دورخیر اتحادیه اروپا برای تحریم های شدیدتر علیه جمهوری اسلامی

 جـــرس: در ادامۀ تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی و یک هفته پس از افزوده شدن نام ۱۸۰ شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی در لیست تحریم‌های اتحایه اروپا، نشست پایانی رهبران این اتحادیه در روز جمعه نهم دسامبر مقرر کرد که وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه ماموریت دارند حداکثر تا ماه ژانویه ۲۰۱۲ طرحی برای تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی تهیه کنند.

این اقدام چند ساعت پس از تشدید تحریم‌های ژاپن علیه جمهوری اسلامی، توسط خبرگزاری های بین المللی اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، نشست رهبران اتحادیه اروپا که از روز پنجشنبه برای مقابله با بحران بدهی‌ها و ثبات یورو در بروکسل تشکیل شده بود، نیمروز جمعه (۹ دسامبر، ۱۸ آذر) به کار خود پایان داد.

بر اساس این گزارش، قبلا اعلام شده بود که این نشست تنها به مشکل بدهی‌های کشورهای عضو حوزه یورو می‌پردازد. اما با رسیدن کپی قطعنامه این نشست به خبرگزاری آلمان، روشن شد که تنش اتمی جمهوری اسلامی نیز در آن مطرح شده است.

احتمال تحریم خرید نفت

در قطعنامه پایانی نشست بروکسل تاکید شده است که وزیران خارجه اتحادیه اروپا باید حداکثر تا پایان ماه ژانویه سال آینده میلادی (۵۰ روز دیگر) طرحی برای تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی تهیه کنند.

در این سند، جزئیات بیشتری فاش نشده است. اما خبرگزاری آلمان می‌نویسد: "در اتحادیه اروپا مدت‌ها است بر سر تحریم خرید نفت ایران بحث می‌شود."

وزیران خارجه اتحادیه اروپا، در آغاز دسامبر امسال تعداد بانک‌ها و موسسات ایرانی را که دیگر اجازه معامله با اتحادیه اروپا را ندارند، از ۱۴۳ واحد به ۴۳۳ واحد افزایش دادند. این تحریم‌ها، علاوه بر کشتی‌رانی جمهوری اسلامی، موسساتی را دربر می‌گیرد که غرب آن‌ها را به همکاری با برنامه‌های موشکی و هسته‌ای جمهوری اسلامی متهم می‌کند.

۱۱۳ مقام ممنوع الورود به اروپا

در مصوبه اول دسامبر وزیران خارجه اتحادیه اروپا، تعداد مقامات جمهوری اسلامی که سفر آن‌ها به اتحادیه اروپا ممنوع شده است نیز، از ۳۷ نفر به ۱۱۳ نفر افزایش یافت. کامران دانشجو وزیر علوم دولت احمدی‌نژاد، روسای ۱۲ شرکت کشتی‌رانی و گروهی از مدیران اصلی بانک‌های جمهوری اسلامی در شمار این تحریم‌‌شدگان هستند.

چند ساعتی پیش از صدور قطعنامه نشست رهبران اتحادیه اروپا، وزیرخارجه ژاپن در توکیو جزئيات تحریم‌های تازه علیه جمهوری اسلامی را اعلام کرد. به گفته این مقام، با تشدید تحریم‌ها، اکنون ۳۵۳ بانک، شرکت‌، نهادها و شخصیت‌حقیقی جمهوری اسلامی مشمول تحریم‌های ژاپن شده‌اند. دارائی‌های این اشخاص حقیقی و حقوقی در ژاپن مسدود شده است.

اواخر هفته گذشته نیز، استرالیا از گسترش تحریم های موجود علیه تهران خبر داده و آنرا "نگرانی جدی" از اقدامات متعدد جمهوری اسلامی توصیف کرده است.

اوایل هفته پیش نیز، سنای آمریکا طرحی را با هدف تحریم بانک مرکزی ایران به تصویب رساند.

0 comments:

ارسال یک نظر