یکی از تشکلهای اصلی اصلاحطلبان در ایران در مورد نفوذ احتمالی اقتدارگرایان در تجمعهای جنبش اعتراضی این کشور، به منظور تشویق به تندروی هشدار داده است.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی روز یکشنبه ۱۳ دی (۳ ژانویه) با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: "بر اساس شواهد و قرائن موجود، ستاد عملیات روانی اقتدارگرایان حاکم، گروه هایی را برای جهت دادن اعتراضات به سوی شعارهای انحرافی نظیر شعارهای ضد نظام و سلطنت طلبانه و نیز تشویق تظاهرکنندگان به درگیری های فیزیکی آماده کرده است".
این سازمان در اطلاعیه خود نوشته است که برخی شعارها که این گروه ها علیه آیت الله خمینی یا در دفاع از سلطنت مطرح کرده اند، با "بی اعتنایی" معترضان مواجه شده است، اما گاهی "بخش کوچکی از جوانان خشمگین" تحت تأثیر گروه های مذکور دست به عکس العمل زده اند.
سازمان مجاهدین انقلاب تأکید کرده است که جنبش اعتراضی ایران، موسوم به "جنبش سبز"، ماهیتی مدنی - اصلاحی و گفتمانی مسالمت آمیز دارد و گرایش احتمالی آن به خشونت، دست مأموران حکومتی را برای سرکوب خشن تر باز می کند.
این سازمان در اطلاعیه خود آورده است که "اقتدارگرایان" می خواهند با ایجاد خشونت در جامعه، کاری کنند که بخش هایی از بدنه اجتماعی جنبش اعتراضی، خود را ناچار به انتخاب میان "آزادی" و "امنیت" ببیند و در نتیجه دست از مطالبه "آزادی" بردارد.
سازمان مجاهدین انقلاب نتیجه گرفته است که "هرگونه تشویق به مقابله به مثل در برابر اقدامات خشونت بار و سرکوبگرانه اقتدارگرایان و در نتیجه ایجاد حس ناامنی و نگرانی در جامعه، بازیگری در سناریویی است که آنان طراحی و کارگردانی می کنند".
در اطلاعیه این سازمان، جنبش اعتراضی ایران جنبشی "باورمند به دین و ارزش ها و تعالیم دینی"، "مخالف استبداد و در پی حقوق شهروندی" و "ملی و استقلال خواه" توصیف شده که مطالباتی مشخص و قابل دستیابی مانند "اجرای بی تنازل قانون اساسی" را دنبال می کند.
حمایت قاطع جبهه مشارکت از راه حل های موسوی
همزمان، جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز با انتشار اطلاعیه ای از راه حل های پیشنهادی میرحسین موسوی برای خروج از بحران حمایت کرده است.
در این اطلاعیه که روز یکشنبه ۱۳ دی ماه منتشر شده، آمده است که جنبش سبز پیش از انتخابات به منظور "روی کار آوردن دولتی کارآمد، قانونگرا و صادق" آغاز شد و پس از انتخابات در اعتراض به نتایج جنجال برانگیزی که اعلام شد، ادامه یافت.
جبهه مشارکت نتیجه گرفته است که پیشنهاد آقای موسوی برای پاسخگو کردن دولت آقای احمدی نژاد در قبال مجلس و قوه قضائیه، در واقع "انتقال از فرع به اصل" است.
گروهی از هوادارن جنبش سبز این پیشنهاد آقای موسوی را به معنای "پذیرش مشروعیت" دولت آقای احمدی نژاد تلقی کرده و از آن انتقاد کرده بودند.
جبهه مشارکت ایران اسلامی اعلام کرده است که از راه حل های پیشنهاد شده توسط آقای موسوی "حمایت قاطع" می کند و امیدوار است که این پیشنهادها با "پاسخی شایسته" مواجه شود.
آقای موسوی چند روز پس از حوادث روز عاشورا در بیانیه ای پیشنهاد کرد که برای خارج شدن اوضاع ایران از بحران "حمایت های غیرمعمول" از دولت متوقف و دولت در قبال مجلس و قوه قضائیه پاسخگو شود، قانون انتخابات اصلاح شود، زندانیان سیاسی آزاد و از آنها اعاده حیثیت شود، آزادی مطبوعات و رسانه ها تأمین شود و حق مردم برای برگزاری تجمعات قانونی و تشکیل احزاب به رسمیت شناخته شود.
جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در دوران تبلیغات دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران از نامزدی میرحسین موسوی حمایت می کردند.
بسیاری از اعضای این دو تشکل اصلاح طلب در جریان حوادث پس از انتخابات بازداشت شدند.
0 comments:
ارسال یک نظر