افشای صدور اسلحه توسط روسیه و چین برای حکومت لیبی
بعد از خروج وزیر خارجه لیبی از مجموعه حکومت آن کشور و در ادامه ملحق شدن گروهی از دولتمردان آن کشور به اردوگاه مخالفان، سفیر لیبی در آلمان عدم تعهد خود را به دولت قذافی اعلام کرد .
همزمان گزارش ها از اوج گیری درگیری میان نیروهای حکومت معمر قذافی و نیروهای ناتو خبر داده و اخباری نیز پیرامون ارسال مقدادیر متنابهی اسلحه از سوی روسیه و چین و بلاروس برای حکومت لیبی منتشر شده است.
به گزارش اشپیگل، جمال علی عبد البراق، سفیر لیبی در برلین، طی مصاحبه ای با این نشریه، حکومت معمر قذافی را سرکوبگر خواند و گفت این رژیم دیر یا زود متلاشی خواهد شد، زیرا برعلیه ملت خود می جنگد.
براق می گوید : من مدت هاست که از رژیم قذافی جدا شده ام، اما به توصیه عبدالرحمان شلغم، نماینده سابق لیبی در سازمان ملل در پست خود ماندم تا به امور هفتصد دانشجویان لیبی در آلمان رسیدگی کنم.
گفتنی است عبدالرحمان شلغم، نماینده سابق لیبی در سازمان ملل جزء اولین کسانی بود که به جبهه مخالفان قذافی پیوست.
بر اساس گزارش فوق، براق در این مصاحبه می گوید که بودجه فعلی ما در آلمان تا اوایل تابستان کفایت می کند و بانک فرانکفورت دیگر حاضر به واریز کردن پول به حساب ما نیست.
لازم به ذکر است دراوایل ماه آوریل، دولت آلمان پنج دیپلمات لیبیایی را به اتهام جاسوسی علیه مخالفان قذافی، از آلمان اخراج کرد.
سفیر لیبی در آلمان همچنین تاکید می کند که من از اعمال رژیم قذافی متنفرم و دیگر حاضر به پذیرش آن نیستم.
نبردها ادامه دارد
همزمان و به گزارش خبرگزاری آلمان، نیروهای ناتو در حملات هوایی تازه خود، هشت کشتی جنگی نیروی دریایی معمر قذافی را در سواحل تریپولی، الخمس و سرت غرق کردند.
بر اساس این گزارش، جنگندههای ناتو شامگاه پنجشنبه (۱۹ مه/۲۹ اردیبهشت) به کشتیهای جنگی نیروی دریایی لیبی در آبهای این کشور حمله و هشت کشتی را غرق کردند. دریاسالار راس هاردینگ اعلام کرد که با توجه به افزایش فعالیتهای جنگی نیروی دریایی لیبی، نیروهای ناتو انتخابی دیگر نداشتند، جز اینکه با اقدامی قاطعانه، از جان غیرنظامیان لیبی محافظت کنند.
به گفتهی وی، همه هدفهای ناتو در سواحل لیبی نظامی بودهاند و در رابطهی مستقیم با حملات مستقیم نیروهای قذافی به مردم لیبی قرار داشتهاند. وی تاکید کرد که همهی کشتیهای غرق شده نظامی بودهاند.
به گفتهی ناتو، نیروی دریایی لیبی در هفتههای گذشته مینهای دریایی کار گذاشته و به قهر نظامی متوسل شده است.
این امر کار کمکرسانی بشردوستانه به مردم لیبی و نیز نیروهای ناتو را به مخاطره افکنده است.
گزارشگر خبرگزاری فرانسه نیز، شامگاه پنجشنبه از یک کشتی مشتعل در سواحل طرابلس خبر داد. در ساعات بامدادی امروز جمعه (۲۰ مه) نیز از پایتخت لیبی صدای انفجار به گوش میرسیده است. طرابلس تقریبا هر روز آماج حملات هوایی ناتوست.
ارسال تسلیحات برای رژیم قذافی
از سوی دیگر، به گزارش رسانهها، امر ارسال مهمات و تجهیزات جنگی برای رژیم قذافی دچار وقفه نشده و همچنان در جریان است. به گزارش روزنامهی آلمانی «زود دویچه»، صادرکنندگان تجهیزات نظامی به لیبی، در حال حاضر کشورهای روسیه، روسیهی سفید، اوکرائين، صربستان و چین هستند.
روزنامه یاد شده این خبر را به نقل از محافل آگاه در پاریس منتشر کرده است. این گزارش میافزاید که قذافی از کشورهای شرق اروپا و یوگسلاوی سابق صدها مزدور و متخصص فنی را به خدمت گرفته و به آنان دستمزدهای خوبی میدهد. این افراد بدون اطلاع دولتهای متبوع خود به استخدام قذافی درآمدهاند و در واحدهای ویژه و جدا از ارتش منظم لیبی خدمت میکنند.
چینیها نیز تجهیزات خود را عمدتا از طریق کشورهای آفریقا در اختیار رژیم قذافی میگذارند. آنان همچنین اطلاعاتی را که از طریق تجسسات الکترونیکی خود از عملیات ناتو به دست میآورند، به رژیم قذافی میرسانند.
هنوز از تایید یا تکذیب گزارش های فوق، خبری منتشر نشده است.
0 comments:
ارسال یک نظر