در آستانه ورود به زمان اجرای طرح هدفمندی یارانه ها و در ادامه هشدارهای کارشناسان و برخی مقامات پیرامون عواقب اجتماعی و اقتصادی نحوۀ اجرای آن، کارشناسان مسکن نیز، نسبت به این مسئله هشدار داده و خاطرنشان کرده اند "اگر چنین اتفاقی رخ دهد، شاهد ركود عمیقتر در بخش مسكن خواهیم بود."
رکودی عمیق در پیش خواهد بود
به گزارش ایسنا، یك كارشناس مسكن با اشاره به اینكه با اجرای قانون هدفمند كردن یارانهها هزینهها صد درصد رشد میكند، خاطرنشان كرد: اگر چنین اتفاقی بیفتد با توجه به اینكه در كشور ما مسكن كالا محسوب میشود قیمت مسكن و زمین هم رشد میكند اما از سوی دیگر با توجه به این كه با تورم قدرت خرید مردم كاهش مییابد، تقاضا برای خرید مسكن كاهش میِیابد بنابراین شاهد ركود عمیقتر در بخش مسكن خواهیم بود.
شهریار شقاقی- كارشناس مسكن- درباره ضعیت بخش مسكن پس از اجرای قانون هدفمند كردن یارانهها اظهار داشت: اگر یارانهها حذف شود تورم به جامعه تحمیل میشود و عدهای پیشبینی میكنند این تورم تا صد درصد برسد.
این كارشناس مسكن با بیان اینكه در آن شرایط عملا دولت نمیتواند كاری كند، ادامه داد: دولت اگر بتواند جلوی تورم سایر بخشها را بگیرد جلوی تورم بخش مسكن را هم میتواند بگیرد اما میدانیم دولت نمیتواند این كار را بكند زیرا این امر یك روند اقتصادی است واقع میشود و به كلیه نهادها و مردم وابسته است.
به گفته او تنها راهی كه از نظر تئوری وجود دارد ثابت نگه داشتن قیمت زمین است كه آن هم عملی نیست.
وی معتقد است: در سایر كشورها تا حدود نود درصد قیمت ملك را بانكها به صورت تسهیلات پرداخت میكنند؛ چیزی که در ایران وجود ندارد.
شاهد رکود تورمی خواهیم بود
یك كارشناس مسكن نیز معتقد است: "اگر قرار باشد پس از اجرای قانون هدفمند كردن یارانهها قیمت حاملهای انرژی چند برابر شود به طور قطع قیمت مصالح ساختمانی بالا می رود و در نتیجه قیمت تمام شده مسكن هم رشد میكند اما از آنجا كه بازار كشش نداشته و قدرت خرید هم وجود ندارد شاهد ركود تورمی در بخش مسكن خواهیم بود."
به گزارش همین منبع خبری، احمدرضا سرحدی- كارشناس مسكن- درباره وضعیت بخش مسكن پس از اجرای قانون هدفمند كردن یارانهها اظهار داشته است: هنوز دولت ابعاد سیاستهای خود را برای اجرای قانون هدفمند كردن یارانهها روشن نكرده است و هالهای از ابهام در این بخش وجود دارد.
تا دولت شفاف نباشد، نمی توان نظر داد
رییس كانون سراسری انبوهسازان نیز درباره وضعیت بخش مسكن پس از اجرای قانون هدفمند كردن یارانهها، می گوید: از آنجاكه هنوز روش اجرایی دولت و جزییات قانون مشخص نیست نمیتوان درباره وضع بخش مسكن پس از اجرای این قانون اظهار نظر قطعی كرد.
ایرج رهبر- رییس كانون سراسری انبوهسازان - در گفتوگو با خبرنگار مسكن خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینكه ممكن است دولت در روش اجرایی خود به كارخانههای تولیدی یارانه بدهد، گفت: تا زمانی كه روش اجرایی دولت شفاف نشود چگونگی تغییر قیمت مسكن مشخص نخواهد بود.
0 comments:
ارسال یک نظر