در آخرین خبرهای دانشگاهها پیرامون بازنشستگی های اجباری اساتید دانشگاه، دکتر سید حسین سیفزاده "استاد برتر" روابط بین الملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، عصر روز دوشنبه با ابلاغ مستقیم آموزش به طور قطعی و اجباری از دانشگاه تهران بازنشسته شد.
یکی از دانشجویان این استاد دانشگاه درباره عکسالعمل سیفزاده در برابر این حکم به جرس میگوید: استاد همیشه تاکید دارد که نمیخواهد باعث بحثهای سیاسی شود. به همین خاطر زمانی که بحث اخراج وی پیش آمد، خود او پیش رئیس دانشگاه رفت و تقاضای بازنشستگی کرد.سیفزاده علت برکناریاش را "حساسیت" رئیس دانشگاه به وی میداند و اتهامهایی که به او وارد میشود را عجیب و غیرقابل تصور میداند.
گفته میشود پرونده قطوری علیه این استاد از سوی حراست دانشگاه تهران برای اخراج وی تنظیم شده که شامل عکسهایی از این استاد در محیط دانشگاه و مجموعه کامل ضبط شده از صدای وی در هنگام تدرس در کلاسهای مختلف است که ضبط و جمعآوری این اطلاعات توسط عوامل نیروهای حراست و بسیج دانشجویی دانشکده صورت گرفته است.
دانشجوی این استاد روابط بینالملل، همچنین میگوید که سیفزاده "نگاهی اخلاقی" دارد و همواره تاکید میکند که "این حذف کردنها را دوست ندارم."
وی به نقل از استادش ادامه میدهد: دکتر سیفزاده همیشه میگوید که نمیخواهد کسی که او را اذیت میکند، اذیت شود و با دعوا و ایجاد تنش مخالف است. اما همواره از این که آقایان نقد را با دشمنی اشتباه میگیرند ناراحت است و همیشه به دانشجویاناش گوشزد میکند که "نقد دشمنی نیست."
این دانشجوی دانشگاه تهران، دربارهی برنامهی "استاد برتر" ارتباط بینالملل پس از بازنشستگی از دانشگاه تهران میگوید: او قصد دارد به تدریس ادامه دهد و میگوید که معلمی را در دانشگاه آزاد یا هر جای دیگری پی خواهد گرفت.
سید حسین سیفزاده دارای مدرک دکتراى علوم سیاسى از دانشگاه سانتاباربارا کالیفرنیا و فوق دکتراى علوم سیاسى از دانشگاه هاروارد است. وی تا کنون 22 کتاب تالیف و 172 مقاله فارسی – انگلیسی به رشته تحریر در آورده است.
نامه سرگشاده جمعی از دانشجویان در خصوص اخراج دکتر سیف زاده
بازنشستگی اجباری این استاد، مخالفتهای بسیاری را از سوی دانشجویان به همراه داشته است. در پی انتشار خبر اخراج دکتر سید حسین سیفزاده استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران جمعی از دانشجویان نامهای سرگشاده را خطاب به فرهاد رهبر ریاست دانشگاه تهران منتشر کردند.
دانشجویان در بخشی از این نامه آوردهاند: با توجه به شواهد موجود به نظر می آید اخراج دکتر سیفزاده که ماهها توسط همین گروه تحت فشار و اذیت قرار میگرفت و اخبار مختلفی در این خصوص در سایتهای اینترنتی انتشار یافته در همین راستا باشد. لذا ما جمعی از دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی از حضرت عالی استدعا داریم تا ضمن جلوگیری از اخراج این استاد برجسته با تغییر ساختار مدیریت دانشکده از ادامه فعالیت این گروه متحجر جلوگیری به عمل آورید.
متن این نامه که نسخهای از آن در اختیار جرس قرار گرفته است به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر فرهاد رهبر، ریاست محترم دانشگاه تهران؛
متأسفانه روز دوشنبه هفته جاری با خبر شدیم که دکتر سید حسین سیف زاده استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با حکم مستقیم حضرت عالی بازنشسته شده اند و نکته جالب آن است که این بازنشستگی در حالی صورت می پذیرد که تعداد بسیاری از دانشجویان این دانشکده با ایشان در ترم جاری واحد درسی داشته اند. بر هیچ یک از اساتید و دانشجویان این دانشکده پوشیده نیست که این حکم بازنشستگی، پوششی رسمی برای اخراج این استاد منتقد می باشد. جالب است که مدیران این دانشکده با بیرون راندن افرادی چون دکتر سیف زاده و دکتر حسین بشیریه و دهها استاد مطرح دیگر که هر یک ذخیره ای ارزشمند در علوم انسانی می باشند اقدام به دعوت از افرادی چون حسین الله کرم و افرادی هم طیف فکری خود برای تدریس در این دانشکده می نمایند که این افراد فاقد حداقل سواد علمی در علوم سیاسی و حقوق می باشند.
لازم است به اطلاع حضرت عالی برسانیم که متأسفانه شاکله فعلی مدیریت دانشکده به دست افراد نالایقی افتاده است که در چند ماه گذشته در راستای افکار متحجرانه خود دست به افعالی زده اند که نتایج آن جز بدبین نمودن دانشجویان نسبت به مسائل دینی و همچنین افول سطح علمی دانشکده فایده دیگری در بر نداشته و نخواهد داشت که به عنوان مثال در این خصوص چند مورد را ذکر می نمائیم:
جمع آوری صندلی های محوطه داخل دانشکده به بهانه جلوگیری از اختلاط دانشجویان دختر و پسر ، تخریب بوفه قدیمی دانشکده و انتقال آن به دو فضای کاملا مجزا و بسته به همین منظور، گرفتن تعهد کتبی از 7 الی 8 نفر از کارمندان دانشکده برای ادای فریضه نماز ، تهدید مداوم اساتید منتقد توسط برخی دانشجویان حامی دولت با ضبط صدای اساتید در هنگام تدریس در کلاس درس با پشتیبانی مدیران دانشکده ، ورود نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه به دانشکده و مورداً دستگیری دانشجویان در ایام تجمعات اعتراض آمیز اخیر ، تهدید مداوم اعضای انجمن اسلامی و دانشجویان منتقد دولت در دانشکده ، تحت فشار قرار دادن اساتید منتقد از هر جهت و تنگ نمودن عرصه برای حضور آنان در دانشکده ....
با توجه به شواهد موجود به نظر می آید اخراج دکتر سیف زاده که ماهها توسط همین گروه تحت فشار و اذیت قرار می گرفت و اخبار مختلفی در این خصوص در سایت های اینترنتی انتشار یافته در همین راستا باشد. لذا ما جمعی از دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی از حضرت عالی استدعا داریم تا ضمن جلوگیری از اخراج این استاد برجسته با تغییر ساختار مدیریت دانشکده از ادامه فعالیت این گروه متحجر جلوگیری به عمل آورید.
جمعی از دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
18 اسفند ماه 1389
0 comments:
ارسال یک نظر