وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری مهمترین مشکل بر سر راه اسلامی کردن دانشگاه ها را برخی اساتید دانست که فاقد جهان بینی اسلامی هستند.
کامران دانشجو با اشاره به فاصله از وضعيت ايدهآل دانشگاههاي اسلامي به خبرگزاری فارس گفت:اسلامي كردن دانشگاهها صرفاً به معناي ساخت مسجد و نمازخانه در دانشگاه، برگزاري دعاي كميل و يا جداسازي جنسيتي در كلاسهاي درس نخواهد بود، بلكه دانش و علوم بايد اسلامي شود.
وی به تشريح برنامههاي وزارت علوم در خصوص اسلامي كردن دانشگاهها پرداخت و اظهار داشت: كاملاً مشخص است كه اگر قرار است دانشگاههاي كشور به پيشرفت همهجانبه دست يابند، بايد فضاي اسلامي در دانشگاهها برقرار شود، اما قبل از پرداختن به اين موضوع بايد تعريف دقيقي از دانشگاه اسلامي وجود داشته باشد چون دانشگاه اسلامي يك ظاهر دارد و يك باطن، كه بايد به هر دوي اين موارد در كنار هم توجه شود.
دانشجو با بيان اينكه منظور اين است كه اگر در هر دانشگاه يك مسجد بسازيم، دانشگاههاي ما اسلامي نميشود، خاطرنشان كرد: هر چند كه اين نكته لازم است اما كافي نيست و بايد زيربناها را اصلاح كنيم، به نظر بنده مشكل كنوني ما اين است كه برخي اساتيد جهانبيني اسلامي را نميشناسند، به هر حال اساتيد، دانشجويان، كارمندان، كتب و محتواي دورس و همچنين محيط فيزيكي از اركان اساسي هر دانشگاهي به شمار ميروند كه بايد نگاه اسلامي را به صورت همزمان در همه اين موارد پيگيري كرد تا دانشگاه اسلامي به صورت كامل محقق شود.
وزير علوم در ادامه با اشاره به بحث اسلامي كردن دانشگاهها اضافه كرد: اين كار، مقولهاي زيربنايي است كه با توجه به اهداف اين طرح بايد از اساتيدي با جهانبيني اسلامي و اساتيدي كه نظام ولايت فقيه را قبول دارند، استفاده كرد، چون ما انسان را به صورت اسلامي تعريف ميكنيم و نميتوانيم براي تربيت اين انسان از ابزار غيراسلامي بهره بگيريم.
0 comments:
ارسال یک نظر