جـــرس: همزمان با افزایش ۵۹ میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا و تصمیم به اعزام سی هزار نیروی جدید به افغانستان، رئیس جمهور آمریکا، از تشکیل یک مرکز یا ستاد همآهنگی نظامی – اطلاعاتی در منطقه خبر داد، که یکی از وظائف آن به گفته او، "جلوگیری از ارسال سلاح از ایران برای نیروهای شورشی منطقه" می باشد.
رئیس جدید ستاد هماهنگی نظامی- اطلاعاتی آمریکا نیز خاطرنشان کرد "روزهای سختی برای ما در پیش است، اما بزودی از دشمنان خود جلو خواهیم افتاد و آنها شرایط بسیار بدی را تجربه خواهند کرد؛ ما اجازه تولید سلاح اتمی به ایران را نخواهیم داد."
به گزارش نیویورک تایمز، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، سه شنبه پنجم امرداد ماه، در یک کنفرانس خبری- نظامی، با اشاره به اسنادی که در ارتباط با جنگ افغانستان در کابل افشاء شده گفت " در حالی که درز اطلاعات نظامی حساس نگران کننده است، اما اسناد هیچ نوع اطلاعاتی که در استراتژی جنگی جدید او به آنها پرداخته نشده باشد، ارائه نمی دهد."
وی تاکید کرد اسنادی در این رابطه لو می رفته است؛ اما از این پس جلوی آن گرفته خواهد شد.
اوباما اعلام نکرد که این اسناد چگونه لو می رفته است اما ظاهرا اشاره اش به فساد مالی است که در دولت کرزای وجود دارد. فسادی که در اسناد فاش شده در سفارت امریکا نشان می دهد، نود نماینده مجلس افغانستان از ایران پول می گرفته اند.
اوباما در همین کنفرانس به نکته مهم دیگری اشاره کرد و آن،" تشکیل یک مرکز یا ستاد همآهنگی نظامی – اطلاعاتی در منطقه بود، که یکی از وظائف آن جلوگیری از ارسال سلاح از ایران برای نیروهای شورشی – طالبان و القاعده- در منطقه" است.
گفتنی است رئیس این ستاد، ژنرال میتس می باشد؛ که گفته است "روزهای سختی برای ما در پیش است، اما بزودی از دشمنان خود جلو خواهیم افتاد و آنها شرایط بسیار بدی را تجربه خواهند کرد. ما اجازه تولید سلاح اتمی به ایران را نخواهیم داد.
لازم به ذکر است سایت ویکی لیکس، یک سازمان غیردولتی، نود هزار سند نظامی سری را به روزنامه های نیویورک تایمز آمریکا، گاردین بریتانیا و مجله اشپیگل آلمان داده است. این اسناد، جزئیاتی از عملیات پنهانی جنگ در افغانستان را افشا می کند.
اسنادی که روز یکشنبه هفته اخیر در وب سایت ویکی لیکس منتشر شده، شش سال گذشته جنگ در افغانستان را در بر می گیرد، و جزییات تلفات ناشی از حملات نیروهای ائتلاف و این اتهام را که سازمان اطلاعات و امنیت پاکستان از برخی از گروه های شورشی در افغانستان حمایت می کند، شامل می شود. مقامات آمریکایی می گویند در این باره که چه کسی استاد محرمانه را در اختیار ویکی لیکز قرار داد تحقیق می کنند. یک مقام نظامی می گوید ممکن است "اگر نه هفته ها، روزها" طول بکشد تا معلوم شود اسناد منتشر شده در اینترنت چگونه می تواند بر زندگی سربازان آمریکایی و شریکان ائتلاف اثر بگذارد.
جولیان آسانگ بنیان گذار سایت ویکی لیکس می گوید بیش از ۹۱ هزار سند محرمانه در اختیار دارد، جزییات تلفات غیر نظامیان در جریان حملات نیروهای ائتلاف علیه طالبان از آن جمله است.
0 comments:
ارسال یک نظر