واکنش دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی به بیانیه اخیر شورای همکاری خلیج فارس

جــرس: در واکنش به بیانیۀ شدیداللحن روز سه شنبۀ شورای همکاری خلیج فارس، جمهوری اسلامی این بيانيه را مردود شمرده و خاطرنشان کرد این اقدام "تلاشی برای انحراف افکار عمومی از اقدامات نظامی" و همچنین "بحران سازی برخی کشورهای منطقه در مواجهه با مطالبات مشروع مردمی" است.


بیانیه شورای همکاری خلیج فارس که در نشست روز سه شنبه آنها در عربستان سعودی انتشار یافت، مجددا جمهوری اسلامی را به "توطئه علیه امنیت ملی" این کشورها و "ایجاد اختلافات فرقه ای" میان شهروندان آنها متهم کرده و با ابراز نگرانی از برنامه هسته ای ایران، گفته است که ایران باید با جامعه بین المللی همکاری کند.


وزیران عضو شورای همكاری خلیج فارس همچنین در بیانیه‌ خود، بر اهمیت به كارگیری تمامی ابزار‌های لازم برای برقراری امنیت و ثبات در كشور‌های منطقه تاكید كردند.


به گزارش تارنمای انتخاب، این بیانیه که در یكصد و دهمین نشست وزیران این شورا به ریاست وزیر امور خارجه امارات متحده عربی صادر شده، همچنین از لزوم برقراری امنیت و ثبات واهمیت مبارزه با تروریسم سخن گفته است.


بر اساس این گزارش، شورای همكاری خلیج فارس بار دیگر در این بیانیه ادعای دخالت ایران در امور داخلی كشور‌های عضو شورای همكاری خلیج فارس را مطرح كرده است.


گفتنی است از زمان بالا گرفتن بحران‌ها در خاورمیانه به دنبال خیزش‌های مردمی در زمستان گذشته، شورای همكاری خلیج فارس در بیانیه‌های متعددی ایران را به دخالت در امور داخلی كشو‌ر‌های عضو این شورا متهم كرده و حتی به سازمان ملل نیز شكایت كرده است. اما تهران تمامی این اتهامات را رد كرده و آمریكا و اسرائیل و اخیرا عربستان سعودی را به دخالت در امور كشور‌های منطقه متهم می‌كند.


ایران به خصوص در مورد بحران در بحرین، عربستان سعودی را به دخالت در این كشور متهم می‌كند و این در حالی است كه غرب و اعراب ادعای دخالت ایران در امور سوریه را مطرح می‌كنند. ادعایی كه اخیرا هیلاری كلینتون، وزیر امور خارجه آمریكا نیز آن را تكرار كرده است.


در بیانیه شورای همكاری خلیج فارس آمده است كه دخالت جمهوری اسلامی در امور كشور‌های منطقه مغایر با حسن همجواری بوده و به بهبود روابط ایران با كشور‌های منطقه كمك نمی‌كند. همانگونه كه پیش بینی می‌شد، بهار عرب بر مواضع این كشور‌ها در قبال فعالیت‌های هسته‌ای ایران نیز تاثیر شگرفی داشته است.


به طوری كه پس از مدت‌ها سكوت و محافظه‌كاری كشور‌های عضو شورای همكاری خلیج فارس در این بیانیه نگرانی عمیق خود را در مورد فعالیت های هسته‌ای ایران ابراز كرده و موضوع ایجاد خاورمیانه بدون تسلیحات هسته‌ای و تسلیحات كشتار جمعی را مطرح كرده‌اند.


همچنین در این بیانیه از تلاش آمریكا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان به منظور حل مساله هسته‌ای ایران قدردانی ابراز امیدواری شده است كه این تلاش‌ها به نتیجه برسد.

واکنش وزارت خارجه
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روزچهارشنبه بیست و پنجم خرداد، بیانیۀ مذکور را "ادعاهای تکراری و اتهامات کذب و مردود" ذکر کرد.


رامین مهمان پرست این امر را اقدامی در جهت انحراف افکار عمومی جامعه بین المللی از اقدامات نظامی گرایانه و بحران ساز برخی کشورهای منطقه در مواجهه با مطالبات مشروع و حقوق ملت های خود و مداخله در امور کشورهای همسایه توصیف کرد.

0 comments:

ارسال یک نظر