تظاهرات ميليونی مصریها در بزرگداشت روز شهدا

جرس: در حالي كه گروه اخوان المسلمين مصر تصميم گرفته با دولت جديد مصر مذاكره كند، مصري‌ها‌ امروز (يكشنبه) براي تظاهرات ميليوني در سراسر اين كشور به منظور بزرگداشت روز شهدا و تاكيد بر درخواستشان مبني بر كناره‌گيري حسني مبارك از قدرت آماده مي‌شوند، نيروهاي امنيتي نيز تدابير خود را افزايش داده‌اند.  

بزرگداشت روز شهدا
به گزارش شبكه الجزيره، هزاران مصري از روز شنبه در تلاش هستند كه به ميدان التحرير قاهره وارد شوند.

بسياري از آن‌ها براي حضور در اعتصاب طولاني مدت كه از امروز آغاز مي‌شود مقادير زيادي غذا و آب آشاميدني به همراه داشتند و شب را در ميدان التحرير گذراندند. این درحالیست که به گزارش بی بی سی ارتش مانع از رساندن غذا به معترضان میدان تحریر می شود و مردم، با خشم می گویند ارتش می خواهد معترضان را گرسنه نگه دارد.

اين اعتصاب تا آخر هفته جاري ادامه خواهد داشت چرا كه اين هفته، هفته مقاومت اعلام شده است.

امروز در ميدان التحرير به مناسبت روز شهداء نماز براي كشته شدگان اين تظاهرات و هم چنين آئين عشاء رباني براي قربانيان اعتراض‌ها برگزار مي‌شود و پيش بيني مي‌شود كه اين مراسم بعد از نماز ظهر باشد. خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید مسیحیان قبطی، مراسم دعای روز یکشنبه خود را در میدان تحریر برگزار کرده اند. جمعیت مسلمان حاضر در میدان، شعارهایی مبنی بر وحدت در مصر سر می دادند.

فعالان مصر در ميدان التحرير نيز اين ميدان را با تصاوير شهيدان اعتراض‌هاي اخير مصر مزين مي‌كنند.

تظاهركنندگان با درخواست‌هاي مسئولان امنيتي مصر براي ترك اين ميدان مخالفت كردند. 

همچنین گزارش‌ها حاکي از آن است که اوباش طرفدار مبارک شنبه با هزاران نفر از معترضان به دولت مصر که در ميدان آزادي شهر قاهره تجمع کرده بودند، درگير شده و به ضرب و جرح مخالفان پرداخته‌اند

در استان‌هاي ديگر نظير اسكندريه، المنوفيه، المحله الكبري، المنصوره، سوئز، اسيوط و الاقصر نيز نيروهاي امنيتي تدابير شديدي اتخاذ كرده‌اند.

دهها هزار تن شب گذشته در اسكندريه در تظاهراتي بركناري حسني مبارك از قدرت را خواستار شدند.

همچنين مجموعه‌اي از حقوقدانان بين‌المللي اعلام كردند: نظام حاكم حقوق بشر را زير پا گذاشته است و از اين رو بايد مجازات شود.

مذاکره مشروط اخوان المسلمین با دولت جدید مصر

گروه اخوان المسلمين مصر اعلام كرد كه تصميم گرفته با دولت جديد مصر مذاكره كند.

خبرگزاری رویترز  گزارش می دهد گفتگوهای طرفین روز یکشنبه ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی آغاز می شود.

 گروه اخوان المسلمين مصر در بيانيه‌اي كه به امضاي محمد بديع، دبيركل اين حزب رسيده است، تاكيد كرد كه گروه اخوان المسلمين در پاي ميز مذاكرات با دولت، درخواست‌هاي ملت مصر را در زمينه كناره‌گيري حسني مبارك، رئيس جمهور مصر از قدرت، محاكمه مسئولان و كساني كه در كشتار مردم در تظاهرات دست داشتند و نيز منحل كردن شوراهاي جعلي پارلماني را مطرح خواهد كرد.

گروه اخوان المسلمين در اين بيانيه افزوده است: ما درخواست‌هاي ديگري مبني بر لغو فوري وضعيت فوق‌العاده، تشكيل دولت وحدت ملي انتقالي كه مسئوليت قوه مجريه را تا زمان برگزاري انتخابات آزاد بر عهده بگيرد و تحت نظارت قضايي كامل باشد، جدا كردن وظايف سه قوه مقننه، مجريه و قضائيه، فعاليت آزاد احزاب سياسي، تشكيل گروه‌ها و تضمين آزادي مطبوعات را در اين دور از مذاكرات مطرح خواهيم كرد.

بديع درخواست كرد كه اين مذاكره در فضايي متفاوت باشد و دستورات قضايي بلاتكليف نيز بايد فورا اجرا شود، حملات دولت در راستاي خدشه وارد كردن به وجهه انقلاب مصر بايد متوقف شود و تمامي زندانيان سياسي به ويژه كساني كه در تظاهرات اخير دستگير شدند، آزاد شوند.

اين در حالي است كه محمود عزت، معاون دبيركل اخوان المسلمين گفت: مذاكره با دولت تنها بعد از پاسخگويي به شروط اخوان المسلمين صورت خواهد گرفت.

وي به الجزيره گفت: ما توقف حملات عليه ملت مصر و نيز محاكمه و مجازات كساني كه دست به آزار و اذيت مردم زده‌اند را پيش شرط اين مذاكرات تعيين كرده‌ايم.

عزت ادامه داد: ما هرگز از درخواست‌هاي خود عقب نشيني نكرده‌ايم و همچنان خواستار استعفاي مبارك هستيم.

عمر سلیمان، معاون حسنی مبارک، نیز روز شنبه با تعدادی از گروه ‌ای مخالف دولت گفتگو کرد، اما جزئیاتی از این مذاکرات اعلام نشده است.

آزادی خبرنگاران الجزیره

از سوي ديگر مسئولان مصري عبدالفتاح فايد، مدير دفتر الجزيره و احمد يوسف و محمد فاوي از خبرنگاران اين شبكه خبري در قاهره را كه اخيرا دستگير كرده بودند، آزاد كردند.


تاخیر سفر نخست وزیر یونان به مصر

خبرگزاري كانادا از تاخير سفر جورج پاپاندرئو، نخست وزير يونان كه قرار بود امروز به مصر سفر كند خبر داد.

اين خبرگزاري اعلام كرد: اين سفر به علت اوضاع مصر تا اطلاع ثانوي به تاخير افتاد.

وي حامل پيام اتحاديه اروپا به حسني مبارك، رئيس جمهور مصر است.

 
تظاهرات فلسطینیها در حمایت از مردم مصر

صدها تن از فلسطيني‌ها در رام‌الله، بيت‌ لحم، بيت‌المقدس شرقي و ناصره در اعلام همبستگي با ملت مصر دست به تظاهرات زدند. 

در اين تظاهرات که روز شنبه (16 بهمن) در رام الله در حمايت از انقلاب مردمي مصر برگزار شد، دانشجويان فلسطيني و شماري از سازمان‌هاي غير دولتي حضور داشتند. 

به گزارش خبرگزاري فرانسه، معترضان با حمل پرچم‌هاي مصر و فلسطين شعارهايي در حمايت از مردم مصر سر دادند. 
حنان عشراوي يکي از اعضاي کميته سازمان آزادي بخش فلسطين درباره اين حرکت گفت: "اين تظاهرات پيام همبستگي و برادري با مردم مصر براي کسب دموکراسي و اصلاحات است." 

در اين تظاهرات همچنين برخي از اعضاي کميسيون‌هاي حقوق بشر حضور داشتند. 

تظاهرکنندگان همچنين پرچم‌هايي حمل مي‌کردند که روي آن‌ها نوشته شده بود: "از رام الله تا ميدان آزادي، مردم خواستار آزادي هستند" و "مرگ بر رژيم‌هاي استبدادي". 

سازمان دهندگان اين تظاهرات گفتند، حدود دو هزار نفر در اين اجتماع که بزرگترين اجتماع در حمايت از جنبش‌هاي ضد دولتي در مصر و تونس بود، حضور داشتند.  

اين درحالي است که سازمان دهندگان اين تظاهرات، روز شنبه با انتشار بيانيه‌اي بر "آزادي بيان براي مقابله با اشغال‌گري رژيم نژاد پرست اسرائيل، همبستگي جهاني به ويژه همبستگي جهان عرب براي کسب آزادي، دموکراسي و عدالت اجتماعي" تاکيد کردند. 


ابراز نگرانی رییس جمهور اسراییل از تحولات مصر

به گزارش ايسنا، شيمون پرز با اشاره به تحولات مصر و انتفاضه مردمي در اين كشور نسبت به تغييراتي كه در نتيجه اين تحولات روي خواهد داد، ابراز نگراني كرد.

پرز گفت: ما به شدت از هر گونه تغيير در دولت مصر و يا نظام انتخاباتي آن نگرانيم.

وي مدعي شد: چنانچه گروه اخوان المسلمين در مصر پيروز شود هرگز صلح را با خود به همراه نخواهد آورد.

پرز عنوان داشت: تغيير دولت تضميني براي از بين رفتن فقر در مصر نخواهد بود و هر گونه تغيير بايد در اوضاع مصر ايجاد شود نه در دولت و حكومت آن.

وي با اشاره به تحولات بي‌سابقه بوجود آمده در خاورميانه عنوان داشت: نسل جديد با انقلاب عليه فقر و ظلم جهان را غافلگير كرد.

پرز از جامعه بين‌المللي خواست تا براي مبارزه با فقر از طريق ايجاد يك كميته چهار جانبه اقتصادي از بخش غير دولتي منطقه را ياري دهد.


ابهام در مواضع متفاوت امريکا در امورمصر

سیاست دولت آمریکا در قبال تحولات مصر، طی بیست و چهار ساعت گذشته با تعارضهای جدی همراه بوده است.
فرانک وايزنر که شنبه (16 بهمن) به همراه هياتي عالي‌رتبه براي شرکت در نشست امنيتي مونيخ در آلمان به سر مي‌برد، نتيجه تحولات اخير مصر را بسيار با اهميت خوانده است. 

وايزنر با تاکيد بر ادامه حضور مبارک بر مسند قدرت مصر گفته است، رويدادهاي اخير مصر به شدت بر منافع و خواست دولت امريکا در منطقه تاثيرگذار خواهد بود. 

اين در حالي است که فيليپ جي کراولي، سخنگوي وزارت خارجه امريکا دقايقي پس از انتشار اظهارات وايزنر، با بيان موضعي متفاوت، گفته‌هاي نماينده ويژه امريکا در امور مصر را تنها نظرات شخصي وي و مغاير با خواست واشنگتن دانست. 

يکي ديگر از اعضاي هيات امريکايي که به‌ همراه وايزنر در نشست امنيتي مونيخ شرکت دارد، نيز گفته است، اظهارات وايزنر، موضع و خواست دولت امريکا نيست و وي تنها به عنوان يک شهروند امريکايي به بيان نظرات خود پرداخته است. 

اظهارات سفير سابق امريکا در مصر در حالي ابراز شده است که وي اوايل هفته جاري به عنوان نماينده ويژه باراک اوباما رئيس جمهوري امريکا با سفر به قاهره از مبارک خواسته بود، زمينه‌هاي لازم را براي انتقال فوري قدرت فراهم سازد. .

دیک چنی، معاون رئیس جمهور آمریکا در دوران جورج بوش ،نیز مبارک را "دوست و متحدی خوب" برای آمریکا خوانده است . 

0 comments:

ارسال یک نظر