روحانیونی که از مقام رهبری در حرم حضرت معصومه استقبال کردند

در حالیکه برخی از روحانیون حامی حکومت و چهره های شاخص نهادهای نظام در صف مستقبلین رهبری در روز ورود وی به قم دیده می شدند، گزارش منابع خبری جرس حاکی از آن بود که "هیچ یک از مراجع تقلید" - برخلاف تبلیغات روزهای قبل رسانه های حامی حکومت- در بین مستقبلین از رهبر جمهوری اسلامی به چشم نمی خوردند.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای خامنه‌ای رهبرجمهوری اسلامی پیش از سخنرانی عمومی در حرم حضرت معصومه مورد استقبال جمعی از روحانیون قرار گرفت. اسامی روحانیونی که مورد تفقد مقام رهبری قرار گرفتند به این شرح است:

محمد علی علوی گرگانی، محمد تقی مصباح یزدی، عبدالله خائفی، ابراهیم امینی، احمدی فقیه یزدی، طباطبایی‌نژاد، محمد یزدی، سید محمود هاشمی شاهرودی، حسن ممدوحی، نمازی، مرتضی مقتدایی، طاهری خرم آبادی، سید علی علوی بروجردی، احمد خاتمی، عباس محفوظی، كریمی، جهرمی، سعیدی، خرازی، جواد فاضل، رضا استادی، محمد علی فیض گیلانی،‌ محمد مومن، عباس كعبی، ری شهری، ملكوتی سید هاشم حسینی بوشهری.

این روحانیون را ائمه جمعه قم، اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای مدیریت حوزه، فقهای شورای نگهبان و دیگر تشکلهای حکومتی تشکیل می دهند.

به گزارش همین خبرگزاری در این دیدار اعضای بیوت برخی از مراجع عظام تقلید همچون بیوت حضرات آیات محمد تقی بهجت، گلپایگانی، مرعشی نجفی، فاضل لنكرانی حضور داشتند.

بر اساس اخبار خبرگزاری ها، هیچیک از مراجع تقلید شناخته شده در این سفر از مقام رهبری استقبال نکردند. در عین حال روزنامه رسالت خبر داده که دیدار رهبری با مراجع تقلید در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه انجام خواهد شد.

مراجعی که نبودند...نیامدند...نخواستند
این نکته از آن جهت حائز اهمیت است که در میان استقبال کنندگان از ولی فقیه – برخلاف تبلیغات و اعلام قبلی - هیچیک از مراجع تقلید به چشم نمی خورد و خبرگزاری فارس که تا ساعتی پیش از ورود آقای خامنه ای به قم، از استقبال مراجع از وی خبر داده بود، با انتشار خبری کوتاه در این زمینه، در انتهای گزارش مراسم استقبال آورد: "در مراسم استقبال از رهبری، اعضای بیوت برخی از مراجع عظام تقلید همچون بیوت محمد تقی بهجت، گلپایگانی، مرعشی نجفی، فاضل لنكرانی حضور داشتند و براساس برخی گزارش‌ها سایر مراجع تقلید در یك مراسم خاص به دیدار ایشان خواهند رفت."

و از سوی دیگر، آیت الله نوری همدانی – مرجع تقلید مورد حمایت انصار حزب الله و لباس شخصی ها - نیز که جهان نیوز مدعی شده بود ایشان گفته "اگر دوستان و مسئولین امنیتی اجازه دهند برای استقبال از رهبری به عوارضی قم می روم"، حتی در مراسم استقبال از رهبری حضور نداشت و آیت الله ناصر مکارم شیرازی نیز که قبل از سفر رهبری به قم، سایت «حوزه» از قول وی به تمجید از آقای خامنه ای پرداخته بود، در این میان دیده نشد.

گفتنی است رسانه های حامی حکومت، در اخبار خود تا چند ساعت پیش از ورود رهبری به قم، مدعی شده بودند که "حضرات آیات مکارم شیرازی، نوری همدانی از مراجع تقلید و آیات محمدعلی علوی گرگانی از اساتید درس خارج حوزه علمیه قم، سفر رهبر معظم به قم را بسیار با برکات عنوان کرده و اظهار داشته اند: با سفر رهبری به این استان، شاهد تحولات عظیمی خواهیم بود."

هزینه کردن از مراجع متوفی
این نکته نیز قابل ذکر است که قبل سفر آقای خامنه ای به قم - که با تبلیغاتی گسترده از سوی برخی مقامات حوزویِ حامی حکومت همراه بود- گزارش هایی از دیدار "مخفیانۀ" رهبر جمهوری اسلامی با برخی از مراجع تقلید که اکنون در قید حیات نیستند (همانند مرحوم بهجت)، توسط سایت های حامی حکومت (همانند رسا و حوزه) منتشر گردید؛ تا نشان دهد آن مراجع در دوران زندگی خود از طرفداران و علاقمندان رهبری بوده اند.

فشار بر مراجع منتقد و نشر اخبار کذب
از سوی دیگر تارنمای «رسا» متعلق به حوزه علمیه قم، درحالی از تعطیلی کلاس برخی مراجع تقلید در روز سفر آیت الله خامنه ای به قم خبر داده بود، که خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران (فارس) خبری را که مربوط به تایید اقدامات رهبر جمهوری اسلامی توسط آیت الله وحید خراسانی (از مراجع تقلید بلندپایه شیعه) بود، سریعا از خروجی خود حذف نمود.

این درحالی بود که آیت الله وحید خراسانی، بدلیل اینکه تصمیم داشت زمان سفر رهبر جمهوری اسلامی خامنه ای به شهر قم، در آن شهر نباشد و قبل از آن به مشهد عزیمت کند، از سوی اداره اطلاعات قم تهدید شده و از سفر وی جلوگیری بعمل آمده بود. اما در بخشی از خبر منتشره در فارس که از روی خروجی آن حذف شد، ادعا شده بود "آیت‌الله وحید خراسانی درباره رهبری می‌گویند كارهای آقای خامنه‌ای بر اساس موازین می باشد".

از سوی دیگر وضعیت دیگر مراجع مخالف حکومت از جمله آیت الله یوسف صانعی کماکان تحت فشارهای امنیتی قرار دارند و مواضع انتقادی ایشان نسبت به این مسئله کاملا مشخص می باشد.

سفری پر تاخیر
گفتنی است سفر رهبر جمهوری اسلامی به شهر قم در حالی صورت می گیرد که ازهفته ها قبل، این سفر مشمول تایید و تکذیب و تاخیر متعددی شده بود و در نهایت با تمهیدات و تدارکات مقامات سیاسی، امنیتی، نظامی و برخی حامیان مذهبی رهبری، این سفر که در آخرین اعلام اول ذیقعده (١۷ مهر) قطعی شده بود، به ١١ آن ماه قمری (٢۷ مهر) موکول شد.

بی شباهت به حکومت نظامی نبود
گزارش ها حاکی بود از روزها قبل از سفر رهبری به قم، شهر حالت امنیتی فوق العاده ای به خود گرفت؛ تردد اتومبیلهای دولتی در خیابان ها به شدت افزایش یافت، حضور نیروهای امنیتی و لباس شخصی های بسیج در سطح شهر کاملا محسوس بود، تمام مسیرهای اصلی شهر قم تحت کنترل دوربین های مدار بسته قرار داشت، به مغازه دارها دستور داده شده بود که کسب و کار خود را هم زمان با ورود رهبری به قم تعطیل کنند و در روز ورود رهبری نیز مورد تهدید برای تعطیلی قرار گرفتند. مدارس از سطوح ابتدایی تا دبیرستان موظف به تعطیلی کلاس ها و شرکت در مراسم استقبال شدند، ائمه مساجد مکلف گردیدند در روز ورود رهبری بین نماز ظهر و عصر دو رکعت نماز شکر برای سلامتی وی بخوانند، سرعت اینترنت به شدت پایین آمده بود و از همه مهم تر این که ماموران امنیتی به سراغ مراجع تقلید رفته و از آنها خواسته بودند با حضور در حرم حضرت معصومه به استقبال "آقای خامنه ای" بروند.
امری که بوقوع نپیوست، و رهبر جمهوری اسلامی پس از عبور از جمع استقبال‌كنندگان – که با تعطیلی ادارات، حوزه، مدارس و ... تدارک دیده شده بودند- هنگام ورود به مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه، تنها مورد استقبال گروهی از علما و شخصیت هایی قرار گرفت، که نام آنها رفت و مرجعی در کار نبود.

سفر اخیر رهبر جمهوری اسلامی به قم تلاشی برای احیای مشروعیت از دست رفتۀ وی و دلجویی از مراجع تقلیدی برنامه ریزی شده بود، که نسبت به فتوای اخیر آقای خامنه ای که خود را "شعبه ای از ولایت ائمه اطهار"، "واجب الاطاعه"، "جانشین امام غایب" و "هم ارز با رسول الله" دانسته بود، نظر مساعدی نشان نداده و با عدم حضور خود در مراسم اصلی استقبال از وی، پیامی نانوشته، اما روشن از سوی مرجعیت شیعه صادر نمودند.

حمیدرضا ظریفی نیا

0 comments:

ارسال یک نظر