مادر شیوا نظرآهاری می گوید: من یک بار برای پرسیدن زمان دادگاه شیوا، به دادگاه مراجعه کردم اما رییس دفتر آقای پیرعباسی برخورد بسیار توهین آمیزی با من داشت تا جایی که پس از آن دو روز بیمار شدم . یک بار دیگر هم که پدرش برای پیگیری وضعیت ایشان به دادگاه رفت بازهم ایشان یعنی آقای ستاری، رییس دفتر قاضی پیر عباسی همان برخورد زننده را تکرار کرد؛ رفتارها در آنجا بسیار توهین آمیز است .
به گزارش جرس به نقل از کلمه، شیوا نظر آهاری، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر پس از نزدیک به یک سال حبس، همچنان بلاتکلیف و بدون برگزاری دادگاه در زندان به سر می برد و این امر خانوداه اش را به شدت نگران کرده است.
این در حالی است که قاضی پرونده وی پیر عباسی در دادگاهی که خرداد ماه قرار بود برای وی برگزار شود اما به دلایلی به تعویق افتاد به شیوا و خانواده اش قول داد که پس از تجمیع پرونده های وی هر چه زودتر دادگاه اش را برگزار کند.
شیوا نظرآهاری روزنامه نگار و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، که در دوران حبسش بیش از ۱۰۰ روز را در سلولهای انفرادی گذرانده است هم اکنون در بند نسوان زندان اوین به سر می برد.
وی در سال ۸۸ و درست یک روز بعد از انتخابات پرمناقشه دهم دستگیر و روانه زندان اوین شد و پس از سه ماه با قرار وثیقه دویست میلیون تومانی آزاد شد. اما طولی نکشید که بار دیگر در ۲۹ آذرماه وقتی برای شرکت در مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری عازم قم بود دستگیر و زندانی شد. بازداشتی که تاکنون نیز بدون برگزاری هیچ دادگاهی همچنان ادامه دارد و این فعال حقوق بشر همچنان در وضعیت بلاتکلیف زندانی است.
شهرزاد کریمان، مادر شیوا نظرآهاری در باره آخرین وضعیت پرونده دخترش می گوید: الان هفت ماه است که از بازداشت دوم دخترم می گذرد اما او کاملا بلاتکلیف در زندان به سر می برد. از این هفت ماه شیوا در مجموع شش ماه را در بند ۲۰۹ و یک ماه را دربند عمومی گذرانده است. بارها به دادگاه انقلاب مراجعه کرده ام تا پیگیر این بلاتکلیفی دخترم باشم اما رفتارها در آنجا بسیار توهین آمیز است .
کریمان ادامه می دهد: من و پدر شیوا فقط یک سوال داریم که چرا با وجود وعده ای که قاضی پرونده آقای پیر عباسی حدود یک ماه و نیم قبل به ما داد که با تجمیع دو پرونده دخترم دادگاهش به زودی بر گزار می شود او همچنان بلاتکلیف به در زندان است. من یک بار فقط برای پرسیدن این موضوع به دادگاه مراجعه کردم اما رییس دفتر آقای پیر عباسی برخورد بسیار توهین آمیزی با من داشت تا جایی که پس از آن دو روز بیمار شدم . یک بار دیگر هم که پدرش برای پی گیری وضعیت ایشان به دادگاه رفت بازهم ایشان یعنی آقای ستاری، رییس دفتر قاضی پیر عباسی همان برخورد زننده را تکرار کرد.
وی با گلایه از این رفتارهای توهین آمیز اظهار می کند: یعنی ما به عنوان پدر و مادر دخترمان که نزدیک به یک سال از حبسش می گذرد ولی هنوز بلاتکلیف است این حق را هم نداریم که از زمان برگزاری دادگاه اش بپرسیم؟ اما مسئول دفتر آقای پیرعباس همین برخورد را با پدر شیوا هم کرد. حتی همسرم را تهدید کرد که اگر ظرف سه دقیقه دادگاه را ترک نکند بازداشت می شود. به این خاطر پدر شیوا که سعی می کرد زود دادگاه را ترک کند تا مبادا بازداشت شود از پله ها سر خورد و اکنون نیز پایش در گچ است. آخر این چه برخوردی است که دادگاه انقلاب با یک پدر و مادر دارد؟
کریمان می افزاید: اکنون مدتها است که تقاضای ملاقات با دادستان را داده ام اما جوابی نگرفته ام البته این موضوع فقط مختص به دیدار با دادستان نیست تا کنون سه بار تقاضای ملاقات حضوری با دخترم را داده ام که آن هم به جایی نرسیده است. اکنون فقط هفته ای یک بار از پشت کابین او را ملاقات می کنم. از آخرین ملاقات حضوری با دخترم مدتها می گذرد نمی دانم چرا دادستان اجازه نمی دهد ما عزیزانمان را ماهی یک بار از نزدیک ببینیم .
او درباره شرایط زندگی دخترش در زندان می گوید: شیوا هیچ وقت از شرایط گلایه ای ندارد چه آن وقت که در بند ۲۰۹ بود چه اکنون که در بند عمومی است. او اکنون در اتاقی به همراه ۲۶ زن دیگر به سر می برد. این اتاق ۲۱ تخت دارد بنابراین پنج -شش نفری کف خوابند که شیوا هم یکی از آنهاست و بر زمین می خوابد. قطعی آب هم همیشه در این بند وجود دارد وروزی دو سه ساعت آب دارند. از نظر بهداشتی هم شرایط مناسبی بر این بند حاکم نیست تا جایی که می گویند شپش در این بند شیوع پیدا کرده است. از نظر تغذیه هم که غذاهای این بند اصلا خوب نیست. میوه یا مواد مغذی هم در فروشگاه زندان به فروش نمی رسد مثلا شیوا تعریف می کرد که یک خربزه را ۲۶ نفر با یکدیگر قسمت کرده اند. فروشگاه زندان هم که جز کنسرو چیزی ندارد کنسرو هم که همه می دانند اصلا برای بدن مفید نیست .به همین دلیل نگران سلامت دخترم هستم هر چند او از همه چیز ابراز رضایت می کند.
کریمان می گوید که دخترش بسیار مقاوم است و هیچ وقت از چیزی گلایه نمی کند اما بلاتکلیفی او تمام خانواده را نگران و آشفته کرده است.
مادر نظرآهاری از مسئولان قضایی می خواهد که پیگیر پرونده شیوا باشند و می گوید: شیوا به خاطر پرونده اولش ۲۰۰ میلیون وثیقه دارد که ما تاکنون به آن دست نزده ایم. امیدوارم با برگزاری دادگاه و با استناد به این وثیقه او هم مثل خیلی های دیگر که بلافاصله بعد از برگزاری دادگاه آزاد شده اند، آزاد شود یا به مرخصی بیاید.
0 comments:
ارسال یک نظر