عضو فراكسیون اكثریت مجلس با انتقاد از مستثنی شدن نمایندگان لیسانس مجلس هشتم از داشتن فوق لیسانس برای كاندیداتوری در انتخابات گفت: بعد از تصویب قانون الزامی شدن داشتن فوقلیسانس برای ورود به مجلس، نمایندگان لیسانس فعلی به تكاپوی گرفتن فوق لیسانس افتادند و دانشجو شدند.
محمد كرمی راد نماینده كرمانشاه در مجلس در گفت وگو با جهان با اشاره به مستثنی شدن نمایندگان لیسانس مجلس هشتم از قانون مصوب این مجلس مبنی بر داشتن فوق لیسانس برای كاندیدا توری در انتخابات مجلس نهم گفت: متاسفانه برخی نمایندگان بجای پیگیری مشكلات مردم به فكر حل مساله و مشكل خود هستند تا بتوانند با دور زدن قانون، در انتخابات كاندیدا شوند.
وی افزود: وقتی نمایندگان در سال گذشته با تغییر قانون انتخابات، فوق لیسانس را حداقل مدرك برای ثبت نام در انتخابات مجلس تصویب كردند، نمی دانستند كه خودشان با داشتن لیسانس نمی توانند كاندیدا شوند و به همین دلیل سعی كردند تا با تبصره و تفسیر و تغییر قانون، خود را مستثنی كنند.
عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از مستثنی شدن نمایندگان از این قانون، گفت: البته ما معتقدیم كه فردی كه لیسانس داشته و چند سال دارای مدیریت بوده، می تواند در مجلس موثر باشد و نباید حداقل مدرك را فوق لیسانس قرار می دادند چرا كه ممكن است با این قانون میزان مشاركت مردم در انتخابات كاهش یابد.
كرمی راد اظهار داشت: بعد از آنكه این قانون در مجلس مصوب شد، برخی از نمایندگان فعلی به فكر گرفتن مدرك فوق لیسانس افتادند و از ترم گذشته دانشجوی فوق لیسانس در دانشگاه های آزاد از جمله دانشگاه آزاد رودهن شدند.
وی تصریح كرد: این كارها در شان مجلس نیست و مردم را نسبت به مجلس و نمایندگان بد بین می كند. وقتی قانون مصوب شد كه حداقل مدرك فوق لیسانس است دیگر نباید نمایندگانی كه لیسانس دارند، خود را از این قانون مستثی كنند.
گفتنی است نمایندگان مجلس در سال گذشته قانون انتخابات مجلس را تغییر داده و فوق لیسانس را شرط الزامی برای كاندیدا شدن در انتخابات ذكر كردند.
بر اساس مصوبه مجلس مدرك كارشناسی با یك دوره نمایندگی مجلس، معادل كارشناسی ارشد به شمار میرود. اما تفسیر وزارت كشور از این مصوبه این بود كه چون دوره نمایندگی نمایندگان مجلس هشتم در زمان ثبت نام به پایان نرسیده، پس آنها مشمول این قانون نمیشوند و با مدرك لیسانس نمیتوانند نامزد انتخابات مجلس نهم شوند. درنهایت نمایندگان این مصوبه را به نفع خود تفسیر كرده و مصوب كردند حضور در بخشی از یك دوره مجلس، معادل یك دوره حضور در مجلس محسوب میشود.
0 comments:
ارسال یک نظر