در پی اظهارات حمیدرضا ترقی، عضو ارشد حزب موتلفه پیرامون تشکیل کمیته ای توسط رهبر جمهوری اسلامی جهت "رسیدگی به قانونشکنیهای دولت"، ابوالحسن بنی صدر، اولین رئیس جمهور ایران معتقد است "پروندهسازی برای احمدینژاد با کمیته ویژه کلید خورده است."
حمیدرضا ترقی گفته بود: "تا این اندازه حمله به دولت و اصطکاک بین قوا را تقریبا در هیچ دورهای شاهد نبودیم. در دوره ریاست جمهوری بنی صدر هم این وضعیت فقط برای چند مدت به طول انجامید. یعنی از ۱۴ اسفند ۵۹ تا خرداد ۶۰ که در نهایت منجر به عزل بنی صدر شد... در واقع موضوع بنی صدر تا این اندازه کش پیدا نکرده بود."
درهمین زمینه، ابوالحسن بنی صدر نخستین رییس جمهور ایران که مجلس شورای اسلامی در خردادماه سال ۱۳۶۰ رای به عدم کفایت وی داد، طی گفتگو با رادیو اروپای آزاد، پیرامون اینکه "آیا تشکیل کمیته ویژهای برای بررسی «قانون شکنیهای دولت احمدینژاد» را باید به مثابه چه اقدامی از سوی رهبر ایران ارزیابی کرد و آیا جمهوری اسلامی خود را برای برکناری محمود احمدینژاد آماده میکند؟" گفت "چرا حالا این پرونده سازی را میخواهد بکند، اگر بنا بر نقض قانون باشد خود این آقای بزرگوار، یعنی آقای خامنهای بیشتر از همه نقض قانون میکند. برای اینکه برخلاف قانون اساسی حکم حکومتی داد که آقای رئیس جمهوری نتواند وزیرش را تغییر دهد و بسیاری از این تجاوزها به همین قانون اساسی کذایی که خودشان ساختهاند. اما این همزمان میشود با سئوال ۱۰۰ نماینده که هشت سئوال کردهاند از آقای احمدینژاد، که مواردی از آن سئوالها همین نقض قانون است. چند مورد این رعایت نکردن قانون است. بنابراین معنای این کار این است که تمام پرونده لازم آماده شود که اگر آقای احمدینژاد نخواست سر به زیر شود و تا آخر دوره مطیع بماند و دم فروببندد، آن وقت این پرونده به عنوان استیضاح در مجلس مورد استفاده قرار گیرد."
بنی صدر همچنین می گوید "طبق اطلاعاتی، گفته اند که بین آقای خامنهای و فرزند او مجتبی اختلاف نظر وجود دارد در مورد احمدینژاد. مجتبی با اینکه حامی اصلی احمدینژاد بود و کارگردان آن تقلب بزرگ هم بود، حالا بر این نظر است که او را باید بلافاصله از کار برکنار کرد. به این علت که او ابهت مقام رهبری، اعتبار او را که فصل الخطاب بوده این رهبر، همه اینها را شکسته با آن قهر ده روزهاش. و اگر فورا تنبیه نشود، این معنایش این است که دیگران هم میتوانند این کار را بکنند و اگر این عمومیت پیدا کند، دیگر از رهبر و فصل الخطاب بودن و اختیارات مطلقهاش چیزی بر جا نمیماند. این نظر آقا مجتبی است. خود آن آقا (رهبر) میگوید که اگر این کار را ما الان بکنیم، نظام صدمه کلی خواهد دید. نظام یعنی خود ایشان. برای اینکه این آقای احمدینژاد را او تحمیل کرده با آن وضعیتی که میدانید. تقلب در انتخابات و بعد سرکوب جنبش مردم و بعد آن همه جنایتها و زندان کهریزک و… این آقا را تحمیل کرده و بعد هم رفته در قم به روحانیون گفته کاملا از این آدم اطمینان دارد. حالا بیاید بگوید که نه، همه اینها را من بیخود گفتم؟ خوب دیگر چیزی برایش نمیماند."
اولین رئیس جمهور ایران معتقد است وضعیت فعلی برای احمدی نژاد که گفته اند کمیته ای از طرف رهبری تشکیل شده، بیشتر از هشدار بوده و یک پرونده سازی است که در صورتی که لازم شد طرح شود. این یک قدم بیشتر از هشدار است. وقتی که رفتند به خانهاش و گفتند اگر قهر را پایان ندهی، عزلات در مجلس طرح میشود، آن هشدار بود. اما دیگر حالا وارد مرحله عمل شدهاند.
بنی صدر پیرامون آینده نزدیک و آیندۀ این نزاع نیز می گوید "نزاع بر سر قدرت دینامیک خودش را دارد. چنانچه آقای خامنهای گفت با هم دعوا نکنید، ولی حالا خود او دارد در دعوا نقش اول را بازی میکند. دینامیک خودش را دارد. بسته به اینکه همه چیز بستگی دارد به احمدینژاد. اگر بخواهد که بینقش شود، ممکن است بگذارند تا آخر دوره بماند. اگر نه، نخواهد بینقش شود، به قول مهدوی کنی ممکن است که انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات مجلس با هم انجام گیرد. یعنی حتی تا اسفند امسال هم نماند.
0 comments:
ارسال یک نظر