تداوم کشتار مخالفان در شهر حمص

جـــرس: بنا به گزارش منابع بین المللی و شاهدان، سرکوب خونین مخالفان رژیم سوریه برای بیستمین روز متوالی ادامه دارد. در اعتراض به این خشونت‌ها، کشورهای عضو "گروه دوستان مردم سوریه" تصمیم گرفته‌اند شورای ملی سوریه را به رسمیت بشناسند.


همزمان گزارش شده است که در حمص که از ۲۰ روز پیش هدف آتش‌بارهای ارتش قرار گرفته، بسیاری از مردم نیازمند کمک‌هایی هستند که امکان دستیابی به آن را ندارند.


این درحالیست که علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی، ضمن انتقاد شدید از کشورهای اسلامی و عربی، در حمایت از بشار اسد با اطمینان گفت که سرنگونی رژیم سوریه محقق نخواهد شد.


تشکیل "گروه‌ تماس سوریه"
به گزارش خبرگزاری آلمان، اعتراض‌‌های بین‌المللی تاکنون نتوانسته است بشار اسد را به دست کشیدن از اعمال خشونت علیه مردم وادار کند. اکنون، کشورهای غربی عضو "گروه دوستان مردم سوریه" تصمیم گرفته‌اند "گروه تماس سوریه" را تشکیل دهند و شورای ملی سوریه را به رسمیت بشناسند. هسته‌ اولیه گروه دوستان مردم سوریه را وزاری خارجه آمریکا، فرانسه، آلمان، بریتانیا و عربستان سعودی تشکیل می‌دهند.


گروه دوستان مردم سوریه قرار است در آینده نحوه برخورد با تحولات سوریه و ارتباطات بین‌المللی با جنبش مردمی این کشور را تنظیم کند. این گروه، شبیه همان گروه ارتباطی است که در جریان شورش‌های لیبی علیه قذافی شکل گرفت و تا سقوط دیکتاتور لیبی از جنبش مردم پشتیبانی کرد. از دل این گروه، "گروه تماس سوریه" تشکیل می‌شود که قرار است روز جمعه رسما در تونس اعلام موجودیت کند. در نشست تونس قرار است نمایندگان بیش از ۶۰ کشور و سازمان شرکت کنند.


گیدو وستروله وزیرامور خارجه آلمان روز پنجشنبه (۲۳ فوریه / ۴ اسفند) درپی شرکت در رایزنی‌هایی که هدف آن ‌تهیه مقدمات نشست روز جمعه تونس است، اعلام کرد که موضوع به رسمیت شناختن مقدماتی شورای ملی سوریه در این نشست بررسی می شود. رایزنی‌های مقدماتی روز پنجشنبه در لندن صورت گرفته است.


به ‌گزارش اشپیگل آنلاین، به‌رسمیت شناختن رسمی شورای ملی سوریه مدتی طول می‌کشد، اما تصمیم روز جمعه گروه دوستان سوریه، اعتبار این شورا را در سطح بین‌المللی بالا می‌برد.


مدودف و احمدی‌نژاد: به خشونت پایان دهید
در پی قتل دو خبرنگار فرانسوی و آمریکایی و ادامه سرکوب وحشیانه مخالفان در حمص، فشارهای بین‌المللی بر رژیم سوریه افزایش یافته است. به ‌گزارش خبرگزاری آلمان حتی روسای جمهوری روسیه و ایران، که پشتیبانان اصلی بشاراسد محسوب می‌شوند، در تماس تلفنی با وی خواستار پایان دادن به خشونت‌ها شده‌اند.


مری کولوین خبرنگار آمریکایی هفته نامه بریتانیایی ساندی تایمز و رمی اوشلیک گزارشگر و عکاس بیست و هشت ساله فرانسوی در حمله به دفتری که از سوی فعالان مخالف دولت برای تهیه خبر در محله باب عمرو در شهر حمص دایر شده بود، کشته شدند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی مطبوعاتی دمیتری مدودف، رئیس‌جمهور روسیه گفته است: "باید هرچه زودتر یک گفت‌وگوی سازنده و بدون پیش‌شرط میان هیئت حاکمه و مخالفان آغاز شود."


آنچه بیش‌از همه به نگرانی‌ها دامن زده، وضعیت بحرانی مجروحان و مردمی است که به‌خاطر ناآرامی‌های سوریه مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. با توجه به این مشکلات، بان‌کی‌مون دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرده که خانم والری آموس، هماهنگ‌کننده کمک‌های انسانی این سازمان به سوریه اعزام خواهد شد.


هنوز تاریخ ورود هماهنگ‌کننده کمک‌های انسانی سازمان ملل به سوریه تعیین نشده است. اما وی پیشاپیش طی نامه‌ای به رهبران کشورهای عضو سازمان ملل متحد نوشته است که بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر از مردم سوریه مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند و در حال حاضر در خانه‌های اقوام‌شان به سر می‌برند. علاوه بر این، حدود ۲۰ هزار نفر نیز در پی ناآرامی‌های اخیر به خارج گریخته‌اند.


سوری‌ها در شرایط اضطراری
برپایه نوشته خانم آموس، مردم سوریه به مواد غذائی، دارو و حتی پتو نیاز دارند، اما بسیاری از مناطق سوریه به روی امدادگرانی که می‌توانند به این نیازمندان کمک کنند، بسته است. نماینده ویژه سازمان ملل اعلام کرده که برای تامین آزادی حرکت امدادگران بین‌المللی در سوریه، به این کشور می‌رود.

پیش‌تر دبیرکل سازمان ملل متحد از رژیم سوریه خواسته بود که به خشونت پایان دهد و راه ارسال کمک برای نیازمندان را باز کند. اما این خواسته نیز مثل دو قطعنامه‌ای که به امضای اکثریت اعضای مجمع عمومی سازمان ملل رسید، بی پاسخ مانده است. مصوبات شورای امنیت برای تحریم دولت سوریه نیز، در هر دو مورد با وتوی روسیه و چین روبرو شد.


۸۰ کشته در یک روز
به‌رغم گسترش اعتراض‌‌های بین‌المللی، ارتش سوریه به حملات خود علیه مخالفان در شهر حمص شدت بخشیده است. اشپیگل آنلاین روز پنجشنبه (۲۳ فوریه) می‌نویسد: "به‌گفته مخالفان دولت، نیروهای دیکتاتور سوریه حملات خود را به حمص با شدت تمام از سر گرفته‌اند. گزارش‌سازمان ملل متحد، عملیات وحشیانه‌ای را که به دستور رهبری سوریه اعمال می‌شود، مورد تایید قرار داده است."


روز پنجشنبه، ارتش سوریه برای بیستمین روز متوالی مناطق مسکونی حمص را که مخالفان دولت در آن سکونت دارند، به زیر آتش گرفت. در محله‌های سنی نشین خانه‌ها به نارنجک و موشک بسته شده‌اند.


یک شهروند حمص به نام عبدالله الهادی به خبرگزاری‌های خارجی گفته است"تمام شهر از انفجارها به لرزه درآمده است. خدا به ما رحم کند."


بر اساس گزارش ها، تنها در روز چهارشنبه (۲۲ فوریه) ۸۰ نفر در حمص به قتل رسیده‌اند.


هشدار فرانسه و بریتانیا
به گزارش رادیو فردا، نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه گفته است که حوادث اخیر نشان می‌دهد که بیش از این نباید سکوت کرد و "نظام حاکم باید کنار رود. هیچ دلیلی وجود ندارد که سوریه به حق خود در زندگی آزادانه و انتخاب سرنوشت‌شان نرسند."


دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا نیز گفته است که کشته شدن خبرنگاران در حمص حجم خطراتی را که خبرنگاران برای روشن کردن حقیقت با آن مواجه هستند نشان می‌دهد.


ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا هم گفت همه کشورهای دنیا در این رخداد مسئولیت دارند. او خواستار افزایش فشار‌ها برای متوقف شدن "حملات تروریستی" نظام بشار اسد شد.


مشاور رهبر جمهوری اسلامی: با اسد خواهیم بود
این درحالیست که علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی، ضمن انتقاد شدید از کشورهای اسلامی و عربی در حمایت از بشار اسد با اطمینان گفت که سرنگونی رژیم سوریه محقق نخواهد شد.


به گزارش فارس، علی‌اکبر ولایتی روز پنجشنبه (۲۳ فوریه/۴ اسفند) در دومین همایش "نخبگان فرهنگی سپاه" شرکت کرد و برای نخستین بار به‌عنوان مشاور ارشد آقای خامنه‌ای در امور بین‌الملل در باره رویدادهای سوریه موضع گرفت.


ولایتی که دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی است، در سخنان خود مواضع کشورهای اسلامی و عربی منطقه و همچنین ترکیه را در رابطه با سوریه با لحنی تند مورد انتقاد قرار داد و گفت "مرتجعین عرب طرفدار مردم سوریه شده‌اند و فلان حکومت که ادعای اسلامیت دارد، عضو ناتو شده است."


مشاور رهبر جمهوری اسلامی افزود: "ما از دولت سوریه حمایت می‌کنیم و عراق و حزب‌الله نیز محکم در کنار سوریه ایستاده‌اند."

0 comments:

ارسال یک نظر