وزیر اطلاعات ایران بازداشت اتباع خارجی در روز عاشورا را تأیید کرد

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات

وزیر اطلاعات ایران از بازداشت خارجی هایی که در روز عاشورا "حرکت تبلیغی" و "جنگ روانی" را هدایت می کردند، خبر داد.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران در گفت و گو با تلویزیون دولتی ایران، میزان خسارت های وارد شده به اموال عمومی در روز عاشورا را "خیلی قابل توجه" ندانست اما تاکید کرد: "بهره برداری و جنگ روانی که از این ماجرا صورت گرفته بسیار زیاد و نقش عمده خارجی ها هم در همین راستا بوده است."

وی همچنین با اشاره به سازماندهی خارجی ها برای "بهره برداری حداکثری" از حوادث روز عاشورا گفت: "مواردی از دستگیر شدن اتباع بیگانه داشته ایم که تنها دو روز مانده به عاشورا به همین منظور وارد ایران شده اند و دوربین ها و وسایلی که در اختیارشان بوده کشف شده است."

وی به نام این خارجی ها اشاره ای نکرد، اما پیشتر عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، دستگیری رضا البشاء خبرنگار سوری تلویزیون دوبی را در روز عاشورا در تهران تایید کرده بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رضا البشاء که به مدت یک سال برای تلویزیون دوبی در تهران کار می کرده، در جریان تظاهرات روز عاشورا در تهران دستگیر شده است.

اوایل تابستان گذشته، چند روز پس از آغاز اعتراضات به نتایج انتخابات، دفتر مطبوعات خارجی وزارت ارشاد ایران خبرنگاران خارجی را از پوشش اخبار تظاهرات معترضان منع کرد.

وزیر اطلاعات ایران عوامل موثر در "فتنه پس از انتخابات" را "عناصر ضد انقلاب، سلطنت طلب ها و منافقین" برشمرد، اما گفت: "این به این معنا نیست که اینها در قدرتند، بلکه این جریان از بستری که فتنه برایش فراهم کرده، استفاده و بهره برداری کرده است."

وی پیشتر درباره وقایع پس از انتخابات ایران گفته بود: "توطئه های دشمنان بعد از انتخابات ریاست جمهوری به تولید فتنه انجامید و این فتنه مانند کوه یخی است که در آب اقیانوس سرگردان بوده و فقط بخش کمی از آن بیرون از آب است."

آقای مصلحی با اشاره به رویدادهای پس از عاشورا گفت: "بعد از این قضیه نیز جریان فتنه حرکت های قابل توجه و رفت وآمد های زیادی انجام داده است که انتشار بیانیه هایی در مسیر تطهیر خود نیز از این جمله محسوب می شود."

ظاهرا اشاره حیدر مصلحی به هفدهمین بیانیه میر حسین موسوی است که در آن، ضمن انتقاد از نحوه برخورد با تظاهرات معترضان در روز عاشورا و ابراز نگرانی نسبت به شرایط کنونی کشور، راه حل هایی برای خروج از بحران سیاسی در جمهوری اسلامی مطرح شده بود.

وزیر اطلاعات ایران با دعوت مردم به "حفظ هوشیاری در فضای کنونی" گفت: اینها با اینکه در موقعیت های مختلف با مشکل مواجه شده و به نتیجه نرسیده اند اما باز دست بردار نیستند و اوباما و رئیس رژیم صهیونیستی هم بارها از آنها حمایت آشکار کرده اند."

وزیر اطلاعات ایران در آذرماه گذشته از شناسایی ۸۰ موسسه، بنیاد، صندوق و نهاد خارجی که به گفته او در 'جریان فتنه' نقش داشته اند، خبر داد.

"معاند و مخالف"

همزمان با این اظهارات آقای مصلحی، معاون خارجی وزارت اطلاعات ایران نیز از شناسایی اهداف و برنامه‌های "دشمنان انقلاب اسلامی و سرشاخه‌های آنان در داخل و خارج كشور" خبر داد.

او در گفت‌وگویی خبری با خبرگزاری های ایرانی از 60 بنیاد و سازمان فعال در خارج از ایران نام برد که به گفته او در "حوزه جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران" نقش داشته اند.

تعدادی از بنیادها و نهادهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی شناخته شده در دنیا که بیشتر آنها در آمریکا فعال هستند در این فهرست جای گرفته اند، از جمله دانشگاه ییل و کلیه موسسات وابسته به آن، دیده بان حقوق بشر و موسسه آلبرت اینشتین.

معاون خارجی وزارت اطلاعات ایران همچنین اکثر شبکه های خبری فارسی زبان خارج از ایران از جمله صدای آمریکا، بی بی سی، رادیو زمانه و رادیو فردا و سایت های اینترنتی مانند جرس (جنبش راه سبز) را "معاند و مخالف نظام جمهوی اسلامی" خواند و آنها را "مصداق سازمان های برانداز بيگانه" بر شمرد.

این مقام امنیتی گفت که "هرگونه ارتباط، عقد قرارداد و اخذ امكانات از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی با موسسات و بنیادهای جریان جنگ نرم، غیرقانونی و ممنوع" است.

0 comments:

ارسال یک نظر