عذرخواهی رسمی جمهوری اسلامی از اسپانیا، بدلیل بازداشت مقام ارشد سفارت آن کشور در ٢۵ بهمن

در آستانه فراخواندن سفر اسپانیا از تهران بدلیل بازداشت یکی از مقامات ارشد دیپلماتیک آن کشور در جریان وقایع ٢۵ بهمن، وزارت خارجه اسپانيا غروب جمعه ٢٩ بهمن- ١٨ فوریه اعلام کرد که جمهوری اسلامی بدلیل نقض قوانین بین المللی، از اين کشور عذر خواهی کرده و قول داده است که چنین مواردی تکرار نشود.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترينيداد خیمينز، وزير خارجه اسپانيا، گفته است که علی اکبر صالحی، وزير خارجه جمهوری اسلامی، شامگاه پنجشنبه با وی تماس گرفته و از وقوع اين حادثه ابراز تاسف کرده و قول داده است که چنين مسئله ای دیگر تکرار نشود و تحقيقات لازم در خصوص مسببان بازداشت اين ديپلمات اسپانيايی نیز آغاز شده است و با آنان برخورد خواهد شد.


وزیر خارجه اسپانیا که در یک کنفرانس خبری به همراه وزیر امور خارجه الجزایر صحبت می کرد، افزود:"او (علی اکبر صالحی) تصريح کرد که آگاه است که دراين حادثه کنوانسيون وین نقض شده است و به همين دليل عذرخواهی خود را در اين زمينه ابلاغ کرد."


به گفته وزير خارجه اسپانيا، صالحی گفته است: نيروهای حاضر در خيابان‌ها برخی اوقات از قوانين بين‌المللی آگاه نيستند.


ايگناسيو پِرِس کامبرا، کنسول ۴۲ ساله سفارت اسپانيا که در تاريخ ۲۵ بهمن و در زمان تجمعات مردم تهران برای پياده روی با سفير اين سفارتخانه به خيابانی که سفارت اسپانيا در آن واقع است رفته بود، از سوی تعدادی لباس شخصی دستگير و به قرارگاه پليس منتقل شد و به مدت چندین ساعت در بازداشت پليس بوده است. 


مقامات اسپانيايی می‌گويند: ايگناسيو پِرِس کامبرا خود را معرفی کرده بود ولی اين نيروها به اين مساله توجه نکردند. 


به گزارش آسوشیتدپرس، برخی از گزارش‌های تایید نشده حاکی است که کامبرای به همراه سفیر اسپانیا در ایران برای مشاهده تظاهرات اعتراضی به خیابان رفته بودند.


اسپانیا پس از این اتفاق تهديد کرده بود اگر ايران به زودی نسبت به اين رويداد عذرخواهی نکند، سفير خود در تهران را فرا خواهد خواند.


در همين زمينه، سفير ايران در مادريد روز سه شنبه به وزارت امور خارجه اسپانيا فرا خوانده شده بود.


برخی خبرگزاری‌ها پيشتر گزارش داده بودند اسپانيا در اعتراض به اين اقدام ايران، ديدار رسمی مقامات ارشد وزارت خارجه جمهوری اسلامی از اسپانيا را نيز لغو کرده بود.


پيشتر و در جريان ناآرامی‌های پس از انتخابات رياست جمهوری در خرداد ۱۳۸۸ نيز مقامات جمهوری اسلامی بارها سفارتخانه‌های اروپايی، به ويژه سفارت بريتانيا و فرانسه را به دخالت در امور ايران و دامن زدن به ناآرامی‌ها متهم کرده و افرادی را نيز دستگير کرده بودند.


گفتنی است شامگاه دوشنبه ٢۵ بهمن، رسانه های حامی جریان حاکمیت نوشته بودند "دستگیری این فرد از آنجا بسیار با اهمیت است که نقش عوامل خارجی در اغتشاشات پس از انتخابات ریاست جمهوری بسیار آشکار بود، ولی سران فتنه، هر گونه وابستگی خود را به دولت های غربی رد کرده بودند."

0 comments:

ارسال یک نظر