دعوت ایران از وزیرخارجه آلمان برای حل پرونده دو روزنامه نگار آلمانی

در حالیکه پیش از این مقامات قضایی جمهوری اسلامی دو آلمانیِ بازداشتی در ایران را بعنوان خبرنگار معرفی نمی کردند، روز شنبه سرپرست وزارت خارجه ایران طی گفتگو با نشریه آلمانی اشپیگل اعلام کرد "اگر سردبیر دو خبرنگار آلمانی بازداشت شده در تبریزاز ایران معذرت بخواهد، این امر می‌تواند به حل پرونده این دو شهروند آلمانی کمک کند."


اذعان به روزنامه نگار بودنِ این دو آلمانی که ماههاست به اتهام تهیه گزارش پیرامون سکینه محمدی در زندان تبریز به سر می برند، در حالیست که پیش از این مالک اژدر شریفی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی، در جمع خبرنگاران گفته بود "جرم جاسوسی دو تبعه آلمانی که با هدف جو‌سازی و جاسوسی در ایران حاضر شده بودند محرز و ثابت شده است . همچنین غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور اظهار نظر کرده بود که این دو آلمانی از نام خبرنگار سوءاستفاده کرده و با خانواده سکینه آشتیانی ارتباط برقرار کرده بودند و با توجه به ارتباطاتی که با جریان‌های معاند خارج از کشور داشتند، در ایران دنبال اهداف خاصی بودند که به محض اثبات این موضوع دستگیر شدند و هم اکنون نیز در بازداشت به سر می‌برند. محسنی‌اژه‌ای ادعا کرده بود: این دو تبعه آلمانی خود نیز به کار خلافشان اذعان و اعلام کرده‌اند که استفاده از عنوان جعلی خبرنگار کار خلافی بوده است.


به گزارش آسوشیتدپرس، علی اکبر صالحی سرپرست وزارت خارجه ایران روز شنبه ۱٨ دی ماه هم‌چنین از وزیر خارجه آلمان دعوت کرد تا به تهران بیاید تا در این رابطه و در موارد دیگر گفت‌وگو کند.


بر اساس این گزارش مؤسسه انتشارات بیلد آم زونتاگ در این مورد گفته است "سردبیران این روزنامه حاضرند در تهران یا جایی دیگر با وزیر خارجه ایران دیدار کنند تا در مورد همه مسائل مربوط صحبت کرده و آزادی این دو روزنامه‌نگار را تضمین کنند."


گفتنی است "مارکوس آلفرد رودلف هلویگ" و "ینس آندرئاس کخ"، دو خبرنگار نشریه آلمانی بیلد آم زونتاگ، روز ۱۸ مهرماه در حال مصاحبه با پسر سکینه محمدی آشتیانی، زن محکوم به سنگسار، به اتهام فعالیت روزنامه‌نگاری بدون مجوز، در تبریز بازداشت شدند.


علی‌اکبر صالحی در مصاحبه با مجله آلمانی اشپیگل که روز شنبه منتشر شده گفت که وزارت خارجه ایران در تلاش است تا موانعی که به تأخیر و پیچیده شدن روند دادرسی این دو شهروند آلمانی می‌انجامد را رفع کند.


وی در این مصاحبه افزود: "اگر ناشر و سردبیر روزنامه بپذیرند که اشتباه کرده‌اند و از این کار معذرت بخواهند، این می‌تواند به پرونده کمک کند."


به گزارش خبرگزاری فرانسه، مسئولان شرکت اکسل اشپرینگر، ناشر روزنامه «بیلد آم زونتاگ» در بیانیه‌ای در واکنش به اظهارات علی‌اکبر صالحی گفتند که "این اظهارات باعث امیدوار شدن ما به بازگشت سریع دو خبرنگارمان شد." این شرکت هم‌چنین اعلام کرد که سردبیرهای این روزنامه در این خصوص اعلام آمادگی کرده‌اند تا با وزیر خارجه ایران دیدار کنند.


علی‌اکبر صالحی با این حال به مقام‌های آلمان هشدار داد که در ارتباط با اظهارات اخیر سکینه محمدی آشتیانی در خصوص تصمیم وی برای شکایت از دو خبرنگار آلمانی، از ابراز واکنش خودداری کنند.


وی گفت: "از سخنان و تفسیرهای توهین‌آمیز خودداری کنید. ما برای حل و فصل سریع این پرونده داریم نهایت کوشش را می‌کنیم."


سرپرست وزارت خارجه ایران افزود که اگر پرونده در دست او بود بلافاصله حل می‌شد اما اکنون تنها می‌تواند قول بدهد که روند دادرسی پرونده این دو فرد آلمانی به سرعت و به طور منصفانه پیش برود.


گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان، از مقام‌های جمهوری اسلامی به خاطر اعلام آمادگی برای یافتن راه حل سریع برای پرونده این دو فرد زندانی، تشکر کرده‌است. وی درباره اظهارات علی‌اکبر صالحی نیز گفته‌است که اعلام آمادگی او برای کمک به حل این مسئله نشانه‌ای مثبت است.


گیدو وستروله به روزنامه «بیلد آم زونتاگ» گفت: "تا وقتی که دو هموطن ما به خانه برنگشته‌اند از تلاش دست برنخواهم داشت."


علی‌اکبر صالحی در بخش دیگری از مصاحبه خود با «اشپیگل» گفت که در مورد پرونده این شهروند آلمانی، دست کم پنج تماس تلفنی با گیدو وستروله داشته‌است.

وی در ادامه از وزیر خارجه آلمان دعوت کرد تا به تهران بیاید و افزود: "ما باید در مورد همه چیز با احترام متقابل صحبت کنیم از جمله در مورد این مسئله."


گفتنی است رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه گذشته گفته بود: "جریانی در کشور آلمان هم تلاش می‌کند تا با ایجاد کارزار و آوردن شخصیت‌های مختلف در یک بیانیه برای آزادی این دو نفر به دستگاه قضایی ما فشار وارد کند."
 

0 comments:

ارسال یک نظر