بنا بر آخرین گزارش ها از منابع خبری، اولیای دمِ سه تن از جانباختگان بازداشتگاه کهریزک، احتمالا از قصاص دو مامور محکوم به قصاص نفس در پرونده آن بازداشتگاه، گذشت خواهند نمود. سازمان قضایی نیروهای مسلح، ۹ تیر (۳۰ ژوئن) امسال، دو تن از ماموران نیروی انتظامی را مسئول قتل امیر جوادی فر، محسن روح الامینی و محمد کامرانی شناخت و آنها را علاوه بر "قصاص نفس"، به تحمل حبس، انفصال موقت از خدمت، پرداخت جزای نقدی، تحمل شلاق تعزیری و پرداخت دیه هم محکوم نمود. همزمان ۹ مامور انتظامی و متهم دیگر پرونده نیز، به تحمل مجازات هایی چون تحمل حبس، پرداخت دیه و جزای نقدی، انفصال موقت از خدمت و تحمل شلاق محکوم شدند.
گله از صدور حکم برای عاملین به جای آمرین
خانواده ها و اولیای دم جانباختگان بازداشتگاه مخوف کهریزک، از اینکه به جای آمرین جنایات رخ داده، برخی عاملین و ماموران پلیس مورد اتهام و محکومیت قرار گرفته اند، اظهار نارضایتی و گله کرده بودند.
به گزارش مهر، والدین محسن روح الامینی، محمد کامرانی و امیر جوادی فر که در جریان حوادث ١۸ تیر ۸۸ بازداشت و به دستور مقامات قضایی وقت، به بازداشتگاه مخوف کهریزک در جنوب تهران منتقل و بعد از چند روز بر اثر شکنجه و ضرب و جرح به شهادت رسیدند، به احتمال زیاد، دو افسر نگهبان نیروی انتظامی که در همین ارتباط در دادگاه نظامی عامل قتل و مجرم شناخته شده و به قصاص نفس محکوم گردیده اند را، مورد بخشش قرار خواهند داد.
اولیای دم یکی از شهدای کهریزک، با اشاره به ماه رمضان خاطرنشان کرده است "یکی از درخواست های اولیای دم همواره این بوده که علاوه بر عاملان و ماموران، به پرونده آمران و کسانی که با دستورات خود زمینه ساز این حوادث تلخ و جنایات بودند نیز رسیدگی شود که این خواسته اکنون تقریبا محقق شده است."
اشاره وی به حکم تعلیق سه مقام قضایی وقت (حیدری فرد، دادیار سابق دادسرای ویژه امنیت تهران؛ سعید مرتضوی دادستان وقت تهران و حسن دهنوی (مشهور به قاضی حداد)، معاون امنیت وقت دادستان تهران) می باشد، که اخیرا از سوی شعبه یک دادگاه انتظامی قضات به عنوان رای قطعی اعلام و توسط دادستان کل کشور تایید شده است؛ اما این سه مقام، آنرا مورد اعتراض قرار داده اند.
به گزارش مهر، گوینده مطلب فوق همچنین یادآور شد که اهتمام تمام اولیای دم این سه شهید، به پیگیری پرونده فراتر از برخورد شخصی با افراد بوده و خانواده ها امیدوارند با رسیدگی قاطع به این پرونده زمینه تکرار چنین حوادثی در آینده مسدود شود.
هنوز مقامات قضایی، در مورد نفر چهارم از جانباختگان کهریزک (رامین آقازاده قهرمانی) و همچنین پزشک آن بازداشتگاه (رامین پوراندرجانی)، که به طرز مشکوکی جان باخت، اظهار نظری نکرده اند.
سه مقام ارشد قضایی؛ تحت تعقیب قضایی
گفتنی است یک منبع آگاه روز شنبه در گفتگو با خبرگزاری مهر گفته بود: "بر اساس کیفرخواستی که پیش از این توسط دادسرای انتظامی قضات صادر شده بود، شعبه یک دادگاه انتظامی قضات پس از طی مراحل رسیدگی قانونی در خصوص بررسی مسئولیت سه نفر از مسئولین ارشد دادستانی تهران در پرونده حوادث سال گذشته بازداشتگاه کهریزک ، حکم تعلیق قضایی افراد فوق را صادر و به نامبردگان ابلاغ کرد.
بر اساس این حکم که وفق نظر کارشناسان قضایی و وکلا در تاریخ احکام قضایی قبل و بعد از انقلاب اسلامی بی سابقه است، افراد یاد شده باید از سمت هایشان عزل شده و در خصوص اتهامات مطروحه در پرونده مسئولیت خویش را پذیرفته و خارج از مصونیت قضایی مانند شهروندان عادی پاسخگو باشند. این حکم تعلیق قضایی بر اساس پرونده های مشروح جداگانه و در تاریخ ٢۴ امرداد ماه ۸۹ صادر گردیده است."
اما با گذشت یک روز از تایید خبر "تعلیق سه مقام قضائی مرتبط با پرونده بازداشتگاه كهریزك و امکان تحت تعقیب گرفتن آنان"، حیدری فرد - یکی از قضات مربوطه- جوابیه ای در این زمینه صادر نمود و ادعا کرد که " زندان کهریزک زندان رسمی و قانونی بوده و اقدامات نیروی انتظامی و پلیس امنیت و سایر نیروهای امنیتی کاملا منطبق با موازین قانونی و شرعی بوده است."
در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، تعداد زیادی از بازداشت شدگان اعتراضات روز ۱۸ تیر ماه، با دستور افرادی چون قاضی سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران، به بازداشتگاه کهریزک منتقل شدند و در آنجا مورد ضرب و جرح و شکنجه قرار گرفتند.
بلافاصله بعد از چند روز چندین نفر از متهمان بر اثر شدت شکنجه ها جان باختند و پس از درز اخبار آن فجایع، رهبر جمهوری اسلامی، در روز پنجم مردادماه، دستور تعطیل شدن بازداشتگاه کهریزک را به دلیل "غیراستاندارد" بودن صادر کرد.
شهید محسوب می شوند
در همین رابطه، بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز، برای سه نفر از درگذشتگان ماجرای کهریزک کارت شهید صادر کرده است.
یک منبع آگاه در بنیاد شهید تهران، به مهر گفته است: بعد از حوادث تلخ و تخلفات عدهای که منجر به جنایت در بازداشتگاه کهریزک بعد از حوادث انتخاباتی سال گذشته شد، با تائید مراجع ذیصلاح قانونی برای سه جانباخته این رویداد یعنی محسن روح الامینی ، محمد کامرانی و امیر جوادی فر پرونده شهادت با کد ۸۸ صادر شده است.
تا کنون تمام خانواده ها و اولیای دم جانباختگان اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری، پیشنهادات مختلف بنیاد شهید مبنی بر صدور پروانه شهادت دولتی و گرفتن هرگونه مزایا را رد کرده اند.
بازداشتگاه کهریزک، تنها پس از درز اخبار فجایع رخ داده در آن و فشارهای ایجاد شده توسط جنبش سبز، توسط رهبر جمهوری اسلامی، در پنجم امردادماه، فقط به دلیل "غیراستاندارد" بودن، تعطیل اعلام شد.
چندی بعد از موضع گیری رهبری، و پس از تاخیر و عدم رسیدگی مجلس به جنایات رخ داده، محمد خاتمی در دیدار با فراکسیون اقلیت مجلس گله مندانه گفته بود "کافی نیست که گفته شود یک بازداشتگاه غیر استاندارد تعطیل شد؛غیر استاندارد یعنی چه؟ یعنی مثلا هواکش آن درست نبود یا دستشویی ها تمیز نبوده است؟ خیر! جنایتهایی رخ داده است؛ جانهایی باخته شده است و رفتارهایی با جوانان و زنان و مردان عزیز صورت گرفته است که وقتی در زندانهای در دست بیگانگان صورت می گیرد همه بر آشفته می شوند و فریاد می زنند..."
چندی پیش نیز، یکی از نمایندگان حامی دولت در مجلس (موسی قربانی)، در واکنش به پرسش خبرنگاری پیرامون "نتایج پیگیری جنایات رخ داده در بازداشتگاه کهریزک"، برآشفته شده و با دشنام وی را تهدید کرده بود.
حمید رضا ظریفی نیا
0 comments:
ارسال یک نظر