همزمان با ارسال نامۀ روزنامه نگار دربند، عیسی سحرخیز، به دبیر کل سازمان ملل، شیرین عبادی فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، با ارسال نامه ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، وضعیت وخیم و نگران کنندۀ موکل خود را شرح داده و خواستار اقدام عملی در این زمینه گردید.
عیسی سحرخیز، عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، در جریان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته بازداشت و در جریان بازجوییها و پس از ضرب و شتم فراوان، دچار شکستگی دنده، عوارض قلبی، نوسان شدید فشار خون، بیحسی دست و پا و عوارض دیگر گردید و بعد از تبعید به زندان گوهردشت نیز، تقاضاهای مکرر برای معاینه وی توسط پزشک قانونی، تایید شکستگی ها و معالجه وی، تاکنون بیپاسخ مانده است.
به گزارش منابع خبری جرس، شیرین عبادی در نامه خود به پیلای (کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد)، خاطرنشان کرده است :
"موکل اینجانب، عیسی سحر خیز، روزنامه نگار ایرانی- متعاقب اعتراضات مردمی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران- در تاریخ ۱۳۸۸/۴/۱۲ بدون رعایت تشریفات قانونی دستگیر شد. وی هنگام بازداشت مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت تا حدی که منجر به شکستگی دنده و جدا شدن استخوان قسمت چپ سینه و صدمه تاندون شانه چپ و..... شد که مراتب نیز مورد تأیید پزشکان زندان قرار گرفته و در پرونده منعکس است و به علت عدم درمان بموقع و صحیح نقص عضو نیز ایجاد شده است.
نامبرده مدتها بدون حق دسترسی به وکیل و محروم از کلیه حقوق یک زندانی، در سلول انفرادی بسر برده و سر انجام با گذشت بیش از یک سال محاکمه او صورت گرفت. اتهام نامبرده در دادگاه تبلیغ علیه نظام و توهین به مقام رهبری از طریق انتشار مقالات و انجام مصاحبه بود.
طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی : رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی علنی است و با حضور هیئت منصفه در محاکم دادگستری صورت میگیرد. اما سحر خیز در دادگاه انقلاب و پشت درهای بسته در تیر ماه ۱۳۸۹ محاکمه شد و از آن تاریخ تا کنون هیچ حکم یا تصمیمی از سوی دادگاه اتخاذ و ابلاغ نشده است.
سحر خیز از مأمورینی که بر خلاف قوانین مصوب جمهوری اسلامی ایران وی را دستگیر و مورد ضرب و شتم قرار داده بودند و هم چنین از مقامات ما فوق آنها از جمله دادستان کلّ کشور ، رئیس جمهور و رهبر جمهوری اسلامی با توجه به مسئولیت قانونی آنها طرح شکایت کرد که تا کنون کوچکترین ترتیب اثری به آن داده نشده است.
کمیسر محترم حقوق بشر سازمان ملل متحد
دستگیری عیسی سحر خیز و شیوه رفتار با وی که متاسفانه منجر به نقص عضو وی نیز شده است، نه تنها مغایر با کنوانسیونهای بین المللی حقوق بشر است که حکومت ایران به آنها ملحق شده و متعهد اجرای آن شده است، بلکه مخالف با نص صریح قوانین مصوب جمهوری اسلامی ایران- از جمله قانون اساسی و قانون آئین دادرسی کیفری- نیز میباشد و از آنجایی که متاسفانه قوه قضائیه ایران ناتوان از اجرای عدالت است، نه تنها به شکایت موکل من رسیدگی نکرده بلکه طرح چنین شکایتی موجب فشار و سختگیریهای بیشتری نیز به وی شده است، از جمله با وجود تاکید پزشکان زندان، با مرخصی استعلاجی وی حتی با تودیع وثیقه، نیز مخالفت میکنند و در نتیجه اخیرا با تشدید بیماری و آسیب دیدگی ستون فقرات ایشان قادر به راه رفتن نبوده و اجبارا از ویلچر استفاده میکند.
لذا با عنایت به مراتب فوق خواهشمندم برای حفظ حقوق موکل بهر ترتیب مقتضی اقدامات لازم را مبذول فرمایید و در صورتی که در آینده فرد یا هیأتی از سوی آن شورا به ایران اعزام گردید، مقرر دارید تا با آقای عیسی سحر خیز حضوراً ملاقات نموده و پروندهٔ او را ملاحظه نمایند و در نهایت این نامه و مستندات آن در پروندهٔ دولت جمهوری اسلامی ایران ضبط شود تا هنگام ضرورت و اتخاذ تصمیم مورد عنایت قرار گیرد."
گفتنی است نامه فوق، به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، گزارش گر ویژه آزادی بیان، گزارش گر شکنجه، گزارش گر وضعیت مدافعان حقوق بشر و گروه کار سازمان ملل دربازداشتهای خودسرانه نیز ارسال شده است.
0 comments:
ارسال یک نظر