ممیزی پیش از چاپ، توهین به شعور مخاطب

اهل فرهنگ از وضعیت ممیزی کتاب‌های دینی و غیر‌دینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار ناراضی‌اند، زمان بسیار زیادی برای ممیزی یک کتاب طول می‌کشد و افرادی که نوعاً وارد نیستند و به کلمات توجه دارند نه به مفاهیم در حال بررسی و ممیزی کتاب‌ها هستند.

هرگونه ممیزی و بررسی کتاب‌ها پیش از چاپ توهین به شعور مخاطب است، انسان صاحب عقل است و مسئول کارخود، کسی که اهل کتاب است می‌داند چه بخواند و چه نخواند و او بر حسب حس تشخیص خود اگر ببیند متن کتابی برخلاف واقعیت است می‌تواند آن را نخواند، حتی آن را نقد کند و یا از نویسنده و ناشر شکایت کند.

کتاب یک کالای شریف فرهنگی و دارای ارج ویژه‌ای است، یک کتاب کمتر از یک مجله یا روزنامه نیست، روزنامه سطح پایین‌تری از کتاب دارد و مخاطبان آن هم می‌توانند عوام ‌باشند، پس چگونه است که روزنامه قبل از چاپ بررسی و ممیزی نمی‌شود، اما کتاب که مخاطب خاص‌تری از روزنامه دارد، ممیزی می‌شود.

اگر کارگروهی هم تشکیل شود باز به همان روال سابق منجر می‌شود، یعنی کتاب‌ها را بر اساس قشر، ظاهر و کلمات موجود در آن و خط قرمزها بررسی می‌کند و مفاهیم کتاب عمدتاً مورد بررسی قرار نمی‌گیرد، به‌عبارت دیگر چه کسی تضمین می‌کند که افراد این کارگروه‌ها صلاحیت بیشتری از خوانندگان داشته باشند.

0 comments:

ارسال یک نظر