در پی اظهارات قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام پیرامون مطالب مطروحه توسط حجت الاسلام احمد منتظری راجع به مرجعیت آیت الله خمینی و نامه ششم فروردین ۶۸ وی به آیت الله منتظری، احمد منتظری ضمن "خلاف واقع خواندن" اظهارات حمید انصاری، در مقام پاسخ به موارد ذکر شده، استدلالاتی را مطرح نمود.
به گزارش سایت مرحوم آیت الله العظمی منتظری، حجت الاسلام والمسلمین احمد منتظری در پاسخ به حمید انصاری خاطرنشان کرده است "مطالب تاریخی با تکذیب و تأیید قابل نفی و اثبات نیست؛ بلکه نیاز به شرایط آزاد دارد که بتوان مطالب را بیان کرد و اسناد آن را ارائه نمود. همچنین بزرگی بزرگان نباید مانع بیان واقعیتها گردد."
متن کامل جوابیه حجت الاسلام احمد منتظری به شرح زیر است:
مدیر مسئول محترم روزنامه آرمان دامت توفیقاته
پس از سلام، پیرو درج مصاحبه آقای حمید انصاری در شماره ١۴۶۰ مورخ ٢۵ مهر ۸۹ آن روزنامه، لطفاً طبق قانون مطبوعات توضیحات زیر را در اولین شماره آن روزنامه درج فرمایید:
١- آقای حمید انصاری فرمودهاند: "عنوان مرجعیت امام مربوط به هیچ گروه و دستهای نبوده است، نه جامعه مدرسین و نه مراجع وقت قم و نه نویسنده خاطرات آنگونه که انحصاراً خود را بانی مرجعیت امام معرفی کرده است".
مقصود ایشان از "نویسنده کتاب خاطرات"، با توجه به شواهد و قرائن، شخصِ آیتالله منتظری است که در کتاب خاطرات خود تحت عنوان "اعلامیه مراجع تقلید در تأیید مرجعیت آیتالله خمینی" فصلی را اختصاص دادهاند. از کلمه "تأیید" کاملاً مشخص است که مرجعیت آیتالله خمینی وجود داشته ولی به دلیل احساس خطری که آیتالله منتظری برای جان استادش داشته اصرار بر گرفتن تأییدیه از مراجع تقلید آن زمان داشتهاند. بنابراین آیت الله منتظری هیچگاه انحصاراً خود را بانی مرجعیت امام معرفی نکردهاند، گرچه در این امر جدیّت فراوان داشتند، بنابراین اظهارات آقای حمید انصاری خلاف واقع است.
برای اطلاع بیشتر میتوانید به کتابهای خاطرات بسیاری از شخصیتها و علما و همچنین کتاب خاطرات معظمله صفحه ٢٣۶ مراجعه فرمایید.
٢- در مورد نامه ششم فروردین ۶۸، همانگونه که در کتاب خاطرات آمده و اینجانب نیز دلایلی برای اثبات آن آوردهام، آن نامه را حاج احمد آقا خمینی نوشته است و مقایسه نامههای دستخط ایشان و دستخط امام خمینی (به تأیید کارشناسان) این مسئله را روشنتر میکند. برای اطلاع بیشتر میتوانید به خاطرات معظمله صفحات ١٢۴۷ تا ١٢۵١مراجعه فرمایید.
البته موضوع آنقدر ساده است که افراد عادی هم آن را تشخیص می دهند. علاوه بر این مطالب و ادبیات نامه 6/1/68 به گونهای است که دوستداران واقعی امام خمینی نمیتوانند صدور آن را به ایشان نسبت دهند و آن را جفای بزرگی به آن مرحوم میدانند.
استدلال آقای حمید انصاری در مورد اصالت نامه مذکور این است که آیت الله منتظری درنامه ۷ فروردین نوشتهاند: "مرقومه شریفه ششم فروردین واصل شد".
در پاسخ به این مغالطه آشکار ایشان باید بگویم، هیچکس در اصل وجود نامه ششم فروردین۶۸ شکی ندارد بلکه بحث بر سر این است که آن را چه کسی نوشته است؟ مرحوم آیت الله منتظری ابتدا بر اثر اعتمادی که به بیت مرحوم امام داشتند فکر کردند نامه را شخص امام خمینی مرقوم فرمودهاند ولی پس از نوشتن پاسخ و ارسال آن مطمئن شدند که نامه ششم فروردین۶۸ را امام خمینی ننوشتهاند.
اگر واقعاً این نامه را امام نوشتهاند پس چرا بعد از ۴۸ ساعت نامهای با ادبیات کاملآ متفاوت به رشته تحریر در آوردهاند؟ آیا میشود ظرف ۴۸ ساعت فقیهی را از قعر جهنم برداشت ودر جایی گذاشت که نظام و حوزه از نظرات او استفاده کنند؟ و چرا در صحیفه نور، نامه هشتم فروردین چاپ شده است ولی از نامه ششم فروردین خبری نیست؟ و چه عاملی باعث شد که پس از گذشت چند سال این نامه در صحیفه امام به چاپ برسد؟ چنانچه میدانید مرحوم امام خمینی در پایان وصیتنامه خود آوردهاند: "آنچه به من نسبت داده شده یا میشود مورد تصدیق نیست مگر آنکه صدای من یا خط و امضای من باشد، با تصدیق کارشناسان، یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم." این در حالی است که در زمان حیات امام خمینی نامه ششم فروردین هیچگاه از صدا و سیما پخش نشد ولی نامه هشتم فروردین پخش گردید.
آنچه لازم به ذکر است اینکه مطالب تاریخی با تکذیب و تأیید قابل نفی و اثبات نیست بلکه نیاز به شرایط آزاد دارد که بتوان مطالب را بیان کرد و اسناد آن را ارائه نمود. همچنین بزرگی بزرگان نباید مانع بیان واقعیتها گردد. امیدوارم موسّسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی با توجه به جایگاه رفیعی که دارد در موضعگیریهای خود دقت بیشتری بفرماید. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
احمد منتظری- ٢۶ مهرماه ١٣۸۹
گفتنی است هفته گذشته در پی انتشار پاسخ احمد منتظری به "تحریفات چند سایت خبری" در مورد "مسائل مربوط به "برکناری مرحوم آیتالله منتظری از قائم مقامی رهبری"، قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار رهبر فقید جمهوری اسلامی، به برخی مطالب مطرح شده درباره نامه ششم فروردین ۶۸ آیت الله خمینی پاسخ داد.
وی در مورد بحث های اخیرا مطروحه در موردنامه ششم فروردین ۶۸ آیت الله خمینی پیرامون خلع آیت الله منتظری از قائم مقامی رهبری – که احمد منتظری تحریر آنرا طبق "دست خط"، به مرحوم احمد خمینی نسبت داده بود، توضیحاتی داده بود.
0 comments:
ارسال یک نظر