بیانیه مشترک مطبوعاتی فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) با ابراز نگرانی از پیامدهای ناپدیدشدن چهار تن از رهبران جنبش اعتراضی مردم ایران، میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسرانشان زهرا رهنورد و فاطمه کروبی، خطاب به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داده و خاطرنشان کردند که در حال انجام اقداماتی برای طرح شکایت نزد گروه تحقیق سازمان ملل هستند.
به گزارش تارنمای اطلاع رسانی این دو سازمان حقوق بشری، در بیانیه مشترک مطبوعاتی فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، که روز پنجشنبه دوازدهم اسفند ماه- سوم مارس صادر شده، با شرح آنچه طی هفته های گذشته بوقوع پیوسته، آمده است:
امروز دو تن از مقامات قضایی، یعنی دادستان کل و سخنگوی قوه قضاییه، غلامحسین محسنی اژه ای، و دادستان تهران، عباس جعفری دولت آبادی، بازداشت این چهار نفر را تکذیب کردند و ادعا کردند که آنها در خانه هایشان هستند. از طرف دیگر، فرزندان آقای موسوی و خانم رهنورد و پسر آقای کروبی و خانم کروبی اعلام کرده اند که ده ها مامور امنیتی در روز دوشنبه 9 اسفند 1389 این چهار نفر را از خانه هایشان به محل نامعلومی منتقل کرده اند. گزارش های غیررسمی حاکی است که آنها در زندانی در اختیار سپاه پاسداران به سر می برند.
فرزندان آقای موسوی از روز 27 بهمن 1389 ـ در پی اعتراض های خیابانی 25 بهمن ـ هیچ تماسی با پدر و مادر خود نداشته اند و از آن روز امکان هیچ گونه تماسی با آنها وجود نداشته است. به علاوه به گفته یکی از پسران آقای کروبی، در روز 9 اسفند 1389 در حدود 30 مامور امنیتی به خانه آقای کروبی و خانم کروبی حمله کرده و آنها را با خود برده اند. یکی دیگر از پسران آقای کروبی دستگیر شده و گویا در زندان اوین به سر می برد. از روز 9 اسفند تمام تماس ها با آقای کروبی و خانم کروبی قطع شده است.
در روز سه شنبه 10 اسفند، صدهاهزار نفر از مردم ایران در شهرهای مختلف، از جمله تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، رشت و دیگر شهرها، علیه سرکوب ادامه دار و محرومیت از حقوق اساسی تجمع، تشکل و بیان به تظاهرات پرداختند و خواهان پایان یافتن دیکتاتوری و آزادی چهار رهبر مخالف شدند. حکومت یک بار دیگر با استفاده از نیروهای رسمی امنیتی مثل نیروی انتظامی، نیروهای ضد شورش، پاسداران و نیز نیروی شبه نظامی لباس شخصی بسیج به تیراندازی، پرتاب گاز اشک آور و گلوله های رنگی، و حمله با باتوم به سوی معترضان پرداخت و نیز با گلوله های ساچمه ای به سوی آنها شلیک کرد که در نتیجه آن بسیاری از معترضان مجروح شدند. بنا به گزارش ها صدها نفر در شهرهای مختلف دستگیر شده اند.
عبدالکریم لاهیجی، نایب رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، گفت: "ماه هاست که نیروهای امنیتی خانه های این چهار رهبر مخالف را محاصره کرده و تمام تماس های آنها را زیر نظر داشته اند. حال آنها ناپدید شده اند. ناپدید شدن آنها مصداق آشکار ناپدید شدن قهری یا ناخواسته است. دولتمردان ایران مسؤول حفظ جان آنها هستند. ما این موضوع را به گروه تحقیق سازمان ملل برای ناپدیدشدن های قهری یا ناخواسته (UNWGEID) اطلاع داده و شکایتی در این باره نزد این گروه طرح خواهیم کرد. سرکوب ادامه دار معترضان مسالمت جو و ناپدید شدن ها در جمهوری اسلامی باید جامعه بین المللی را متقاعد کند که قطعنامه قاطعی در شورای حقوق بشر سازمان ملل به تصویب برساند و گزارشگر ویژه ای برای حقوق بشر در ایران منصوب نماید.
در عین حال ما خوشبین هستیم که اتحادیه اروپا در مورد لیست ناقضان حقوق بشر که در اواسط ماه فوریه 2011 در اختیار آن گذاشتیم، از طریق مسدود کردن دارایی های آنها، برقراری ممنوعیت صدور ویزا برای آنها و نیز تصریح دوباره منع دیدار دولتمردان اروپایی از ایران اقدام خواهد کرد."
0 comments:
ارسال یک نظر