اعتراضات امروز لیبی دست کم شش کشته بر جای گذاشت

دعوت های اینترنتی علیه حکومت قذافی، هزاران نفر را به خیابان ها کشاند 

در حالیکه مردم معترض و مخالفان حکومت لیبی از روزهای گذشته فعالیت‌های خود را در سایت های اجتماعی از جمله فیس بوک برای سازماندهی تظاهرات آغاز کرده و بعد از ظهر پنجشنبه (امروز) ۲۸ بهمن را "روز خشم" اعلام کرده بودند، رسانه ای خبری از درگیری شدید میان ماموران گارد ضد شورش و معترضان خبر داده و همزمان تلویزیون های جهان تصاویر کشته شدن شش نفر در شهر‌های بیضا و بنغازی را مخابره کردند. 


به گزارش خبرگزاری فرانسه، جمعیت زیادی از مخالفان حکومت دیکتاتوری مادام العمر معمر قذافی، عصر پنجشنبه دعوت گروه‌ها و سازمان‌های مخالف حکومت در اقدام به برپایی تظاهراتِ "روز خشم" را پذیرفته و در شهر‌های مختلف این کشور اقدام به تجمعات اعتراضی و راهپیمایی کردند.


بر اساس آخرین گزارش‌های رسیده در تظاهرات مسالمت‌آمیز امروز، نیروهای امنیتی لیبی اقدام به شلیک گلوله‌های واقعی و استفاده از گاز اشک‌آور برای متفرق ساختن جمعیت مخالفان دولت کردند و آنها را بشدت مورد ضرب و شتم قرار دادند.


منابع خبری مخالفان و برخی سازمان‌های غیر دولتی گزارش دادند در درگیری‌های امروز مردم شهر بیضا در شرق لیبی با نیروهای امنیتی ضد شورش دست کم چهار نفر جان خود را از دست دادند و صدها تن زخمی شدند.


همچنین تظاهرات مسالمت آمیز مردم در شهر بنغازی، دومین شهر لیبی نیز با مداخله نیرو‌های پلیس به خشونت انجامید که در جریان این درگیری‌ها دو نفر کشته و دهها تن زخمی شدند.


بر اساس این گزارش، جمعیت تظاهرات‌کنندگان که بیشتر آنان جوان بودند، از روز سه‌شنبه هفته اخیر، در پی دستگیری «فتحی تربل»، وبلاگ نویس، فعال اینترنتی و کنشگر حقوق بشری، اعتراضات خود را به حکومت دیکتاتوری ۴٢ ساله قذافی در لیبی آغاز کردند.


بر اساس گزارش الجزیره، دو نفر از شهروندان لیبی نیز، شامگاه چهارشنبه در جریان درگیری‌ها در شهر بیضا توسط نیرو‌های امنیتی کشته شده بودند.


تصاویر تلویزیونی از درگیری‌های امروز نشان می دهد نیروهای امنیتی بدون هیچ ملاحظه‌ای به سمت جمعیت معترضان گلوله واقعی شلیک و از فشار آب قوی برای متفرق ساختن آنها استفاده می‌کنند.


گزارش‌های رسیده حاکی از آن است که برخی از طرفداران قذافی نیز با برپایی تظاهراتی در مرکز شهر "تریپلی" پایتخت لیبی حمایت خود را از سیاست‌های دیکتاتور کشورشان اعلام کردند.


گروه‌های حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی با محکوم کردن سرکوب مردم در لیبی خواستار اعطای آزادی‌هایی از سوی دولت این کشور به مردم شدند.


گفتنی است اعتراضات آزادیخواهانۀ مردم منطقه، طی دو روز اخیر به لیبی و بحرین کشیده شده و همزمان در لیبی، در یمن نیز تعدادی از مخالفین کشته و زخمی شده اند. 


معمر قذافی، رهبر لیبی، که بیش از ۴۰ سال است در راس حکومت این کشور قرار دارد، برای جلوگیری از افزایش تنش در لیبی، با یک فعال و روزنامه نگار لیبیایی که چند روز پیش تهدید کرده بود در اعتراض به اوضاع سیاسی و اقتصادی در این کشور دست به خودسوزی می زند، دیدار کرده بود، اما مخالفین و رهبران معترضان، این اقدامات را نمایشی و با هدف نادیده گرفتن اعتراضات ارزیابی کرده اند.


گفتنی است مخالفان حکومت لیبی، همانند تونس و مصر، خواستار کناره گیری سرهنگ معمر قذافی از قدرت می باشند.


در همین زمینه یک تحلیلگر عرب در گفتگو با سی ان ان گفته است "رویدادهای مصر و تونس برای رهبر لیبی درس بزرگی به همراه داشت و آن اینکه او دیگر به فکر جانشینی پسر خود نیست و این خودش دستاورد بزرگی است. "
بر اساس این گزارش، اشور شمس درباره تحولات لیبی گفته است اصولا مردم لیبی مخالف حکومت قذافی هستند اما تا کنون نتوانسته بودند این مخالفت خود را به این گستردگی نشان دهند و عمال حکومت همیشه صدای مردم را در نطفه خفه می کردند."


این تحلیل گر خاورمیانه همچنین به موضوعی مشابه کشورهای دیگر منطقه اشاره کرده و گفته است "اصولا رژیم قذافی در سازماندهی راهپیمایی در حمایت از خود بسیار حرفه ای عمل کرده است. در واقع هواداران حکومت همیشه تلاش کرده اند تا با برگزاری راهپیمایی دولتی و تحت پوشش امنیتی و تبلیغاتی حکومت، ابتکار عمل را از تظاهرکنندگان مخالف دولت بگیرند.
وی درباره جانشینی قذافی هم گفت پیش از این همیشه صحبت از قرار گرفتن پسر قذافی به جای او بوده است اما به نظر می رسد با توجه به تحولات اخیر در کشورهای منطقه و خود لیبی این طرح به کلی کنار گذاشته شده است.

 

0 comments:

ارسال یک نظر