در پی انتشار نام دکتر محمدجواد غلامرضا كاشی، در فهرست سخنرانان مراسم دولتیِ "همایش فلسفه"، این استاد فلسفه سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، خبر حضور خود در همایش مذکور را تكذیب كرد.
به گزارش منابع خبری جرس، این استاد فلسفۀ سیاسی تاكید كرده است، هرچند اسم وی بهعنوان یكی از سخنرانان این همایش در برنامه اعلام شده، اما ایشان مشاركتی در همایش مزبور نداشته است.
همزمان احسان نراقی، یکی از شرکت کنندگان در این همایش، پیرامون نحوه برگزاری آن گفت "خوب نبود، به نظرم همه منقلب بودند. کار یونسکو همه را به التهاب آورد و از یک خط طبیعی که داشت پیش می رفت خارجش کرد. مثل اتومبیلی که در جاده سنگلاخی بیافتد و دائما زیگزاگ حرکت کند که در نهایت به جایی نمی رسد."
همایش روز جهانی فلسفه در حالی از روز ٣۰ آبان تا دوم آذر در تهران برگزار شد كه سازمان جهانی «یونسكو» از حضور در این برنامه و همراهی با آن صرفنظر و كنارهگیری كرد و از سوی دیگر، حضور برخی شخصیتهای علمی مستقل و نزدیك به جریان اصلاحات، ازجمله محمد مجتهد شبستری، مقصود فراستخواه و سروش دباغ در این همایش، با پارهای نقدها در فضای عمومی همراه شد."
گفتنی است همایش فلسفه، از سی ام آبان در کتابخانه ملی تهران برگزار شد، که در پی کناره گیری سازمان سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) از این همایش، طیف وسیعی از اندیشمندان و فلاسفه شاخص ایرانی و بین المللی نیز، از حضور و شرکت در این کنفرانس خودداری کردند .
در واکنش به اعلام انصراف و کناره گیری یونسکو از کنگره مذکور، غلامعلی حداد عادل، رئیس این همایش ادعا کرده بود "كنارهگیری یونسكو از همایش «روز جهانی فلسفه» در تهران، بر این همایش تأثیر مثبت داشته و بعد از اینكه یونسكو اعلام كرد خودش را كنار كشیده است، تعداد اساتیدی كه برای آمدن به ایران داوطلب شدند، بیشتر شده است."
و در پی عدم حضور اندیشمندان سرشناس جهان در این کنگره، حداد عادل در آیین اختتامیه هشتمین كنگره خاطرنشان کرد " انصراف یونسكو از حضور در این كنگره به معنی تسلیم شدن این سازمان در برابر قدرت های سلطه گر است و امروز به تدریج به یك ابزار سیاسی در دست قدرت های جهان مبدل شده است."
در ادامه واکنش ها نسبت به تحریم همایش دولتیِ فلسفه توسط یونسکو، احسان نراقی، مورخ و جامعه شناس ایرانی که سالها پیش بعنوان "تنها ایرانی" معاونت یونسکو را بر عهده داشته، بعد از پذیرفتن دعوت دولت ایران و حضور در همایش، اقدام اخیر یونسکو را مورد انتقاد قرار داد.
وی طی مصاحبه ای با تارنمای خبرآنلاین، پیرامون همایش و نحوه برگزاری آن گفت "خوب نبود، به نظرم همه منقلب بودند. کار یونسکو همه را به التهاب آورد و از یک خط طبیعی که داشت پیش می رفت خارجش کرد. مثل اتومبیلی که در جاده سنگلاخی بیافتد و دائما زیگزاگ حرکت کند که در نهایت به جایی نمی رسد."
یونسکو کمتر از دو هفته مانده به برگزاری کنگره در ایران، با کناره گیری از همایشی که قرار بود طی روزهای ٣۰ آبان تا ٢ آذر در تهران برگزار شود، در سایت رسمی خود خاطرنشان کرد که دبیرکل آن سازمان به این نتیجه رسیده است که شرایط لازم برای تضمین سازماندهی موثر یک کنفرانس بینالمللی در ایران وجود ندارد و بهتر است این برنامه لغو و در مقر اصلی آن در شهر پاریس برگزار شود.
در واکنش به این انصراف که منابع خبری علت آن را "تقاضای اهالی جهانی فلسفه با هدف اعتراض به بازداشت گسترده دانشجویان در ایران و برگزاری مراسم به وسیله بخش افراطی جمهوری اسلامی" اعلام کرده بودند، دبیرخانه کنگرۀ تهران، طی بیانیهای از تصمیم یونسکو ابراز تأسف کرده و خاطرنشان ساخته بود که این تصمیم یونسکو، "با اصول و اهداف آن سازمان سازگاری ندارد و جمهوری اسلامی حق پیگیری این موضوع را برای خود محفوظ میداند."
0 comments:
ارسال یک نظر