آيت‌الله لاريجانی: نظارت بر رهبری در قانون اساسی وجود ندارد

آيت‌الله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضائيه ايران گفته است «نظارت بر رهبری» در قانون اساسی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، لاريجانی يکشنبه ۱۵ اسفند در جلسه مسئولان قضايی گفت: «مجلس خبرگان رهبری با توجه به مفاد اصول هفتم و هشتم و يکصد و يازدهم قانون اساسی دارای وظايف و اختيارات خاصی از جمله تشخيص وجود صفات ضروری در رهبری و بقای آن است ولی تعبير نظارت بر رهبری در قانون اساسی وجود ندارد.»
اين عضو هيأت رئيسه مجلس خبرگان رهبری افزود: «مجلس خبرگان رهبری به همين مقدار که در قانون اساسی مطرح است، وظيفه بسيار سنگينی بر عهده دارد و به همين جهت در اجلاسيه‌های مختلف نسبت به مسائل متعدد کشور بحث و بررسی می‌کند و گزارش آن را در پايان به عرض مقام معظم رهبری می‌رسانند.»
با اين حال برخی از اعضای مجلس خبرگان، خواهان نظارت بر عملکرد آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران هستند.
آيت‌الله علی محمد دستغيب از مراجع تقليد منتقد حکومت و عضو مجلس خبرگان هفته گذشته طی نامه‌ای سرگشاده نوشت: «اعضای مجلس خبرگان...مکلف هستند ناظر بر اعمال رهبر جمهوری اسلامی ايران باشند و هر نوع خلاف شرعی (که در ) زير مجموعه انجام گيرد، لازم است تذکر دهند.»
انتخاب رهبر در ايران و نظارت بر کار وی، بر عهده مجلس خبرگان رهبری است. با اين حال مخالفان می‌گويند که مجلس خبرگان رهبری به جای نظارت بر کار رهبر، تحت فرمان وی است.
آيت‌الله دستغيب شهریور ماه سال‌ جاری نیز در «اعتراض به روند حاکم بر مجلس خبرگان» از حضور در نشست خبرگان خودداری کرده بود.
آيت‌الله دستغيب، شنبه ٢٠ شهريور ٨٩ با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به اعضای مجلس خبرگان رهبری از آن‌ها خواست تا از «بحث‌های انحرافی» در اين مجلس دست بردارند و به خواسته‌های ملت ايران توجه کنند.
نشست مجلس خبرگان رهبری دو بار در سال برگزار می‌شود. سه‌شنبه ۱۷ اسفند جاری نيز دومين نشست خبرگان رهبری در سال جاری برای انتخاب اعضای هيأت رئيسه برگزار می‌شود.
هم‌اکنون اکبر هاشمی رفسنجانی، احمد خاتمی، محمد يزدی، صادق لاريجانی، محمود هاشمی شاهرودی و ابراهيم رئيسی شش عضو هيأت رئيسه مجلس خبرگان رهبری هستند.
مخالفان اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس کنونی مجلس خبرگان رهبری می‌گویند که وی در انتخابات ریاست خبرگان «حذف» می‌شود.
حامیان حکومت ایران از آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز به عنوان کاندیدای ریاست خبرگان رهبری نام می‌برند. به گفته مخالفان هاشمی رفسنجانی، مهدوی کنی با «آرای بالا» رئیس مجلس خبرگان خواهد شد.
هاشمی رفسنجانی نیز پیش‌تر گفته بود در انتخابات هیأت رئیسه مجلس خبرگان شرکت می‌کند.

0 comments:

ارسال یک نظر