چند خبر از بی بی سی فارسی

کمیته حمایت از روزنامه نگاران: ایران رکورد دار روزنامه نگاران زندانی ایران رکورددار شمار روزنامه نگاران زندانی در جهان



یک سازمان دفاع از حقوق روزنامه نگاران، ایران را رکورددار شمار روزنامه نگاران زندانی در جهان معرفی کرده. کمیته حمایت از روزنامه نگاران، که مقر آن در نیویورک واقع است، در گزارشی در مورد شرایط کارکنان رسانه های همگانی در ایران گفته شمار روزنامه نگاران زندانی در این کشور حتی از چین هم بیشتر است.

یک سازمان دفاع از حقوق روزنامه نگاران در گزارشی، ایران را رکورددار شمار روزنامه نگاران زندانی در جهان معرفی کرده است.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران در گزارش خود در مورد شرایط دست اندرکاران رسانه های همگانی در ایران گفته است که در حال حاضر دست کم چهل و هفت روزنامه نگار در این کشور زندانی هستند و به این ترتیب شمار روزنامه نگاران محبوس در ایران از سال 1996 - چهارده سال پیش - تا کنون در هیچ کشور دیگری در جهان سابقه نداشته است.

براساس این گزارش، شمار روزنامه نگاران زندانی در ایران حتی از تعداد مشابه در جمهوری خلق چین، با نظام کمونیستی و جمعیت بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر، پیشی گرفته و برای جمهوری اسلامی رکوردی کم سابقه در این زمینه برجای گذاشته است.

در این گزارش آمده است که بسیاری از روزنامه نگاران بازداشتی بعد از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات ریاست جمهوری در ماه ژوئن سال جاری به زندان افتاده اند و تشکیلات حکومتی همچنان به اقدامات تهاجمی خود برای جلوگیری از فعالیت و دستگیری روزنامه نگاران مستقل و منتقد دولت ادامه می دهد.

در گزارش کمیته حمایت از روزنامه نگاران به نقل از مدیر اجرایی این سازمان آمده است که "سرکوب بی امان مطبوعات در ایران نشانه آن است که حکومت از ابراز دیدگاه های جدید و دسترسی مردم به اطلاعات و اخبار بیمناک است."

وی در مورد هدف از تهیه این گزارش گفته است که "هدف ما صرفا مستند کردن بیرحمی حکومت نیست بلکه گوشزد کردن این واقعیت به مقامات ایران است که جهان اقدامات آنان را زیر نظر دارد."

کمیته حمایت از روزنامه نگاران گزارش خود را بر اساس آمار و اطلاعات مربوط به بازداشت روزنامه نگاران در تاریخ اول فوریه سال جاری تهیه کرده و گفته است که این گزارش "تصویری مختصر" از اسامی و شرح حال کسانی است که در آن تاریخ در زندان بوده اند.

به گفته این کمیته، گزارش منتشر شده شامل اسامی بیش از پنجاه روزنامه نگار دیگری نمی شود که در خلال ماه های اخیر دستگیر و پس از مدتی، از حبس آزاد شده اند.

این گزارش می افزاید که "پنج تن از روزنامه نگارانی که در حال حاضر در زندان هستند قبل از آغاز دوره سرکوب روزنامه نگاران در سال جاری به زندان افتاده اند."

اتهامات بازداشتیان

کمیته حمایت از روزنامه نگاران گفته است که برخی از بازداشتیان از جمله روزنامه نگاران سرشناس در داخل و خارج ایران هستند که از آن جمله می توان به عماد الدین باقی، نویسنده و فعال حقوق بشر، ماشاء الله شمس الواعظین، روزنامه نگار و وکیل مدافع روزنامه نگاران و کسانی مانند محمد داوری، افشاگر آزار زندانیان کهریزک، و شیوا نظر آهاری، مدافع حقوق بشر که در طول هشت ماه گذشته دو بار به زندان افتاده، اشاره کرد.

در ادامه گزارش آمده است که در بسیاری از موارد، مقامات قضایی اتهامات مبهم ضد حکومتی مانند "تبلیغات علیه نظام"، اهانت به مسئولان و اخلال در نظم عمومی را علیه روزنامه نگاران بازداشتی عنوان کرده اند اما در اکثر موارد، دلیل و شرایط بازداشت در پرده ای از ابهام قرار دارد و رسما هیچ اتهامی علیه فرد بازداشتی وارد نشده است.

برخی از بزاداشت شدگان به دوره ها طویل حبس، شلاق، تبعید داخلی و ممنوعیت طولانی یا مادام العمر از نویسندگی و سایر فعالیت های مدنی و سیاسی محکوم شده اند و برای یک روزنامه نگار نیز حکم اعدام صادر شده و دو تن دیگر نیز با اتهاماتی مواجه هستند که در صورت محکومیت، در جمهوری اسلامی مجازات اعدام را در پی دارد.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران اعلام داشته است که "با توجه به تداوم سیاست سرکوب توسط دولت ایران،" این کمیته به بررسی ماهانه شرایط روزنامه نگاران زندانی در ایران ادامه می دهد هر چند در شرایط عادی، معمولا به انتشار تنها یک گزارش سالانه در سطح جهانی اکتفا می کرده است.

در این گزارش، آمده است که "ایران در حال حاضر، با فاصله ای عظیم، مقام اول جهان به عنوان زندانبان روزنامه نگاران را به خود اختصاص داده و چین، با بیست و چهار روزنامه نگار زندانی، در رده دوم قرار می گیرد."

در ادامه این گزارش، اسامی و شرح حال تعدادی از روزنامه نگاران بازداشتی چاپ شده و در ضمیمه آن، یک فیلم ویدیوئی از مصاحبه یاسون آتاناسیادیس، روزنامه نگار یونانی در دسترس قرار دارد.

این خبرنگار در جریان گردآوری خبر در ایران بازداشت شد و بیست روز را در زندان گذراند و در این مصاحبه، تجربه خود را از این دوره بیان می کند.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران یک سازمان غیر انتفاعی است که برای پیگیری و برانگیختن واکنش جهانی علیه برخورد خشونت آمیز و سلب حقوق روزنامه نگاران در نقاط مختلف ایجاد شده و فعالیت آن شامل تهیه گزارش در مورد شرایط رروزنامه نگاران به خصوص در نقاطی است که اطلاعات مربوط به آنها به سادگی در دسترس افکار عمومی قرار نمی گیرد.

این سازمان در سال 1981 توسط گروهی از روزنامه نگاران خارجی که در ایالات متحده فعالیت داشتند تاسیس شد و مقر آن در شهر نیویورک واقع است.

اتحادیه اروپا: ایران اعدام ها را متوقف کند

اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای از ایران خواسته است هر چه سریعتر اجرای احکام اعدام زندانیان را صرفنظر از جرایم آنها متوقف کند.

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا روز جمعه در این بیانیه اظهار داشت مقام های ایران روز دوم فوریه اعلام کردند نه نفر در دادگاه های دسته جمعی اخیر به جرایمی از جمله محاربه با خدا محکوم و بزودی اعدام می کنند.

وی افزود این اظهارات بخشی از روند نگران کننده ارعاب معترضین و مخالفین است.

در ادامه این بیانیه آمده است اتحادیه اروپا با مجازات اعدام تحت هر شرایطی مخالف است و از ایران می خواهد اعدام ها را به سرعت به حال تعلیق در آورد.

اتحادیه اروپا از بیانیه اخیر ایران "عمیقا اظهار نگرانی" کرده و خواستار "احترام به حداقل معیارها" از جمله حق محاکمه عادلانه و درخواست عفو بر طبق قوانین و تعهدات بین المللی این کشور است.

حکومت ایران هفته پیش محمد علی زمانی و آرش رحمانی پور را که در دادگاه های بعد از انتخابات محاکمه و به اعدام محکوم شده بودند، در زندان اوین اعدام کرد.

این اعدام ها و احکام اعدام نه نفر دیگری که اخیرا صادر شده موجی از نگرانی ها در داخل و خارج از ایران ایجاد کرده است.

رهبران اصلاح طلبان این اعدام ها را محکوم کردند و جبهه مشارکت ایران، از بزرگترین احزاب اصلاح طلب کشور، در نامه ای به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، اعدام این اقدام را مایه "حیرت و تعجب" شهروندان ایرانی دانسته و هشدار داد "قوه قضاییه تحت تاثیر تریبون هایی که هر روز و شب فرمان خونریزی و اعدام بیشتر صادر می کنند قرار گیرد."

اما احمد جنتی دبیر شورای نگهبان از صادق لاریجانی تقدیر کرد و گفت اگر ضعف نشان داده شود "آینده بدتری در انتظار" است.

در خارج از ایران نیز سازمان های حقوق بشر و برخی دولت های غربی موج جدید اعدام ها را محکوم کردند.

کنفرانس امنیتی مونیخ و فرصت تازه ایران

حضور وزیران خارجه روسیه، چین، مقام های بلندپایه غرب و وزیر امور خارجه ایران در کنفرانس امنیت جهانی مونیخ به گفته وزیر خارجه روسیه، فرصت های تازه ای را در اختیار ایران قرار می دهد تا بتوان باب مذاکره را برای حل بحران ناشی از برنامه اتمی ایران باز کرد.

چهل وششمین کنفرانس امنیت جهانی از بعد از ظهر روز جمعه ۵ فوریه با حضور نمایندگان بلند پایه سیاسی و نظامی چهل کشور جهان کار خود را در مونیخ آغاز کرد.

در این کنفرانس که تا روز یکشنبه هفتم فوریه ادامه دارد برنامه اتمی ایران، مسائل افغانستان، امنیت اروپا، آمریکا و مشکلات امنیتی در مناطق گوناگون جهان بویژه روند صلح خاورمیانه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

از دیگر مسائل مطرح در جلسات مونیخ، کاهش تسلیحات اتمی در جهان و گفت و گو های اخیر روسیه و آمریکا در این باره و همچنین بررسی راههای تامین امنیت انرژی و حفظ منابع انرژی در جهان است.

حضور یکباره ایران

یک چرخش ناگهانی در رویکرد ایران به کنفرانس مونیخ سبب شد که موضوع برنامه اتمی ایران و احتمال آغاز یک روند مثبت در زمینه حل اختلاف با ایران اهمیت زیادی پیدا کند.

قبلا قرار بود فقط یک کارمند وزارت خارجه و یک نماینده مجلس ایران در این کنفرانس شرکت کنند و ظاهرا مقام های بر گزار کننده کنفرانس و خود دولت آلمان مایل نبودند تریبون مهم مونیخ را در اختیار مقام های بالاتری قرار دهند، اما به گفته ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس، دولت ایران ناگهان تمایل شدیدی به شرکت در کنفرانس آنهم در سطح بالا نشان داد که این خبر امید تازه ای را در مورد انجام برخی گفتگوهای سازنده به وجود آورده است.

در عین حال حضور وزیران خارجه چین و روسیه و در کنار آن مشاور امنیتی کاخ سفید و نمایندگان بلند پایه دیگر آمریکائی در مونیخ حدس های تازه ای را در این راستا مطرح کرده است.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز جمعه به محض ورود به آلمان گفت و گوهائی را با گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان در باره ایران انجام داد و پیش از حضور در کنفرانس تائید کرد که گفت و گوهائی با منوچهر متکی وزیر خارجه ایران در مونیخ در پیش دارد.

وزیر خارجه روسیه نیز گفت که اکنون فرصت ارزنده ای است که در باره پیشنهاد اخیر ایران گفتگو شود و برای حل مشکلات با ایران شانس و فرصت تازه ای بوجود آمده است.

با وجود این خوشبینی، وزیر امور خارجه آلمان گفت هرچند هر گفتگو می تواند گام مفیدی باشد اما او در مورد ایران به حرف اعتماد ندارد و باید دید ایران در عمل چه رویکردی از خود نشان می دهد.

وزیر خارجه آلمان همچنین گفت که در باره آخرین پیشنهاد ایران ما تاکنون فقط سخنانی از زبان رئیس جمهوری (محمود احمدی نژاد) شنیده ایم و از طرح کتبی و رسمی خبری نیست.

از سوی دیگر آقای ویلهلم سخنگوی دولت آلمان گفت هنوز قطعی نیست که آقای وستروله حتی دیداری با آقای متکی داشته باشد.

با اینحال ولفگانگ ایشینگر رئیس و برگزار کننده کنفرانس امنیت جهانی درمصاحبه با رسانه ها اظهار امیدواری کرد که بین آقای متکی و نمایندگان قدرت های بزرگ جهانی که میهمان این کنفرانس هستند، مذاکرات سودمندی انجام شود.

افغانستان و حضور کرزی

در مورد افغاستان هم حضور حامد کرزای رئیس جمهوری و آقای هولبروک نماینده ویژه آمریکا با اهمیت تلقی شده است.

آندرس فو راسموسن دبیر کل ناتو و بیشتر وزیران دفاع کشورهای مهم غرب در نظر دارند روز یکشنبه هفتم فوریه را به بررسی اوضاع افغانستان و امکانات عملی اجرای نتایج کنفرانس لندن بپردازند.

به علاوه، تصمیمات کنفرانس ۲۸ وزیر دفاع کشورهای عضو پیمان ناتوکه تا روز جمعه پنجم فوریه در استانبول جلسه داشتند با حضور حامد کرزی رئیس جمهری افغانستان بررسی می شود.

به گفته دبیر کل ناتو، از این پس برنامه ها چه به لحاظ مالی و چه نظامی و آموزشی به گونه ای پیش خواهند رفت که افغان ها بتوانند از همین سال جاری میلادی مرحله به مرحله مسئولیت تامین امنیت کشورشان را به دست گیرند.


شش سال پس از تحصن نمایندگان مجلس ششم

سالروز پایان تحصن نمایندگان مجلس ششم در حالی فرا می رسد که تعدادی از گردانندگان آن تحصن در زندان به سر می برند یا دارای پرونده های قضایی هستند.

در هفدهم بهمن 1382، تحصن نمایندگان مجلس ششم در اعتراض به رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات مجلس هفتم، بدون دسترسی به نتایج مورد انتظار آنان به پایان رسید.

در جریان این حرکت اعتراضی، 139 نماینده در اعتراض به عملکرد شورای نگهبان، در مجلس شورای اسلامی تحصن کردند.

تحصن نمایندگان از 21 دی 1382 و پس از آن آغاز شد که شورای نگهبان، نهاد مسوول بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی، بیش از 2000 کاندیدای انتخابات مجلس را رد صلاحیت کرد.

در میان ردصلاحیت شدگان، 82 نماینده مجلس ششم نیز وجود داشتند که عمدتا عضو فراکسیون اکثریت مجلس ششم، "فراکسیون مشارکت" بودند.

در پی تحصن نمایندگان، رییس جمهور وقت، محمد خاتمی و رییس مجلس ششم، مهدی کروبی طی رایزنی هایی با رهبر جمهوری اسلامی به تلاش برای اثبات "غیرقانونی" بودن ردصلاحیت های انجام شده توسط شورای نگهبان پرداختند.

این رایزنی ها به انتشار اظهار نظری از جانب آیت الله خامنه ای در مورد لزوم بررسی بیشتر پرونده های ردصلاحیت شدگان انجامید.

اما با انتشار اسامی نهایی ردصلاحیت شدگان توسط شورای نگهبان، معلوم شد که با وجود تایید صلاحیت مجدد عده ای از نامزدها، اکثریت بالای ردصلاحیت شدگان اصلاح طلب کماکان از نامزد شدن در انتخابات باز مانده اند.

به این ترتیب، در بیست و ششمین روز بعد از شروع تحصن، گروهی از نمایندگان با بی اثر ماندن اعتراضات خود استعفا دادند.

این نمایندگان در روزهای بعد از استعفا در آخرین بیانیه خود با تحریم انتخابات مجلس هفتم، آن را "غیرقانونی" دانستند.

بعد از استعفای این نمایندگان، 1179 تن از کسانی که صلاحيت آنان به تاييد شورای نگهبان رسيده بود نیز در اعتراض به این شورا اعلام انصراف کردند.

پایین ترین درصد مشارکت

از مجموع 46 ميليون و 351 هزار نفر واجد شرايط رأي دادن در انتخابات مجلس هفتم، 23 ميليون و 438 هزار نفر در انتخابات شرکت کردند.

این به معنی شرکت کمی بیش از نیمی از واجدان شرايط در انتخابات مجلس هفتم بود که پایین ترین میزان مشارکت در انتخابات مجالس بعد از انقلاب به شمار می آمد.

میزان مشارکت در شهر تهران، کمتر از 34 درصد بود.

این در حالی است که در انتخابات مجلس ششم، که به راه یافتن بیش از 200 نماینده اصلاح طلب و شکل گیری فراکسیون جبهه مشارکت با بیش از 120 نفر عضو انجامید، بیش از 66 درصد واجدان شرایط شرکت کرده بودند.

واکنش به متحصنان، پس از سال ها

با گذشت سال ها از تحصن نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم، شخصیت های ارشد محافظه کار جمهوری اسلامی واکنش نسبت به متحصنان را ادامه داده اند.

در یکی از این واکنش ها، آیت الله خامنه ای در دیدار با نمایندگان مجلس هفتم (در هشتم خرداد 1386) تحصن نمایندگان مجلس ششم را ناشی از "غفلت" دانست.

رهبر جمهوری اسلامی ایران گفت: "شرایطى كه قبل از پديد آمدن اين مجلس به وسيله‏ بعضى اشخاصى كه از روى غفلت، كارهايى انجام مى‏دادند به وجود آمده بود - رفتن به سمت تحريم انتخابات، رفتن به سمت استعفاى نمايندگان، اعتصاب در مجلس، مقابله‏ مجلس - چيزهاى بد و عجيبى بود و صداى عمومى مجلس، با خيلى از مبانى و اصول نظام مغايرت داشت."

در واکنشی دیگر، سخنگوی شورای نگهبان در آستانه انتخابات مجلس هشتم اذعان کرد که دلیل ردصلاحیت شماری از داوطلبان اصلاح طلب برای نمایندگی مجلس، شرکت آنان در تحصن اعتراض آمیز نمایندگان مجلس ششم در چهار سال پیش بوده است.

عباسعلی کدخدایی، در 27 بهمن 86 در توضیح دلایل تایید صلاحیت عده ای از ردصلاحیت شدگان اولیه انتخابات مجلس هشتم اظهار داشت علت تجدیدنظر در ردصلاحیت این دسته از داوطلبان این بوده که توانسته اند به اثبات برسانند که در تحصن نمایندگان مجلس ششم شرکت نداشته اند.

این اظهارات آقای کدخدایی یک هفته پس از آن بیان می شد که محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس هشتم در گفت و گویی تصریح کرده بود "زنده ماندن" نمایندگان متحصن مجلس ششم به خاطر "رافت نظام" است.

پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم

جدیدترین مورد برخورد با نمایندگان متحصن مجلس ششم، پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم بوده است.

در پی این انتخابات، دو حزب اصلی حامی تحصن نمایندگان مجلس ششم، جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، به علت فعالیت هایشان در ارتباط با انتخابات 22 خرداد 88 تحت فشار قرار گرفته و بسیاری از اعضای آنها دستگیر شدند.

در جریان این برخوردها، همچنین تعدادی از رهبران اصلاح طلب، که 5 سال و نیم قبل از آن تحصن نمایندگان مجلس ششم را رهبری کرده بودند، به اتهام ارتکاب جرایم امنیتی در جریان و بعد از انتخابات ریاست جمهوری دستگیر و زندانی شدند.

محمدرضا خاتمی نایب رییس اول، بهزاد نبوی نایب رییس دوم و محسن میردامادی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ششم، از جمله این دستگیرشدگان بودند که دو نفر اخیر، هنوز زندانی هستند.


۸ کشته در اثر سقوط بهمن در ایران

در حادثه سقوط بهمن که غروب روز پنجشنبه ۱۵ بهمن (۴ فوریه) در جاده شمشک- دیزین در نزدیکی تهران رخ داد، ۸ نفر کشته و دست کم ۲ نفر مجروح شدند.

محمود شعاعی، رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران روز جمعه با تایید این خبر به ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران درباره جزئیات این حادثه گفت: "دو گروه کوهنورد و اسکی باز به دلیل بسته بودن جاده، با پای پیاده مشغول طی مسیر بازگشت بودند که با سقوط بهمن مواجه و همگی زیر برف مدفون شدند."

گفته می شود نیروهای امدادی ۴۹ نفر را از زیر بهمن نجات دادند.

فرشاد خلیلی از کوهنوردان و اسکی بازان با سابقه ایران هم در اثر این حادثه کشته شد. گفته می شود او برای برگزاری یک دوره آموزشی در منطقه حضور داشته که متوجه سقوط بهمن شده و وقتی برای نجات شاگردانش اقدام می کند بر اثر سقوط دومین بهمن جان خود را از دست می دهد.

محور کوهستانی شمشک- دیزین که دو پیست اسکی بزرگ نزدیک تهران را به هم وصل می کند، از جاده های بهمن گیر ایران است.


اعتراض به موضع ارگان حزب کمونیست چین نسبت به جنبش سبز

گروهی از پژوهشگران، دانشگاهیان و نویسندگان ایرانی از موضعگیری ارگان حزب کمونیست چین در مورد تحولات سیاسی اخیر ایران انتقاد کرده اند.

در نامه سرگشاده ای که با امضای یکصد و دوازده تن از دانشگاهیان و پژوهشگران ایرانی خارج از کشور برای نماینده دایم چین در سازمان ملل و سفیر آن کشور در ایالات متحده ارسال شده، آمده است که محتوای سرمقاله روزنامه خلق، ارگان حزب کمونیست چین، که "اعتراضات مردم علیه تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و نیز تلاش ایشان برای برقراری یک حکومت دموکراتیک و پاسخگو را مصداق توطئه سیاسی عریان ایالات متحده" خوانده بود تقبیح شده است.

امضاکنندگان این نامه سرگشاده در مورد حرکت اعتراضی پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران گفته اند که شواهد بی شماری برای اثبات تقلب در این انتخابات وجود دارد و افزوده اند که بخش بزرگی از مردم ایران، که تعداد آنان به مراتب بیش از کسانی است که در اعتراضات خیابانی شرکت داشته اند، از دولت کنونی ایران حمایت نمی کنند.

در ادامه این نامه آمده است که میلیونها نفر از مردم جهان به چشم خود شاهد اعتراضات مردم ایران و واکنش دولت نسبت به آن بودند و "وقتی که کسانی که به دزدی گستاخانه آرای شان اعتراض کردند، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، بازداشت شدند، و به قتل رسیدند، جنبش گسترده تر و قوی تر شد."

امضاکنندگان این نامه افزوده اند که با توجه به عوامل منجر به اعتراضات مردم ایران، اظهارات وانگ زیائویانگ، نویسنده مقاله، که حرکت اعتراضی مردم ایران را به توطئه آمریکا نسبت داده است، باید اظهار نظری "از سرجهالت و عمیقا اهانت آمیز" تلقی کرد و سئوال کرده اند که آیا نویسنده مقاله تصور می کند که یک قدرت خارجی می تواند به سادگی مردم ایران را فریب دهد و این فریب برای ماه ها ادامه داشته باشد؟

آنان پرسیده اند آیا آقای وانگ و همفکران او انتظار دارند که مردم ایران با اطلاع از این مقاله و اینکه "توسط خارجی های توطئه گر فریب خورده و مورد سوء استفاده قرار گرفته اند" دست از اعتراضات خود بردارند و نتیجه انتخابات را بپذیرند و خشونت دولت علیه معترضان را هم به فراموشی بسپارند؟

در این نامه با تاکید بر اینکه سرمقاله روزنامه خلق بدون مبناست، این سئوال مطرح شده است که "چرا برخی از رهبران چین تا این حد مشتاقانه از رفتارهای ماجراجویانه آقای احمدی نژاد در عرصه بین المللی حمایت می کنند" و در حالیکه "بی هیچ تردیدی می دانند که آقای احمدی نژاد در ایران از محبوبیت و مقبولیت بسیار اندکی برخوردار است و در عرصه بین المللی هم کاملا منزوی است، باید پرسید که این مقامات چینی از حمایتی که از آقای احمدی نژاد می کنند چه چشمداشتی دارند؟"

امضاکنندگان این نامه سرگشاده، این گروه از رهبران چین را متهم می کنند که با "یک توطئه سیاسی عریان" در صدد تخریب جنبش سبز مردم ایران و اعتراضات مردم این کشور علیه فساد حکومتی هستند تا به این ترتیب، "در مقابل آمریکا امتیازات بیشتری کسب کنند."

آینده روابط مردم ایران و چین

این نامه تاکید می کند که جنبش سبز ایران هیچ نزاعی با مردم چین ندارد، بلکه مردم ایران میراث فرهنگی چین را همچون فرهنگ ایرانی می ستایند و دستاوردهای اقتصادی ملت چین را تحسین می کنند.

این گروه از پژوهشگران و دانشگاهیان ایرانی می نویسند که "اگر رهبران چین تلاش مردم ایران برای رسیدن به یک زندگی بهتر و حکومتی پاسخگوتر را محترم می داشتند، اگر به رژیم اسلامگرای ایران وسایل نظامی که برای حمله و قتل هموطنان ایرانی ما به کار می رود نمی فروختند و در می یافتند که یک ایران میانه رو، صلح گرا و دموکراتیک بهتر می تواند به ثبات و صلح منطقه کمک کند، آنگاه دولت چین نمی توانست دوستانی بهتر از اکثریت مردم ایران که حامی جنبش سبز هستند بیابد."

امضاکنندگان این نامه در پایان می نویسند "ما مایل نیستیم شاهد آن باشیم که سیاستهای ملت بزرگ شما در جهت حمایت از رژیمی باشد که بی محابا حقوق اساسی مردم خود را نقض می کند" و هشدار می دهند که در چنین مواردی، "فرصت طلبی سیاسی خدمتی به منافع چین نخواهد کرد بلکه موجب خواهد شد مردم ایران به این نتیجه برسند که دولت چین به صرف تأمین منافع خود، در امور ایران دخالت می کند."

نامه پژوهشگران و دانشگاهیان ایرانی در پاسخ به سرمقاله روزنامه خلق چین به قلم وانگ زیائویانگ در شماره روز یکشنبه، 24 ژانویه، این نشریه منتشر شده که در آن، ایالات متحده متهم شده بود با توسل به "جنگ آنلاینی" به تشدید نا آرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران مبادرت کرده و اعتراضات نسبت به نتایج این انتخابات توطئه ای از سوی آمریکا بوده است.

نویسنده این سرمقاله گفته است که ایالات متحده "یک تیپ از هکرها" را به کار گرفته و از رسانه های اجتماعی مانند توئیتر و یوتیوب برای شایعه پراکنی، ایجاد آشوب و تفرقه بین جناح های محافظه کار و اصلاح طلب در ایران استفاده کرده است.

آقای وانگ نوشته است که "در پس دعوت آمریکا به آزادی بیان، دسیسه ای عریان نهفته است" و در پاسخ به این سئوال که نا آرامی های بعد از انتخابات ایران چگونه پدید آمد، توصیه دولت آمریکا به توئیتر برای ارائه خدمات به کاربران ایرانی در زمان اعتراضات پس از انتخابات را به عنوان نمونه ذکر کرده است.

پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات ریاست جمهوری ایران و آغاز اعتراضات نسبت به آن، دولت جمهوری اسلامی به اعمال محدویت های شدید علیه رسانه های داخلی و نمایندگان رسانه های بین المللی و همچنین ایجاد اختلال در سیستم های ارتباطی و مخابراتی داخلی مبادرت کردند ظاهرا با این هدف که مانع از انتقال اطلاعات شوند.

در برابر این اقدامات، معترضان به نتیجه انتخابات با روی آوردن به امکانات اینترنتی، توانسته اند گزارش ها و تصاویر غیرحرفه ای خود از اعتراضات و نحوه برخورد نیروهای امنیتی را در دسترس افکار عمومی داخل و خارج ایران قرار دهند.


فیروزآبادی: نابود کردن اثر موشک های آمریکا در خلیج فارس ساده است

سرلشگرحسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، روزپنجشنبه ۱۵ بهمن (۴ فوریه) انتشار خبر استقرار سیستم ضد موشک آمریکا در کشورهای منطقه خلیج فارس را "جنگ روانی آمریکا" دانست و گفت که اثر این موشک ها را می توان با "تاکتیک ساده" از بین برد.

این نخستین واکنش بالاترین مقام نظامی ایران به انتشار خبری مبنی بر استقرار سیستم های ضد موشک "پاتریوت" بوسیله آمریکا در کشورهای امارات متحده عربی، بحرین، کویت و قطر بوده است.

پیش از این، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران این اقدام آمریکا را "ناکارآمد" توصیف کرده بود.

آقای فیروزآبادی، با تاکید بر این که خبر نصب این سیستم ضد موشک، موضوع تازه ای نیست، به خبرنگاران گفت: "این موشک ها چند سال است نصب شده و جای آن را هم می دانیم ."

او تصمیم آمریکا را "ترفند جدیدی برای خالی کردن خزانه کشورهای درآمدزای منطقه" دانست و از این کشورها خواست که "خزانه هایشان را برباد ندهند" و موشک های پاتریوت را که "هنوز اثرش در جایی ثابت نشده"، نخرند.

حسن فیروزآبادی گفت: "با تاکتیک های ساده می توان اثر موشک های ضد موشک پاتریوت را از بین برد."

پیشتر ژنرال "دیوید پترویس"، فرمانده ارتش آمریکا در مناطق خاورمیانه و آسیای مرکزی، از اعزام دو کشتی مجهز به سیستم ضد موشک بالستیک (ایجیس) خبر داده و گفته بود که در هر یک از چهار کشور عرب (امارت متحده عربی، بحرین، کویت و قطر)، دو سیستم دفاع موشکی "پاتریوت" مستقر می شود.

روزنامه نیویورک تایمز که این خبر را منتشر کرده بود، به نقل از منبعی در داخل دولت آمریکا، هدف این اقدام را منصرف کردن ایران از افزایش احتمالی تنش ها، آرامش خاطر اسرائیل و اطمینان دادن به کشورهای عرب درباره پشتیبانی آمریکا از آنان دانسته است.

آقای فیروزآبادی درباره هدف آمریکا گفت که در شرایطی که روابط ایران و کشورهای منطقه "بهبود پیدا کرده"، این اقدام آمریکا "یک عملیات روانی" است.

"پی جی کراولی"، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ،چندی پیش به بی بی سی گفته بود که با وجود تقویت سیستم های دفاع موشکی آمریکا در خلیج فارس، آمریکا هنوز به مذاکره اتمی با ایران پایبند است.

0 comments:

ارسال یک نظر