منابع مختلف خبری از تقلب در انتخابات امروز روسیه خبر می دهند و همچنین برخی ناظران انتخاباتی بازداشت شده و چند سایت مخالف ولادیمیر پوتین نیز مورد حمله قرار گرفته اند، با این حال گزارش ها از کاهش شدید آرای حزب حاکم خبر می دهند.
به گزارش کلمه به نقل از منابع بین المللی، امروز همانطور که پیش بینی می شد، چند ساعت پس از پایان انتخابات پارلمانی روسیه، حزب حاکم به رهبری ولادیمیر پوتین و دیمتری مدودف نخست وزیر از پیروزی خود خبر داد.
اما آنطور که نظر سنجیها صورت گرفته بعد از رایگیری در حوزههای انتخاباتی روسیه نشان می دهد، محبوبیت حزب حاکم "روسیه متحد" به شدت کاهش یافته است.
به گزارش بی بی سی، این نظرسنجی را تلویزیون روسیه انجام داده و بر اساس آن، حزب روسیه متحد ۴۸.۵ درصد از آرایی را که به صندوقها ریخته شده، به دست آورده است که در مقایسه با ۶۴ درصدی که در سال ۲۰۰۷ کسب کرده بود، افت شدیدی داشته است.
به این ترتیب، حزب آقای پوتین از ۴۵۰ کرسی دوما، مجلس سفلای پارلمان روسیه، ۲۲۰ کرسی را به خود اختصاص داده است. تعداد نمایندگان این حزب در پارلمان گذشته ۳۱۵ نفر بود.
گزارش ها همچنین از وجود ۲۳.۸ درصد آرای ممتنع خبر می دهند که یک واکنش صریح به سران روسیه و حزب حاکم بر این کشور به حساب می آید.
انتخابات پارلمانی روسیه مقدمهی انتخابات ریاست جمهوری در ماه مارس سال آیندهی میلادی است که پیروز آن پیشاپیش نخستوزیر کنونی ولادیمیر پوتین خوانده میشود. پوتین پیشتر دو دوره رئیس جمهور روسیه بود. به اعتقاد ناظران او پس از واگذاری این سمت به دمیتری مدودف همچنان قدرتمندترین سیاستمدار کشور بوده است.
انتخابات تقلبی در فضای شبه کودتایی
در این حال، فضای انتخابات امروز روسیه، بسیار شبیه به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران گزارش شده است.
بر اساس گزارش رادیو آلمان، از ساعتهای نخست بامداد یکشنبه حملهی سایبری به پایگاههای اینترنتی منتقدان آغاز شد و تعدادی از رسانههای اینترنتی مخالفان نیز هک شدند. منتقدان، حامیان صاحبان قدرت در کاخ کرملین و نزدیکان حزب "روسیه متحد" را مسئول اختلال در فعالیت شبکههای اینترنتی معرفی کردهاند.
همچنین بر اساس گزارش یورونیوز، امروز حداقل پنج وب سایت مستقل یا مخالف دولت در روسیه، غیر قابل دسترس بودند. سایت رادیو "صدای مسکو" که این حمله سایبری را محکوم کرد و همینطور سایت روزنامۀ "کومرسانت" و روزنامۀ "نیوتایم" نیز مورد حمله قرار گرفتند.
آلکسی وندیکتوف سردبیر رادیو صدای مسکو در شبکه اجتماعی توتیتر گفت که حملهی سایبری به پایگاه اینترنتی این رادیو، تلاشی آشکار برای جلوگیری از انتشار خبرهای مربوط به تقلب و تخلف در انتخابات بوده است.
یک پایگاه خبری نیز دیروز خبر داد که سردبیر این رسانه از سوی ماموران اطلاعاتی روسیه احضار شده است. حملههای وسیعی نیز از ابتدای هفتهی گذشته علیه پایگاه اینترنتی "لایفژورنال" صورت گرفته که محبوبترین مجموعهی وبلاگهای روسی به شمار میرود. "لایفژورنال" با ده میلیون مخاطب، قلب فعالیتهای اینترنتی روسی در شبکههای اجتماعی است.
رستم آگاداموف، یکی از بلاگرهای پرطرفدار روس، هم به اشپیگل آنلاین گفت: «ظاهرا یک نفر مایل نیست که خبرهای مربوط به تخلفهای انتخاباتی انتشار پیدا کند.»
سایت اینترنتی سازمان گولوس، تنها گروه مستقل ناظر بر انتخابات روسیه، نیز که اعلام کرده بود نقشه ای از مکان ها و حوزه های انتخاباتی که در آنها تقلب شده است را در سایت خود منتشر می کند، صبح روز یکشنبه از دسترس خارج شد.
با این حال ناظران این سازمان که در نقاط مختلف روسیه مستقر بوده اند، تاکنون بیش از پنج هزار و سیصد مورد تخلف انتخاباتی را گزارش کرده اند.
لیلیا شیبانووا، رییس این گروه ناظر بر انتخابات، نیز جمعه شب پس از آنکه از هواپیمای خود در فرودگاه شرمتیووی مسکو پیاده شد، مورد بازرسی پلیس قرار گرفت و برای مدتی بازداشت شد. پلیس ادعا کرد که او در لپ تاپ خود برنامه های غیر قانونی داشته است، اما خانم شیبانوا عنوان کرد که این اقدام در تداوم فشارها بر سازمان وی به منظور دست برداشتن از فعالیت های نظارتی در انتخابات است.
امروز هم حدود پنجاه تن از مخالفان، از جمله "اِدوارد لیمونف" تویسندۀ مشهور روس که چندی پیش قصد خود برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و رقابت با پوتین را اعلام کرد، روز یکشنبه در اولین لحظات یک تظاهرات در مسکو، بازداشت شدند.
در میدان مشهور "تریومفالنیا" در مسکو نیز تظاهر کنندگانی که شعارهایی چون "انتخابات را پس دهید"، یا "خجالت، خجالت" سر می دادند، توسط پلیس بازداشت شدند.
معترضان به نحوهی برگزاری انتخابات، در یکی از گزارشهای خود به یک شهرک صنعتی اشاره میکنند که در آن کارگران تهدید شدهاند. بنابر این گزارش شهردار این شهر به کارگران گفته است اگر تعداد آرای "روسیه متحد" کمتر از دورهی قبل باشد، باید منتظر بازنشستگی زودرس و کاهش حقوق باشند.
0 comments:
ارسال یک نظر