطع شده و سوخت مایع آنها نیز به حداقل رسیده"، این وزارتخانه امروز نسبت به قطع گاز نیروگاهها و درنتیجه آغاز خاموشی های برق در کشور ابراز نگرانی کرده و از محمود احمدی نژاد برای حل این مشکل کمک خواست.
به گزارش مهر، مجید نامجو وزیر نیرو خطاب به خبرنگاران در این زمینه گفت که نامه ای به رئیس دولت برای تامین گاز نیروگاهها نوشته و با محمد علی آبادی، سرپرست وزارت نفت نیز برای حل مشکل مذاکره خواهد کرد.
تکرار داستان خاموشیها در تابستان امسال، این روزها به کابوسی در مناطق گرمسیر و عادی تبدیل شده است؛ کابوسی که وزارت نیرو عامل بوجود آوردن آن را قطعی گاز نیروگاهها و افت شدید فشار میداند و وزارت نفت مدعی است که گاز نیروگاهها را به موقع تامین کرده است.
مجید نامجو همچنین خاطرنشان کرده است نگرانی وزارت نیرو این است که با تمام شدن سوخت مایع نیروگاهها که در زمان قطع گاز به عنوان سوخت دوم از آن استفاده می شود، نیروگاهها از مدار خارج شوند و خارج شدن نیروگاههای برق در گرمای تابستان نیز می تواند باعث خاموشی های گسترده شود.
گفتنی است سوخت اصلی نیروگاههای تولید برق در ایران گاز و سوخت مایع است و محمد بهزاد معاون وزیر نیرو نیز گفته است "متاسفانه علی رغم این که شرکت ملی گاز ایران تامین گاز نیروگاههای را متوقف کرده است، عنوان می شود که وزارت نیرو مقصر است."
بر اساس این گزارش، گاز نیروگاهها از مدتها پیش قطع شده است و نیروگاهها از سوخت مایع استفاده می کنند و اکنون سوخت مایع نیروگاهها در حال تمام شدن است.
جواد اوجی مدیر عامل شرکت ملی گاز دلیل کاهش ده تا پانزده میلیون مترمکعبی گاز تحویلی به نیروگاهها را "تعمیرات پالایشگاهها، خطوط لوله گاز، سکوهای دریایی و چاه های گازی" عنوان کرده است.
گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نشان می دهد که در هفته اول خرداد مصرف نفت کوره بیشتر از ۲۰۵ میلیون لیتر بوده در حالی که در هفته چهارم خرداد این رقم به بیشتر از ۳۶۹ میلیون لیتر رسیده است.
از نفت کوره به عنوان سوخت دوم نیروگاهها نیز استفاده می شود و همواره نیروگاهها مخازن بزرگی از نفت کوره یا مازوت ذخیره می کنند و در مواقع قطع گاز، از آن به عنوان سوخت دوم استفاده می کنند.
لازم به یادآوری است مشکل تامین گاز مورد نیاز نیروگاهها معمولا در زمستان بروز می کند که مصرف گاز خانگی افزایش می یابد و شرکت ملی گاز نیز برای تامین مصرف گاز خانگی، گاز نیروگاهها و صنایع را قطع می کند.
بنابر گزارشها و ادعای رسمی وزارت نیرو، نیروگاههای کشور توانایی تولید بیشتر از ۴۳ هزار مگاوات برق را دارند، در حالی که پیک مصرف برق در روزهای اخیر کمتراز ۳۹ هزار مگاوات بوده و حال نگرانی وزارت نیرو این است که با ادامه وضعیت فعلی ناچار شود- همانند چند سال گذشته - در تابستان برق مورد نیاز شهروندان را جیره بندی نماید.
سامانه خبری عصرایران طی گزارشی نوشته است وزارت نفت ، برای تحت فشار قرار دادن وزارت نیرو ، در روند گاز رسانی به نیروگاه های تولید برق ، ایجاد اخلال کرده است به گونه ای که به عنوان مثال ، خط لوله گاز نیروگاه قم را بدون اطلاع قبلی وبه صورت ناگهانی بسته اند یا در عسلویه ، با تقلیل فشار گار باعث شده اند نیروگاه از مدار خارج شود.در نیروگاه های آبادان و خرمشهر هم حدود ۱۰۰۰ مگاوات برق را رده خارج کرده اند که معادل توان تولید نیروگاه اتمی بوشهر است.
بر اساس این گزارش، ماجرا از آنجا آغاز شد که وزارت نفت ، که مسوول تأمین گاز نیروگاه های برق کشور است، به بهانه هایی مانند بدهی و تعمیرات ، گاز برخی از نیروگاه های تولید برق کشور را قطع یا فشار آن را تقلیل دهد و اتفاقی که اخیراً رخ داده این است که وزارت نفت ، برای تحت فشار قرار دادن وزارت نیرو ، در روند گاز رسانی به نیروگاه های تولید برق ، ایجاد اخلال کرده است به گونه ای که به عنوان مثال ، خط لوله گاز نیروگاه قم را بدون اطلاع قبلی وبه صورت ناگهانی بسته اند یا در عسلویه ، با تقلیل فشار گار باعث شده اند نیروگاه از مدار خارج شود.
همچنین عدم گاز رسانی به نیروگاه های آبادان و خرمشهر در شرایطی که مردم دچار گرمای شدید تابستان هستند، حدود ۱۰۰۰ مگاوات برق را رده خارج کرده است .
به گزارش مهر، مستندات آماری نشانگر این است که البته روند قطعی گاز ابتدا از سوی شرکت ملی گاز ایران با کم کردن میزان تحویلی به نیروگاهها آغاز شده؛ به نحوی که آمارهای توانیر که برای عموم در دسترس است، نشانگر این است که در دوم فروردین ماه امسال، میزان گاز تحویلی به نیروگاهها نسبت به مدت مشابه سال قبل، به میزان چهار درصد کاهش داشته است؛ ضمن اینکه در بیستم فروردین ماه نیز میزان گاز تحویلی حدود ۴۵ درصد کمتر از پارسال و در ششم خردادماه جاری نیز میزان گاز تحویلی ٣٢ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش را به ثبت رسانده است.
0 comments:
ارسال یک نظر